Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Madars Razma izcīna piekto vietu "Turkish Open" pāru turnīrā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Madars Razma izcīna piekto vietu "Turkish Open" pāru turnīrā
Madars Rama "Turkish Open 2015"

Ar nelielu WDF pasaules kausa piegaršu, aizvadītajā nedēļā Turcijas pilsētā Kemerā norisinājās „Turkish Open 2015” sacensības šautriņu mešanā, kurās ar „Turkish Airlines” atbalstu startēja arī vairāki Latvijas sportisti. Latvijas vadošais šautriņu metējs Madars Razma kopā ar lietuvieti Dariusu Labanausku ieņēma augsto 5. vietu pāru turnīrā.

Sacensības Turcijā tika uzsāktas ar jaukto pāru turnīru, kurās līdz 2. kārtai aizcīnījās Sandija Andersone un Madars Razma, kuri vispirms ar rezultātu 4:1 apspēlēja Zviedrijas pāri, bet vēlāk ar tādu pašu rezultātu atzina Austrālijas sportistu pārākumu. Diemžēl Laima Upeniece, kura startēja kopā ar Turcijas sportistu, no turnīra izstājās 1. kārtā pēc zaudējuma Turcijas pārim.

Daudz veiksmīgāk Latvijas sportistiem veicās pāru turnīros, kuros dāmām Sandija Andersone ar Laimu Upenieci izstājās turnīra 2. kārtā pēc zaudējuma pretiniecēm no Turcijas, bet Madars Razma kopā ar Lietuvas sportistu Dariusu Labanausku ieņēma augsto 5. vietu. Ceļā uz ceturtdaļfinālu Baltijas spēcīgākais pāris pārliecinoši apspēlēja Norvēģijas un Austrālijas pārus, kā arī spraigā cīņā pārspēja spēcīgos Nīderlandes izlases spēlētājus. Diemžēl ceturtdaļfinālā Madars Razma un Darius Labanauskas atzina teicami spēlējošo velsiešu Martina Filipa un Džima Wiliama pārākumu un ieņēma augsto 5. vietu. Jāatzīmē, ka tieši velsieši vēlāk itin pārliecinoši triumfēja arī visā pāru turnīrā, kā arī savā starpā cīnījās individuālo sacensību finālā!

Individuāli dāmām par klupšanas akmeni kļuva Austrālijas šautriņu metējas. Rīdziniece Sandija Andersone šīs valsts pārstāvei piekāpās turnīra 1. kārtā, bet priekulniece Laima Upeniece vienu kārtu vēlāk, kad sacensību pirmajā spēlē veiksmīgi tika pārvarēta Islandes sportistes barjera. Diemžēl arī priekulnieks Madars Razma par augstām vietām cīnīties nespēja un sacensības noslēdza pēc zaudējuma Turcijas sportistam.

Tā kā no 26. līdz 31. oktobrim turpat Turcijā norisināsies WDF pasaules kauss valstu izlasēm, tad „Turkish Open” kopumā spēja pulcēt 40 valstu pārstāvjus. Latvijas šautriņu metēji sacensībās startēja pēc vairāku gadu pārtraukuma, pateicoties Latvijas Darts Organizācijas un „Turkish Airlines” veiksmīgai sadarbībai.

Latvijas Darts Organizācija atgādina, ka no 13. līdz 15. novembrim Rīgā, „Bellevue Park Hotel Riga” telpās norisināsies gada lielākais šautriņu mešanas festivāls Latvijā – „Latvia Open 2015”. Plašāka informācija par sacensībām ir pieejama turnīra mājas lapā – LATVIA OPEN 2015 | WDF and BDO ranking darts...

Izmantotie resursi:
latviadarsts.com
BDO (British Darts Organisation) Welcome
madarsrazma.com