Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:145, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

30. maijs pasaules sportā

Šī diena iegājusi pasaules sporta vēsturē ar to, ka pirms 44 gadiem PSRS sākās 14. Eiropas čempionāts basketbolā. Pirmo reizi tas notika divās pilsētās - Maskavā un Tbilisi. Tajā par čempionu kļuva latvietis Visvaldis Eglītis.

2007. Starptautiskā Automobiļu asociācija (FIA) beidz izskatīt incidentu ar "McLaren" komandas pavēlēm Monako Lielās balvas izcīņas laikā. Galīgais lēmums – nekāds sods netiks piemērots. FIA trīs dienas izskatīja Monako "Grand Prix" laikā notikušo incidentu, kurā "McLaren" komanda savam pilotam Luisam Hamiltonam it kā devusi pavēli necīnīties par uzvaru ar Fernando Alonso.

1998. Grieķu sprintere Katerīna Tanu 100 metru distanci veic ātrāk nekā 11 sekundēs (10.99).

1965. PSRS uzņem 14. Eiropas čempionātu basketbolā, kas kļūst par pirmo šāda veida turnīru, kurš notiek divās pilsētās - Maskavā un Tbilisi. Par čempioniem kļūst PSRS, otro vietu izcīna Dienvidslāvija, bet trešo - Polija. PSRS izlases sastāvā ir arī latvietis Visvaldis Eglītis.

Šajā dienā dzimuši

Latvijas sportā
Artūrs Jakovļevs, peldēšana (1967.)
Anita Rosijska, volejbols (1966.)
Sarmīte Stone, airēšana (1963.)

Pasaules sportā
Ilona Korstina, krievu basketboliste (1980.)
Magnuss Normans, zviedru tenisists (1976.)


Olivers Bīrhofs
Foto - AFP
2

30. jūnijs pasaules sportā

Šī diena sporta vēsturē iegājusi ar to, ka pirms trīspadsmit gadiem Vācijas futbola izlasei tās trešo un pagaidām pēdējo Eiropas čempionu titulu futbolā ar diviem gūtajiem vārtiem finālā pret Čehiju atnesa tagadējais izlases menedžeris - "zelta puisēns" Olivers Bīrhofs.
Zane Tamane
Foto: EuroBasket Women 2009

29. jūnijs pasaules sportā

29. jūnijs sporta vēsturē iegājis ar daudziem notikumiem. Pirms diviem gadiem Zane Tamane kļuva par pirmo basketbolisti no Latvijas, kas piedalījusies WNBA līgas spēlē, bet pērn par Eiropas čempioniem kļuva Spānijas futoblisti, kuri finālā ar 1:0 pieveica Vāciju.
Maiks Taisons
Foto: AFP
4

28. jūnijs pasaules sportā

Pirms 12 gadiem šajā dienā notika bedīgi slavenais boksa mačs, kurā Maiks Taisons iekoda ausīs Evanderam Holifīldam, par ko tika diskvalificēts uz gadu.