Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Autors: Žanis Buklovskis

Bauskas dāmām maksimums Baltijas Kausā

Bauskas dāmām maksimums Baltijas Kausā
Baltijas čempioni 2010

Aizpagājušajā nedēļas nogalē no 18.-19. septembrim Lietuvas pilsētā Traķos notika Baltijas Kauss šautriņu mešanā. Pateicoties Aretas un Birutas izcilajam sniegumam Bauskas komandai izdevās izcīnīt kopvērtējumā otro vietu.

Otro gadu pēc kārtas pirmo vietu kopvērtējumā izcīnīja Lietuvas izlase. Pirmajā dienā tika aizvadītas kungu un dāmu pāru un komandu sacensības.

Savukārt no Latvijas pārstāvjiem jāizceļ Aretas Kovaļevskas un Birutas Skvireckas teicamais sniegums, jo viņām izdevās atkārtot 2008. gadā Latvijas izlases dāmu Ievas Brikmanes-Buklovskas un Zeltītes Putniņas sasniegumu, t.i. izcīnīti čempioņu tituli visās disciplīnās - individuāli, pāros un komandās dāmām, turklāt individuālajās sacensībās abas dāmas tikās finālā. Vienīgais ko dāmām diemžēl neizdevās iegūt, bija komandu kopvērtējuma (4 kungi + 2 dāmas) pirmo vietu.

Dāmu pāri
Dāmu pāru sacensībās izslēgšanas spēlēm kvalificējās Sandija Andersone un Kristīne Krūka no Paddy Whelans komandas, bet jau pirmajā spēlē ar 0:3 atzina lietuviešu dueta pārākumu.

Savukārt Latvijas izlases dalībnieces Ligita Vilks un Vita Grebska jau pirmajā kārtā tikās ar baušķeniecēm Aretu Kovaļevsku un Birutu Skvirecku. Šoreiz izlases spēlētājas ar 2:3 sīvā cīņā piekāpās nākamajām čempionēm.

Pusfinālā Areta ar Birutu ar 3:0 atstāja sausā Lietuvas izlases pārstāves Eriku Bagdonavičieni un Rite Banaitieni, bet finālā mūsu dāmas ar 3:1 pārspēja citu, mazāk pieredzējušu lietuviešu duetu un izcīnīja Baltijas čempionu titulu dāmām pāros.

Kungu pāri
Kungu pāru sacensības uzreiz notika pēc viena mīnusa sistēmas. Kungu pāros pirmo kārtu no Latvijas pārstāvjiem neizdevās pārvarēt tikai diviem pāriem.

Astotdaļfinālos baušķenieki Arnis Vents/Dainis Fikss ar 4:2 pārspēja vienu no Viļņas duetiem un kvalificējās ceturtdaļfināliem. Vēl Priekule II pārstāvji Guntis Žiemelis/Romāns Barkus ar 4:1 bija pārāki par Paddy Whelans duetu Mareks Gražuls/Ilvars Draulis, Priekules I pārstāvji Aigars Strēlis/Madars Razma ar 4:1 pārspēja savus kluba biedrus no Priekule II komandas brāļus Supes, Cēsu darts kluba 50 pārstāvji Ilgvars Lācis/Raivis Ogorodovs ar 2:4 atzina Mažeiķu dueta pārākumu.

Ceturtdaļfinālā ar Priekule II duets Guntis/Romāns ar 4:2 pārspēja baušķeniekus un iekļuva pusfinālā. Vēl pusfinālā iekļuva Priekule I duets Aigars/Madars. Pusfināli gan mūsējiem izrādījās pēdējā pietura, jo Gunta/Romāna duets ar 2:4 atzina leišu dueta Gintaras Nagevičius/Gintaris Armalis pārākumu, bet Aigars/Madars sīvā cīņā ar 3:4 piekāpās Lietuvas izlases duetam Tomas Šakys/Leonidas Smirinenka, kuri finālā izcīnīja uzvaru ar 4:1 un ieguva čempionu titulus.

Dāmu komandas
Dāmu komandu izslēgšanas spēlēm izdevās kvalificēties Priekules I pārstāvēm Irēna Bauze/Laura Meinarda, kuras ceturtdaļfinālā ar 5:4 pārspēja Lietuvas izlases pārstāves. Savukārt Latvijas izlases pārstāves Ligita Vilks/Vita Grebska ceturtdaļfinālā ar 5:3 pārspēja lietuviešu duetu.

