Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Noslēgušās Lietuvas Open sacensības šautriņu mešanā

Noslēgušās Lietuvas Open sacensības šautriņu mešanā
Foto: www.darts.lt

Pagājušajā nedēļas nogalē Lietuvas pilsētā Viļņā tika aizvadītas Lietuvas Open sacensības, kurām bija piešķirts pasaules reitings. Latvijas spēlētāji startēja ar mainīgām sekmēm un labākais rezultāts Vitai Grebskai ar Avelīnu Lāci izcīnot pirmo vietu dāmu pāru konkurencē.

Individuālās sacensības

Sestdienā tika aizvadītas kungu un dāmu individuālās sacensības, kurās diemžēl nelielu fiasko piedzīvoja visas mūsu labākās šautriņu metējas. Dāmu konkurencē piedalījās 17 daiļā dzimuma pārstāves. Dāmas tika ielozētas četrās apakšgrupās no kurām izslēgšanas spēlēm kvalificējās divas labākās no katras apakšgrupas.

Diemžēl kvalificēties izslēgšanas spēlēm neizdevās Ligitai Vilks. Natālija Zelenika cetrutdaļfinālā ar 3:4 piekāpās Irenai Čiplienei, Ieva Brikmane-Buklovska ar 2:4 atzina Erikas Bagdonavičienes pārākumu, bet Vita Grebska ar 3:4 piekāpās Avelīnai Lācei. Neskatoties uz to Natālija, Ieva, Vita un Avelīna papildināja savu pasaules rietinga punktu bagāžu.

Pusfinālā Avelīna tikās ar Eriku un bija vadībā ar 3:1, bet pārsvaru nosargāt neizdevās un nācās piekāpties ar rezultātu 3:4. Sacensībās uzvaru svinēja vietējā Rite Banaitiene.

Natālija ar izcīnītiem 132 punktiem ieņem 47. vietu (kāpums +3) pasaulē, Ieva ar izcīnītiem 112 punktiem ieņem 58. vietu (kāpums +2), Vita ar izcīnītiem 92 punktiem ieņem 66. vietu (kāpums +7), Avelīna Lāce ar izcīnītiem 52 punktiem ieņem 132. vietu (kāpums +94) pasaulē.

Kungu konkurencē spēkiem mērojās 58 kungi, kuri tika salozēti 16 apakšgrupās no kurām izslēgšanas spēlēm kvalificējās katras grupas 2 labākie spēlētāji.

Astoņiem mūsu spēlētājiem izdevās kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Juris Aleksāns spēlē par iekļūšanu astotdaļfinālā ar 0:4 piekāpās Tomasam Šakim, Žanis Buklovskis ar 4:2 pārspēja Aleksandru Līgotni, Guntars Grebskis ar 1:4 piekāpās Imantam Nikolajevam, Mareks Gražuls ar 4:3 pārspēja Ilgvaru Lāci, Ronalds Mežals ar 2:4 piekāpās Rimasam Želvim.

Astotdaļfinālā Žanis Buklovskis ar 4:1 pārspēja holandieti Ričardu Huizingu, Imants Nikolajves ar 0:4 piekāpās Marekam Gražulim.

Bet ceturtdaļfināls diemžēl arī palika kā pēdējais punkts līdz kuram spēja aizspēlēties mūsu pārstāvji. Mareks ceturtdaļfinālā bez ierunām ar 0:4 kapitulēja Baltijas labākā spēlētāja Arūnasa Čipļa priekšā, bet Žanim Buklovskim pietrūka tikai nedaudz veiksmes, lai iekļūtu pusfinālā. Žanis piedzīvoja minimālu 3:4 zaudējumu pret Tomasu Šaki. Tādējādi vienīgie mūsu kungi kuri saņēma pasaules reitinga punktus ir Žanis un Mareks. Abi spēlētāji saņēma pa 12 punktiem un tagad ieņem 451. vietu. 9.-16. vietai punkti netika piešķirti mazā dalībnieku skaita dēļ.

Uzvaru kungu konkurencē izcīnīja Kipras pārstāvis Errmos Korradou, kurš finālā ar 7:4 pārspēja Arūnasu Čipli.

Pāru sacensības

Svētdienā tika aizvadītas kungu un dāmu pāru sacensības kurās piedalījās 18 kunu un 8 dāmu dueti. Dāmu konkurencē no mūsu dalībniecēm startēja Vita Grebska duetā ar Avelīnu Lāci un Ligita Vilks pārī ar lietuvieti Ramintu Kvedaraiti.

Arī šoreiz Ligitai neizdevās kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Savukārt Vita ar Avelīnu pusfinālā pārliecinoši ar 4:1 sagrāva iepriekšējās dienas individuālo spēļu finālistes Riti Banaitieni un Eriku Bagdonavičieni, bet finālā atstāja sausā Vilmu Armalieni ar Auritu Sividiti un pelnīti izcīnīja pirmo vietu dāmu pāru konkurencē.

Kungu konkurencē piedalījās 4 pāri ar Latvijas pārstāvjiem. Diemžēl Jurim Aleksānam pārī ar Juriju Botvinkā tā arī neizdevās kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Guntars Grebskis ar Rihardu Tomašicki cetrutdaļfinālā ar 4:2 pārspēja Arūnasu Čipli un Arvidasu Kvedaru. Ojārs Limbaks un Ilgvars lācis bez ierunām atzina nākamo čempionu Gintarisa Armalisa un Dariusa Labanauskas pārākumu. Savukārt Žanis Buklovskis ar Imantu Nikolajevu ceturtdaļfinālā piekāpās leišu duetam Rimas Želvis un Arturas Damaševičius.

Guntars un Rihards pusfinālā spraigā spēlē tomēr bija spiesti atzīt Kipras dueta pārākumu ar 3:5 un ierindojās 3. vietā.

Nākamās pasaules rieitnga sacensības Baltijas valstīs notiks jau 5. un 6. decembrī Tallinā, kad tiks aizvadītas Igaunijas Open sacensības.