Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

"The International 2021" tiek plānots ar balvu fondu vairāk 35 miljonu dolāru apmērā

Rolands Eliņš

"The International 2021" tiek plānots ar balvu fondu vairāk 35 miljonu dolāru apmērā
Foto: Valve

Esporta turnīrs „Dota2 The International”, kas šogad nevar notikt koronavīrusa pandēmijas dēļ, tiek ieplānots 2021. gada augustā Zviedrijā. Tā balvu fonds jau šobrīd pārsniedzis 35 miljonus dolāru, labojot pasaules rekordu esporta turnīra balvu fonda apmērā.

Datorspēles „Dota2” izstrādātāji publicējuši jaunāko informāciju sakarā ar šīs spēles sacensību vidi, atzīstot pandēmijas radītās problēmas, kas ne tikai neļauj aizvadīt turnīrus ar skatītājiem arēnās, bet arī pamatīgi apgrūtina dažādu valstu spēlētāju ierašanos uz starptautiskajiem turnīriem. Par to, ka gada lielākais esporta notikums „The International 2020” tiks pārcelts uz nenoteiktu laiku, tika ziņots jau gada pirmajā pusē, taču tagad tiek pausts, ka turnīra organizatori rēķinās ar tā aizvadīšanu 2021. gada augustā.

Turnīra norises vieta netiks mainīta, joprojām tiek cerēts sacensības aizvadīt Stokholmā, taču organizatori atzīst, ka ir izvēlētas vairākas rezerves iespējas.

Tāpat tiek norādīts, ka šosezon grūtības ar pilnvērtīga spēļu kalendāra aizvadīšanu un attiecīgi finansēm ir vairāku valstu pārstāvjiem, gan spēlētājiem, gan turnīru organizētājiem, tādēļ „Dota2” izstrādātāji sola lielāku uzmanību pievērst reģionālajiem turnīriem un palielināt to balvu fondus, atbalstot grūtajos laikos.

Savukārt „The International” balvu fonds, kurā lielu lomu spēlē ienākumi no datorspēles šīs sezonas finansiālajiem rādītājiem, jau atkal labojis sev piederošo rekordu. Pirms gada „The International” varēja lepoties ar balvu fondu 33 miljonu dolāru apmērā, kas bija lielākā summa, kas sadalīta vienā esporta turnīrā. Līdz galīgajam nākamā „The International” turnīra balvu fonda noskaidrošanai palikušas vēl divas nedēļas, taču tiek ziņots, ka tas jau šobrīd pārsniedz 35 miljonus dolāru.

”The International 2019” atklāšanas ceremonija Šanhajā

Izmantotie resursi:
https://blog.dota2.com/2020/09/upda...
https://www.esports.com/en/the-inte...