Cēsu darts kluba 50 pārstāves Avelīna Lāce/Andžela Zariņa ar 5:2 pārspēja citu leišu duetu un kvalificējās pusfinālam, bet ceturtajā ceturtdaļfināla spēlē savā starpā tikās divi latviešu dueti - Sandija Andersona/Kristīne Krūka (Paddy Whelans Darts Riga) un nākamās čempiones Biruta Skvirecka/Areta Kovaļevska no Bauskas. Uzvaru šajā divcīņā ar 5:2 izcīnīja Bauskas komanda.

Tādējādi pusfinālā piedalījās tikai latviešu dueti. Priekulnieces ar 5:3 pārspēja Latvijas izlases pārstāves un kvalificējās finālam, bet otrajā pusfinālā baušķenieces ar 5:0 pārspēja Cēsu kluba pārstāves. Finālā Bauskas komandas pārstāves ar 5:3 pārspēja savas pretinieces un pāru čempiona titulam pievienoja arī komandu čempionu titulu.

Kungu komandas
Kungu komandu sacensību astotdaļfinālam no astoņām latviešu komandām nespēja kvalificēties tikai Jēkabpils komanda, bet visas pārējās iekļuva izslēgšanas spēļu kārtā. Apakšgrupu spēlēs Paddy Whelans komandai izdevās arī vienu spēli uzvarēt ar sausu 9:0 rezultātu un kā vēlāk izrādījās tas bija vienīgais sausais rezultāts komandu sacensībās.

Astotdaļfinālā Cēsu Darts kluba 50 komanda tikai izšķirošajā legā ar 8:9 piekāpās igauņu kvartetam, Bauskas komanda ar 9:6 pārspēja Latvijas izlasi, Paddy Whelans Darts Riga komanda ar 9:7 pārspēja vienīgo Holandiešu komandu, Priekules I komanda ar 9:5 pārspēja Priekules III komandu, bet Priekule 2 ar 9:5 pārspēja leišu komandu Legas 2.

Ceturtdaļfinālā Bauskas kvartets ar 2:9 piekāpās Stars Lithuania komandai, Paddy Whelans Darts Riga komanda ar 4:9 atzina Priekule I pārākumu un Priekule II ar 9:5 pārspēja Vilniaus Legionas 1 komandu.

Pusfinālā savā starpā tikās abas Priekules komandas no kurām Priekule I ar 9:2 izrādījās pārāka. Taču finālā Priekule I ar 5:9 atzina Lietuvas izlases pārākumu un ierindojās 2. vietā.

Dāmas individuāli
Līdz astotdaļfinālam no latvietēm izdevās aizspēlēties Jēkabpils komandas pārstāvei Andai Seimanei, kura ar 4:3 pārspējot lietuvieti kvalificējās ceturtdaļfinālam. Baušķeniece Biruta Skvirecka astotdaļfinālā ar 4:0 pārspēja Stars Lithuania spēlētāju un arī kvalificējās ceturtdaļfinālam. Tāpat arī Vita Grebska no Latvijas izlase pēc uzvaras ar 4:2 iekļuva ceturtdaļfinālā. Savukārt otra Jēkabpils pārstāve ar 0:4 atzina pretinieces pārākumu un no tālākām cīnām izstājās. Vēl ceturtdaļfinālam kvalificējās Avelīna Lāce (Cēsis) savu pretinieci pārspējot ar 4:2, kā arī baušķeniece Areta Kovaļevska pārspējot Priekulnieci Irēnu Bauzi ar 4:1. Savukārt Paddy Whelans komandas pārstāve Sandija Andersona ar 1:4 piekāpās Lietuvas izlases pārstāvei.

Ceturtdaļfinālos Anda Seimane ar 4:1 pārspēja Arūni Kvedarieni (Kaunas), Biruta Skvirecka ar 4:0 pārspēja Vitu Grebsku, Avelīna Lāce ar 4:2 pārspēja Vilmu Armalieni un Areta Kovaļevska ar 4:3 Riti Banaitieni no Lietuvas izlases. Un atkal pusfinālos figurēja tikai latvietes.

Biruta ar 4:0 pārspēja Andu, bet Areta ar 4:2 Avelīnu un dāmu finālā iekļuva abas Bauskas komandas pārstāves. Finālā Biruta pat izvirzījās vadībā ar 3:1, bet pārsvaru noturēt tomēr nespēja un atzina savas komandas biedrenes Aretas pārākumu ar 3:4.

