Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Fils Teilors izcīna Vācijas šautriņu mešanas čempiona titulu

Fils Teilors izcīna Vācijas šautriņu mešanas čempiona titulu
Foto: www.pdc.tv

Pagājušajā nedēļas nogalē notika Profesionālās Darts korporācijas (PDC) Vācijas šautru čempionāts, kurā Fils Teilors (Phil Taylor) svinēja savu 22. uzvaru šosezon un saviem šīs sezonas vinnestiem pievienoja vē 20 000 sterliņu mārciņas.

Sacensībās kopumā piedalījās 164 dalībnieki un tas ir ļoti liels skaits, ja ņem vērā, ka dalības maksa pārsniedz 100 EUR no spēlētāja, bet arī balvu fonds nav mazs - 100 000 sterliņu mārciņas.

Iekļūstot 64 labāko vidū spēlētāji sev jau nodrošināja vismaz 500 sterliņu mārciņu lielu naudas balvu. Tie kuri pārvarēja arī šo kārtu jau garantēja sev 1000 sterliņu mārciņas, astotdaļfinālistiem garantēti 2000 mārciņas, bet ceturtdaļfinālistiem 3000 sterliņu mārciņas. Pusfināla neveiksminieki saņēma katrs pa 5000 mārciņu. Otrās vietas ieguvējs saņēma 10 000, bet uzvarētājs 20 000 sterliņu mārciņas.

Sestdienā tika izspēlētas spēles līdz ceturtdaļfināliem. Pārējās spēles atliekot uz svētdienu, jo tās jau tika aizvadītas uz skatuves.

Ceturtdaļfināli
Phil Taylor 8-6 Adrian Lewis
Paul Nicholson 8-3 Terry Jenkins
Raymond van Barneveld 8-5 Ronnie Baxter
Mervyn King 8-7 James Wad
Katrs zaudētājs saņem pa 3000 sterliņu mārciņām

Pusfināli
Pusfinālā Fils Teilors bez ierunām bija pārāks par Polu Nikolsonu un uzvarot spēli ar 9:1 nodrošināja sev vietu finālā. Otrajā pusfinālā viss nebija tik vienkārši un tur notika ļoti smaga cīnīšanās starp Mervinu Kingu un Reimondu nav Barneveldu. Lai noskaidrotu finālistu abiem kungiem nācās izspēlēt visus 17 legus un šoreiz labāks izrādījās Mervins Kings, kurš svinot uzvaru ar 9:8 nodrošināja sev vietu finālā. Polam un Reimondam atlika vien samierināties ar 3. vietu un 5000 mārciņu katram.

Fināls
Lai gan Mervins Kings cīnījās cik spēja ar to tomēr bija par maz lai izrādītu pienācīgu pretošanos Pasaules labākajam šautriņu metējam.

Pirmos divus legus oponenti dalīja uz pusēm, bet tālāk Teilors vinnēja sešus no nākamajiem septiņiem legiem un jau izvirzījās vadībā 7:2. Kingam izdevās uzvarēt 10. legu, taču tad Teilors atkal vinnēja trīs legus pēc kārtas. Kingam izdevās uzvarēt vēl vienu legu bet tas arī bija viss un Teilors noslēdza spēli 11:4 savā labā nodrošinot sev 22. uzvaru šajā sezonā un 20 000 sterliņu mārciņas. Kingam atlika samierināties ar uz pusi mazāku summu.

"Esmu ļoti gandarīts, ka man ir izdevies atgūt šo titulu" izteicās Teilors "tā bija liela vilšanās to zaudējot iepriekšējā sezonā, bet es tagad tam piegāju, kā jaunam turnīram. Man arī nedaudz paveicās, ka man izdevās pārvarēt ceturtdaļfinālu, jo Adrians Luis šodien spēlēja fantastiski. Pēc tam uzvarēt pusfinālu un visu turnīru ir ļoti patīkami. Šis bija ļoti labs iesildošais turnīrs pirms Pasaules čempionāta. Man bija svarīgi pēc iepriekšējā nedēļā vinnētā Grand Slam of Darts uzturēt sevī vinnētāja psiholoģiju."

Kings pateicoties iekļūšanai Vācijas šautru čempionāta finālā kopējā PDC spēlētāju reitingā ir pakāpies uz 5. pozīciju apsteidzot Teriju Dženkinsu pēc pēdējā reitinga turnīra un pirms startiem Ladbrokes.com Pasaules čempionātā.

"Ja piektdienas vakarā man kāds piedāvātu otro vietu, tad es viņam salauztu roku. Tā ir vilšanās zaudēt finālā." teica Kings "Sestdien es nospēlēju vairākas pasakainas spēles un ceturtdaļfinālā mana spēle pret Džeimsu Veidu bija fantastiska. Pusfinālā un finālā mana spēle bija sliktāka, bet es saglabāšu to pozitīvāko no sestdienas un ceturtdaļfināla spēlēm. Fils bija ļoti noskaņojies finālam neskatoties uz visiem maniem centieniem un es varu viņam tikai aplaudēt. Tagad es uz nedēļu došos uz Ēģipti atpūsties, bet tur es noteikti atradīšu kādu šautru mērķi, lai būtu drošs, ka es būšu gatavs Pasaules čempionātam."

     [+] [-]

, 2009-11-30 14:31, pirms 14 gadiem
Normaļoks,20 tonnas noraut par uzvaru

  -2 [+] [-]

, 2009-11-30 14:33, pirms 14 gadiem
šī ziņa ir tikpat aktuāla, kā ziņas par BK Ķekari un Kakinova panākumiem...

  +1 [+] [-]

, 2009-11-30 15:41, pirms 14 gadiem
to snamor-
nu tad lasi tikai to kas tev ir aktuaals

     [+] [-]

, 2009-11-30 16:10, pirms 14 gadiem
Mr Braun pasaules chempii balvu fonds ir 1 miljons un pirmajai vietai buus 200 000

     [+] [-]

, 2009-11-30 18:15, pirms 14 gadiem
Apskaužama stabilitāte no Teilora puses! Šogad dominē lielākajos Darts turnīros līdzīgi kā Tiger Vuds golfā.