Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

Razma uzvar setu, tomēr skatāmā cīņā piekāpjas divkārtējam čempionam

Razma uzvar setu, tomēr skatāmā cīņā piekāpjas divkārtējam čempionam
Madars Razma / Foto: Imago Images/Scanpix

Latvijas šautriņu meistars Madars Razma PDC pasaules čempionāta otrās kārtas mačā ar 1:3 (0:3; 3:1; 1:3; 2:3) zaudēja divkārtējām pasaules čempionam Gerijam Andersonam.

Razma pirmajā kārtā trijos setos (3:2; 3:2; 3:2) pieveica debitantu no Japānas Toru Suzuki, kamēr pieredzējušais Andersons, esot izsētā spēlētāja statusā, dalību turnīru sāka no otrās kārtas. Jāmin, ka vakar 50. dzimšanas dienu atzīmējušais skots līdz mačam pret Razmu atradās pašizolācijā, jo kontaktējās ar Covid-19 slimnieku.

Maču abi sportisti sāka smagnēji, pirmajā legā vairākkārt aizmetot garām dubultos metienus. Lega galotnē veiksme stāvēja klāt divkārtējām pasaules čempionam Andersonam, kurš trāpīja dubultajā divi. Pirmā seta otrajā legā skots nedeva Razmam iespējas tikt pie noslēguma, uzvarot legu ar 14 metieniem. Savukārt trešajā legā Madars Razma neizmantoja noslēguma iespēju uz dubulto divdesmit.

Otrajā setā latviešu sportists krietni uzlaboja savu rezultativitāti, regulāri trāpot trīskāršajos sektoros. Tas palīdzēja uzvarēt divus legus, abos gadījumos izejot ar noslēgumu uz dubulto astoņpadsmit. Seta trešajā legā Razma trāpīja septiņus trīskāršos metienus pēc kārtas. Tas gan nepalīdzēja gūt panākumu legā, jo perfektu metienu dēļa vidū veica Andersons. Ceturto legu latvietis sāka ar diviem perfektiem gājieniem. Precīzs metiens dubultajā astoņi sekmēja uzvaru legā un ļāva panākt izlīdzinājumu setos.

Trešo setu Razma iesāka ar vēl vienu sekmīgu legu, taču pēc tam Andersons pārņēma iniciatīvu un pārliecinoši uzvarēja trīs nākamos legus. Ceturtā lega ievadā šautriņu meistari apmainījās ar panākumiem pie pretinieka gājiena priekšrocības. Trešo legu Andersons uzvarēja ar lielisko 161 noslēgumu, taču Razma prata atbildēt un tikt pie izšķirošā piektā lega, kur gan sekmīgāks izrādījās sāncensis. Beigās 3:1 uzvara 50 gadus vecajam skotam.

Trešajā kārtā Andersons sacentīsies ar pāra Mensurs Suljovičs/Metjū Edgars uzvarētāju. Madars Razma pabeidzis dalību savā otrajā PDC pasaules čempionātā, tiekot pie 15 tūkstošiem sterliņu mārciņu.

Šovakar PDC pasaules čempionātā šautriņu mešanā noslēgsies otrās kārtas spēles. Līdz šim par lielāko turnīra sensāciju kļuva 2018. gada čempiona Roba Krosa izstāšanās pēc zaudējuma nīderlandietim Dirkam van Duijvenbodem. Sacensības noslēdzis arī pērnā gada čempionāta ceturtdaļfināla dalībnieks Darjus Labanausks. Lietuvietis dramatiskajā piecu setu mačā piekāpās austrālietim Saimonam Vitlokam.


