Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Autors: Žanis Buklovskis

Pirmais Latvijas Kauss klubu komandām šautriņu mešanā Cēsu darts klubam 50

Pirmais Latvijas Kauss klubu komandām šautriņu mešanā Cēsu darts klubam 50
Pirmā Latvijas Klubu Komandu Kausa laureāti

Sestdien viesnīcas NB Hotel telpās tika aizvadīts pirmais Latvijas Kauss klubu komandu konkurencē, kurā triumfēja Cēsu Darts kluba 50 otrā komanda. Labākās komandas arī saņēma balvas no sacensību atbalstītāja Carlsberg.

Kopumā sacensībās piedalījās deviņas komandas, kuras pārstāvēja piecus Latvijas klubus. Visplašāk pārstāvēti tika Paddy Whelans Darts Riga un Cēsu Darts klubs 50. Katrs klubs tika pārstāvēts ar trīs komandām un tieši šie klubi spēju nodemonstrēt vislabāko sniegumu. Vēl sacensībās piedalījās Ezerzeme (Rēzekne), Lūsis (Jēkabpils) un Pieci Vilki (Rīga).

Komandas tika ielozētas divās apakšgrupās, kur tās izspēlēja vienu apli katra ar katru. No pirmās apakšgrupas izslēgšanas spēlēm, kā pirmā kvalificējās Cēsu Darts kluba 50 I komanda. Kā otrie kvalificējās Paddy Whelans Darts Riga 2 komanda, bet trešie pateicoties labākai legu attiecībai izrādījās Cēsu Darts kluba 50 III komanda.

Savukārt Paddy Whelans Darts Riga 3 un Piecu Vilku komandas turpināja cīņas par 7. - 9. vietu.

No otrās apakšgrupas, kā pirmie kvalificējās Cēsu Darts kluba 50 II komanda, kā otrie Paddy Whelans Darts Riga pirmā komanda, bet trešie komanda Lūsis. Savukārt Ezerzemes komanda pievienojās cīņām par 7.-9. vietu.

Komandas, kuras nekvalificējās izslēgšanas spēlēm izspēlēja katra ar katru, lai noskaidrotu turnīrā ieņemtās vietas. Šajās cīņās labākie izrādījās Ezerzemes komandas spēlētāji, kuri ierindojās 7. vietā. Astotie Paddy Whelans Darts Riga 3, bet devītā vieta Pieciem Vilkiem.

Izslēgšanas spēles
Komandas, kuras ieņēma apakšgrupās pirmās vietas automātiski kvalificējās pusfināliem, bet pārējām komandām bija jāspēlē savā starpā. Tā pirmajā ceturtdaļfinālā Paddy Whelans Darts Riga pirmā komanda ar 9:1 pārspēja Cēsu trešo komandu, bet otrajā ceturtdaļfinālā ļoti spraigā cīņā ar 9:8 uzvaru izcīnīja Paddy Whelans Darts Riga 2 komanda, tādējādi pusfinālos nodrošinot Rīgas un Cēsu klubu dueļus.

Savukārt Lūsis un Cēsu trešā komanda savā starpā tikās cīņā par 5. vietu. Jēkabpilieši bija pārāki ar 9:0.

Abas pusfinālu spēles noslēdzās ar identisku 9:7 rezultātu tikai ar mainīgām sekmēm pašiem klubiem. Ja abu klubu pirmo komandu duelī uzvaru svinēja bija rīdzinieki, tad abu klubu otro komandu duelī uzvaru svinēja Cēsu komandas pārstāvji.

Spēlē par 3. vietu Paddy Whelans Darts Riga 2 komanda ar 9:3 pārspēja Cēsu Darts kluba 50 I komandu un izcīnīja 3. vietu.

Tādējādi finālā tikās Cēsu Darts kluba 50 II un Paddy Whelans Darts Riga komandas. Abas komandas jau šajā dienā bija tikušās pašā pirmajā spēlē apakšgrupā.

Finālu ļoti sekmīgi iesāka cēsinieki, kuri ātri izvirzījās vadībā ar 4:0, bet rīdzinieki nepadevās un panāca neizšķirtu 4:4. Devītajā legā cēsinieki atkal izvirzījās vadībā 5:4, bet tad rīdzinieki pārņēma iniciatīvu un uzvarot nākamos divus legus jau izvirzīja vadībā ar 6:5 Paddy Whelans Darts Riga komandu. Taču jau nākamajā legā rezultāts atkal tika izlīdzināts. Savukārt nākamajos trīs legos abām komandām bija laba iespēja noslēgt katru legu savā labā, bet šoreiz veiksme bija Cēsu Darts kluba 50 pusē un tie uzvarot nākamajos trīs legos izcīnīja pirmo Latvijas Klubu Komandu Kausu.

Paddy Whelans Darts Riga (16,63) 6:9 Cēsu Darts klubs 50 II (17,19)

Šīs sacensības viennozīmīgi veiksmīgas izvērtās gan Cēsu Darts klubam 50, jo tika izcīnīts Kauss, kā arī nākamajā sezonā veselas trīs cēsinieku komandas startēs 2011. gada Latvijas Klubu Komandu čempionāta Virslīgā, gan arī Paddy Whelans Darts Riga, jo tika izcīnīta 2. un 3. vieta turnīrā un divas vietas nākamā gada Virslīgā. Tāpat nākošgad Virslīgā startēs arī komanda no Jēkabpils kluba Lūsis.

Tāpat nākamā gada Latvijas Klubu čempionāta 1. līgā vieta ir garantēta Paddy Whelans Darts Riga, Pieci Vilki un Ezerzeme komandām.

Sacensību rezultāti ir pieejami Latvijas Darts Organizācijas mājas lapā


Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix
7

Razma zaudē piecos legos pēc kārtas un izstājas no ''UK Open''

Šodien no ''UK Open'' šautriņu mešanas turnīra izstājās Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Madars Razma, kurš, izlaižot 4-1 vadību, ar 4-6 piekāpās austrietim Rovbijam-Džonam Rodrigesam.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma pret austrieti Rodrigesu piektdien sāks ''UK Open'' turnīru

Šajā nedēļas nogalē 2024. gada šautriņu mešanas sezona turpināsies ar ''UK Open'' turnīra izspēli. Latvietis Madars Razma sacensības sāks no trešās kārtas, piektdienas pēcpusdienā uz galvenās skatuves spēkojoties pret austrieti Rovbiju-Džonu Rodrigesu.
Lūks Litlers. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Litlers turpina iesākto - ''nine-darter'' un pirmais tituls PDC apritē

Vakar par ''World Series of Darts'' uzvarētāju Bahreinas turnīrā kļuva 16 gadus vecais Lūks Litlers, kurš ceturtdaļfināla mačā pret Neitanu Aspinalu vienu no legiem noslēdza ar ''nine-darter'', bet finālā ar 8-5 pārspēja titulēto Maiklu van Gervenu.