Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Šautriņu meistars Razma zaudējis vietu spēcīgākās koorporācijas turnīros

Ints Megnis
Ints Megnis

Šautriņu meistars Razma zaudējis vietu spēcīgākās koorporācijas turnīros
Madars Razma. Foto no sportista Facebook profila

Latvijas vadošais šautriņu meistars Madars Razma nav spējis kvalificēties nākamās sezonas Profesionālās darta korporācijas (PDC) seriālam, kaut līdz tam pietrūcis pavisam nedaudz.

Razma ilgstoši startēja startēja Britu darta organizācijas (BDO) sacensībās, bet pirms diviem gadiem pirmoreiz iekļuva PDA turnīros, kļūstot par pirmo Latvijas sportistu, kurš kvalificējies pasaules spēcīgākās korporācijas seriālam. Tajā balvu fondi ir ievērojami lielāki nekā BDO sacensībās.

"Profesionālais darts ir bizness, bet es esmu sportists. Spēlēju dartu faniem visā pasaulē un esmu gandarīts iepriecināt ikvienu ar savu spēli," ierakstā savā "Facebook" profilā pirmdien paudis Razma. "Es cīnos par uzvarām, trofejām nevis naudu. Vēlos būt labākais pasaulē un neesmu priecīgs, ja neesmu sliktākais."

Kā apkopojis Razma, no 25 PDC Ziemeļu un Baltijas zonas turnīriem, kuros šogad piedalījies, viņš uzvarējis piecos, divos zaudējis finālā, četros apstājies pusfinālā, bet septiņos - ceturtdaļfinālā. "Tomēr ar to nav pietiekami. Spēlēju daudzas lieliskas spēles, ieskaitot Pasaules tūres turnīra finālā Dublinā. Tomēr man pietrūka tikai viena uzvarēta spēle 365 dienu laikā, lai kvalificētos pasaules čempionātam no Pasaules tūres ranga. Man pietrūka viens lielisks metiens, lai šodien kvalificētos pasaules čempionātam. Tomēr es tiešām izbaudīju pēdējos divus gadus PDC un ceru nākamgad būt atpakaļ."

Tāpat Razma atgādināja, ka pērn savu kāzu dēļ atteicās no dalības Pasaules kausā, atzīstot, ka viņam šajā turnīrā nākotnē vairs nebūs iespēju spēlēt. "Mana sieva, mans dēls būs manas prioritātes, lai kas notiktu nākotnē."

Ja šis ieraksts bija angliski, paralēli Razma veicis arī ierakstu latviski, stāstot, ka, ja vien citi to nevarētu iztulkot, viņš varētu pastāstīt daudz. "Es uzrakstītu par visu, ko domāju un zinu. Par visu - sportu, naudu, baumām un citām aizkulisēm. Aizraujošu šautriņu grāmatu varētu sarakstīt."

"Ja viss izdosies, janvārī būs atkal jauns sākums, bet šobrīd gribu pateikt paldies visiem, kuri mani atbalstīja visus šos 5 gadus - ģimene, sponsori/atbalstītāji, draugi, menedžeris. Paldies visiem!" raksta sportists. "Zemapziņā sēž apziņa, ka šīs ne tuvu vēl nav beigas. Pēdējo divu gadu laikā, kurā reāli izjutu profesionālo sportu, es iemācījos tik daudz."

Septembra beigās Razma turnīrā Dublinā uzvarēja arī šī brīža lielāko darta zvaigzni Mihaelu van Gervenu. 30 gadus vecais Razma šobrīd PDC pasaules rangā, kas tiek rēķināts pēc nopelnītajām naudas balvām, atrodas 78. pozīcijā. Tur pārliecinošs līderis ir van Gervens, kurš sezonas laikā nopelnījis 1,45 miljonus eiro, tuvāko konkurentu apsteidzot gandrīz uz pusi.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-27 00:41, pirms 5 gadiem
Palika vienas precīzas šautriņas attālumā no Pasaules čempionāta. Sāpīgi.

     [+] [-]

, 2018-11-27 14:38, pirms 5 gadiem
rihardilio rakstīja: Palika vienas precīzas šautriņas attālumā no Pasaules čempionāta. Sāpīgi.
Talants Madaram liels ,taču ar stabilitāti ir kā ir

     [+] [-]

, 2018-11-27 20:21, pirms 5 gadiem
SteveDavis rakstīja: Talants Madaram liels ,taču ar stabilitāti ir kā ir
Talantīgs ir tas, kas spēj mačos būt nosvērts un mierīgs. Vēl nekas beidzies, citiem ir jāizsitas ilgāk neka citiem. Jā, nepadosies un turpinās, tad iznāks jebkura gada. 2 gadi PDC itkā ir daudz, bet 2 gadi ir kā pieredze un jaunais gads jāspēlē ar jaunu atdevi.