, 2020-12-23 16:07, pirms 3 gadiem
Laba cīņa bija, žēl ka neizvilka. Bet tāpat malacis
, 2020-12-23 16:08, pirms 3 gadiem
Madars malacis , bēda bija tā kad gāja, tad gāja ,kad nebija, tad nebija praktiski ne kā . Jāstrādā lai nebūtu šādi kritumi ,bet tā kopumā pozitīvas iestrādes nākamajai sezonai
, 2020-12-23 16:12, pirms 3 gadiem
Prognozejams rezultats,bet Madars ir labs,viennozimigi-viens no labakajiem padaule-turpini un bus labak...
, 2020-12-23 16:26, pirms 3 gadiem
Bija iespēja aizķerties..nu nekas..nākamreiz
, 2020-12-23 16:29, pirms 3 gadiem
norins rakstīja: Bija iespēja aizķerties..nu nekas..nākamreiz
Šautriņās praktiski vienmēr ir iespēja aizķerties
, 2020-12-23 16:31, pirms 3 gadiem
Andersons bija precīzāks izšķirošos brīžos. Ja šautriņas augstā līmenī var mest līdz 50 gadiem, tad Madars mūs vēl ilgi iepriecinās. Bija patīkami redzēt viņu kreklā ar latviskiem rakstiem.
, 2020-12-23 16:32, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Andersons bija precīzāks izšķirošos brīžos. Ja šautriņas augstā līmenī var mest līdz 50 gadiem, tad Madars mūs vēl ilgi iepriecinās.
Līdz 70
, 2020-12-23 16:40, pirms 3 gadiem
Ari lietuvieti zel-diemzel,abi favoriti bija forma...
, 2020-12-23 17:08, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Andersons bija precīzāks izšķirošos brīžos. Ja šautriņas augstā līmenī var mest līdz 50 gadiem, tad Madars mūs vēl ilgi iepriecinās. Bija patīkami redzēt viņu kreklā ar latviskiem rakstiem.
Šautriņas var mest tik ilgi, cik grib. Vai bez lieliem kritumiem, tas ir cits stāsts. Tā noteikti ir šī sporta veida pozitīva iezīme pašiem sportistiem. Ne velti Reimonds Van Bārnevelds domā par atgriešanos.
, 2020-12-23 17:31, pirms 3 gadiem
Toms Mālmeisters rakstīja: Šautriņas var mest tik ilgi, cik grib. Vai bez lieliem kritumiem, tas ir cits stāsts. Tā noteikti ir šī sporta veida pozitīva iezīme pašiem sportistiem. Ne velti Reimonds Van Bārnevelds domā par atgriešanos.
Bārnijs ir spēlētājs ar visu laiku vislabāko metienu tikai šam problēma kad ar viņu nerunā kaijas ar viņu runā mušas
, 2020-12-23 19:15, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Bārnijs ir spēlētājs ar visu laiku vislabāko metienu tikai šam problēma kad ar viņu nerunā kaijas ar viņu runā mušas
Vairāk traucē cukura diabēts.
, 2020-12-23 19:21, pirms 3 gadiem
deadmau5 rakstīja: Vairāk traucē cukura diabēts.
Ja cukura diabēts izraisa garīgas slimības tad jā
, 2020-12-23 21:02, pirms 3 gadiem
Ja man kāds pirms pāris gadem teiktu ka fanošu par šautriņām, tad to sūtītu ārstēties, bet pats uzspēlējot un saprotot to, manas domas mainījās. Īsti par sportu to neuzskafu, bet par aizraujošu un interesantu spēli gan. No tā, ko esmu redzējis, tad Razma šodien tiešām spēlrja lieliski, un cīnījās ar šautriņu grandu. Bija iedpējas uzvarēt un lieliska piredze. Ja kkmzndu čempī gandrīz Bergu uzvarrja, jo viņš spēlēja slikti, tad šodien Andersons galīgi nebija švaks. Novēlu Madaram tā turpināt savu progresu, tiešām bija patīkami skatīties!!!
, 2020-12-23 21:10, pirms 3 gadiem
Pieredzītes pietrūka!
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix
7

Razma zaudē piecos legos pēc kārtas un izstājas no ''UK Open''

Šodien no ''UK Open'' šautriņu mešanas turnīra izstājās Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Madars Razma, kurš, izlaižot 4-1 vadību, ar 4-6 piekāpās austrietim Rovbijam-Džonam Rodrigesam.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma pret austrieti Rodrigesu piektdien sāks ''UK Open'' turnīru

Šajā nedēļas nogalē 2024. gada šautriņu mešanas sezona turpināsies ar ''UK Open'' turnīra izspēli. Latvietis Madars Razma sacensības sāks no trešās kārtas, piektdienas pēcpusdienā uz galvenās skatuves spēkojoties pret austrieti Rovbiju-Džonu Rodrigesu.
Lūks Litlers. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Litlers turpina iesākto - ''nine-darter'' un pirmais tituls PDC apritē

Vakar par ''World Series of Darts'' uzvarētāju Bahreinas turnīrā kļuva 16 gadus vecais Lūks Litlers, kurš ceturtdaļfināla mačā pret Neitanu Aspinalu vienu no legiem noslēdza ar ''nine-darter'', bet finālā ar 8-5 pārspēja titulēto Maiklu van Gervenu.