Kungi individuāli
Kungu konkurencē astotdaļfinālā izdevās iespraukties 7 latviešiem. Astotdaļfinālā Mareks Gražuls no Paddy Whelans komandas ar 1:4 atzina Lietuvas izlases spēlētāja Arūnasa Čipļa pārākumu, Latvijas izlases pārstāvis Guntars Grebskis ar 4:3 pārspēja Stars Lithuania pārstāvi, Aigars Strēlis (Priekule I) atziņa Mažeiķu komandas spēlētāja pārākumu, Cēsu komandas spēlētājs Nauris Gleglu ar 4:0 pārspēja citu Maižeiķu komandas pārstāvi, Paddy Whelans komandas pārstāvis Ilvars Draulis ar 2:4 piekāpās Vilniaus Legionas 1 pārstāvim, Cēsu komandas spēlētājs Ilgvars Lācis ar 2:4 atzina Stars Lithuania spēlētāja pārākumu, bet Priekulnieks Madars Razma ar 2:4 piekāpās Igaunim Mēlim Aulem.

Pēdējo divu latviešu ceļš uz medaļām apstājās ceturtdaļfinālā, kur Guntars Grebskis ar 3:4 izšķirošajā legā piekāpās nākamajam čempionam Arūnam Čiplim. Guntaram gan bija vairākas iespējas spēli noslēgt tieši savā labā. Tāpat Nauris Gleglu ar 1:4 atzina Vilniaus Legionas 1 komandas spēlētāja Rimas Želvys pārākumu.

Finālā Arūnas Čiplys ar 4:2 pārspēja Igauni Mēli Auli un izcīnīja sev Baltijas čempiona titulu.

Komandu kopvērtējums
Sešām no astoņām latviešu komandām ir izdevies iekļūt pirmajā desmitniekā, kas ir ļoti labs rādītājs. Protams žēl, ka nevienai komandai neizdevās tomēr kopvērtējumā izraut pirmo vietu. Tāpat pirmo reizi Latvijas izlasei nav izdevies iekļūt godalgoto komandu sarakstā, bet tas nekas, jo galvenie izlases starti ir paredzēti tieši Eiropas Kausā, kurš oktobrī notiks Turcijā.

1. LIETUVA - 170
2. Bauska - 111
3. STARS Lithuania - 102
4. SMK Priekule I - 92
5. Cēsis Darts Klubs 50 - 57
6. ESTONIA - 49
7. SMK Priekule II - 48
8. LATVIA - 45
8. Paddy Whelans Darts Riga - 45
10. Mažeikiai - 44
11. Vilniaus Legionas I - 36
12. Kaunas - 31
13. Buliaus Akis I - 26
14. Jēkabpils - 23
15. Apuokas II - 21
16. Strėlė - 16
17. Apuokas I - 14
18. Buliaus Akis II - 13
19. SMK Priekule III - 12
20. Vilniaus Legionas III - 11
20. Team Holland - 9
22. Vilniaus Legionas II - 9
22. Legas I - 9
24. Legas II - 4

2011. gada Baltijas Kauss notiks Rīgā un cerams, ka tas pulcēs ne mazāku, kā šogad ,dalībnieku skaitu, bet tas jau būs atkarīgs no mūsu pašu spēlētāju atbalsta.

Sacensību izspēļu tabulas ir pieejamas Latvijas Darts Organizācijas mājas lapā


Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix
7

Razma zaudē piecos legos pēc kārtas un izstājas no ''UK Open''

Šodien no ''UK Open'' šautriņu mešanas turnīra izstājās Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Madars Razma, kurš, izlaižot 4-1 vadību, ar 4-6 piekāpās austrietim Rovbijam-Džonam Rodrigesam.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma pret austrieti Rodrigesu piektdien sāks ''UK Open'' turnīru

Šajā nedēļas nogalē 2024. gada šautriņu mešanas sezona turpināsies ar ''UK Open'' turnīra izspēli. Latvietis Madars Razma sacensības sāks no trešās kārtas, piektdienas pēcpusdienā uz galvenās skatuves spēkojoties pret austrieti Rovbiju-Džonu Rodrigesu.
Lūks Litlers. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Litlers turpina iesākto - ''nine-darter'' un pirmais tituls PDC apritē

Vakar par ''World Series of Darts'' uzvarētāju Bahreinas turnīrā kļuva 16 gadus vecais Lūks Litlers, kurš ceturtdaļfināla mačā pret Neitanu Aspinalu vienu no legiem noslēdza ar ''nine-darter'', bet finālā ar 8-5 pārspēja titulēto Maiklu van Gervenu.