Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

YEKINDAR komanda tiek "Flashpoint 2" labāko trijniekā, broky sezona beigusies

Rolands Eliņš

YEKINDAR komanda tiek "Flashpoint 2" labāko trijniekā, broky sezona beigusies
Mareks YEKINDAR Gaļinskis. Foto: Talkesport

Latvijas vadošie esportisti CS:GO datorspēlē šodien aizvadīja spēles ar savām komandām dažādos augsta līmeņa turnīros. broky kopā ar "FaZe" ar 1:2 piekāpās "Complexity" un izstājās no "Dreamhack Masters Winter", kamēr YEKINDAR kopā ar "Virtus.pro" pārspēja Vācijas BIG un iekļuva "Flashpoint 2" turnīra labāko trijniekā.

Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvētā komanda "Virtus.pro" turpināja savu veiksmīgo sniegumu un šodienas mačā pārspēja Vācijas BIG komandu ar 2:1. Šī uzvara ļāva "Virtus.pro" iekļūt augšējā zara finālā un attiecīgi divas iespējas tikt lielajā finālā. Pusfināls tiks aizvadīts sestdien, un, ja tajā nāksies zaudēt, vēl būs iespēja tikt "Flashpoint 2" finālā, aizvadot pārspēli apakšējā zarā svētdien. Turnīra finālmačs paredzēts svētdien 19:00. "Virtus.pro" pretinieki pusfinālā noskaidrosies šovakar.

"Flashpoint 2" ir turnīrs, kas norisinās kopš novembra sākuma, un tas ir viens no bagātākajiem turnīriem šosezon, ņemot vērā, ka abi "Major" turnīri pārcelti pandēmijas dēļ. Turnīra balvu fonds ir viens miljons dolāru, un par tikšanu labāko trijniekā YEKINDAR komanda garantējusi prēmiju vismaz 100 tūkstošu apmērā. Otrā vieta saņems 250 tūkstošus, bet uzvarētāji – pusmiljonu dolāru. Jāatgādina, ka CS:GO komandās ir pieci spēlētāji.

Šodienas mačā "Virtus.pro" un BIG abas zaudēja savās izvēlētajās kartē – vispirms "Virtus.pro" ar 16:8 uzvarēja "Mirage" kartē, bet pēc tam ar 6:16 pārliecinoši zaudēja "Vertigo". Viss izšķīrās "Overpass" kartē, kurā YEKINDAR komanda ieguva iniciatīvu un noveda maču līdz uzvarai (16:11).

YEKINDAR savā komandā iekrāja labāko statistiku – 59-54. Viņa reitings bija 1.12.

Savukārt zaudējumu cieta Helvija broky Saukanta pārstāvētā komanda "FaZe", kas ar zaudējumu 1:2 bija spiesta noslēgta "DreamHack Masters" ziemas turnīru. Šodienas mačā pret "Complexity" tika zaudēts ar 1:2 (4:18, 22:19 un 7:16). broky bija otra labākā statistika savā komandā – 57:61. Viņa reitings šajā mačā bija 0.93.

Līdz ar to "FaZe" šo turnīru pabeigs 9.-12. vietā, par ko pienākas prēmija 2500 dolāru. Turnīra kopējais balvu fonds ir 150 tūkstoši dolāru. Līdz ar šo maču broky komandai 2020. gada otrās puses sezona ir beigusies, jo decembra otrajā pusē paredzētajiem turnīriem tā nav kvalificējusies.