Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Latvijas šautriņu metēji pirmo reizi piedalīsies Pasaules kausā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas šautriņu metēji pirmo reizi piedalīsies Pasaules kausā
Madars Razma
Foto: madarsrazma.com

Latvijas šautriņu metēji Madars Razma un Nauris Gleglu izcīnījuši tiesības pārstāvēt Latviju PDC Pasaules kausā šautriņu mešanā, kas no 1. līdz 4. jūnijam notiks Vācijas pilsētā Frankfurtē un tā kopējais balvu fonds būs 350 tūkstoši eiro.

PDC Pasaules kauss šautriņu mešanā ir vienīgās šī sporta veida nacionālo valstu sacensības profesionāļiem, un Latvija šajā turnīrā tiks pārstāvēta pirmo reizi. Kopumā turnīrā piedalīsies 32 valstu komandas ar diviem spēlētājiem katrā komandā.

No Latvijas uz sacensībām Vācijā dosies Madars Razma no Priekules, kurš iepriekšējos četrus gadus veiksmīgi startēja Lielbritānijas Darts Organizācijas (BDO) un Pasaules darts federācijas (WDF) reitinga turnīros, bet šī gada janvārī ar pirmo mēģinājumu izcīnīja PDC profesionāļu licenci nākamajām divām sezonām.

Tikmēr Razmas pārinieks turnīrā būs Nauris Gleglu no Kolkas, kurš vēl pērnā gada septembrī kopā ar priekulnieku pārstāvēja Latvijas šautriņu mešanas izlasi 2016. gada “WDF Eiropas kausā” Nīderlandē, bet šogad kopā ar Razmu startē PDC Skandināvijas un Baltijas tūres posmos.

Jāatzīmē, ka Razma un Gleglu tiesības statēt prestižajā PDC pasaules kausā izcīnījuši, tieši pateicoties startiem PDC Skandināvijas un Baltijas tūres posmos Dānijā un Zviedrijā, sezonas kopvērtējumā pagaidām ieņemot attiecīgi 12. (Razma) un 15. (Gleglu) vietu.

Tikmēr valstu vērtējumā Latvijas pārstāvji atrodas aiz Somijas, Zviedrijas un Dānijas, bet priekšā spēcīgajiem norvēģiem un arī Islandes šautriņu metējiem.

Informācijai: 2017. gada sezonas „PDC Nordic & Baltic Tour” pēdējie divi posmi norisināsies 4. un 5. novembrī Rīgā, „Bellevue Park Hotel Riga” telpās, kuras būs pirmās šāda līmeņa sacensības Baltijas valstīs un tās kopējais balvu fonds būs 10 tūkstoši eiro.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Darts Organizācija

     [+] [-]

, 2017-03-23 21:11, pirms 7 gadiem
Vieta Latvijai ir pateicoties Madara izcīnītai PDC kartei .Naurim Gleglu vieta nav garantēta .

     [+] [-]

, 2017-03-23 21:22, pirms 7 gadiem
Lieliski! Novēlu Madaram un Naurim augstu koncentrēšanas spējas un paradīt šajā turnīra sevi no labākas puses! Pats galvenais kā pirmo reizi LV pārstāves.

     [+] [-]

, 2017-03-23 22:58, pirms 7 gadiem
Tas ka Nauris būs sastāvā varbūtība ir 90 % ,bet rakstā ir minēts kā jau noticis fakts ,tas ir vienkārši neprofesionāli

     [+] [-]

, 2017-03-24 08:50, pirms 7 gadiem
1. Naurim Gleglu vieta ir garantēta, jo dalībniekus nosaka PDC un vietu tur nopelnījām nevis piešķīra, vienkārši PDC neielika tabuliņu ar punktiņiem, kā tas tika darīts citus gadus
2. Ja kāds tur neaizbrauks, tad tas būšu es (personisku iemeslu dēļ un par to vēl būs sarunas ar PDC)

     [+] [-]

, 2017-03-24 13:32, pirms 7 gadiem
Ja kaut ko jaucu es ļoti atvainojos ,taču komandas nosaka pēc Norvēģijas posma ,un tur kāds latvietis var spēlēt un uzvarēt tādejādi pamainot izlases dalībnieku sastāvu .

     [+] [-]

, 2017-03-24 19:27, pirms 7 gadiem
Vienu es zinu 100%. Vieta turnīrā nav tikai manas PDC kartes dēļ un to man arī menedžeris apstiprināja.. Izrietot no tā - ja visu noteiktu pēc Norvēğijas,tad mūsu vietā vēl varētu būt arī Norvēğija ar saviem spēlētājiem.. Un pat ja būtu kā saki, tad es neredzu nevienu interesentu tur braukt, ja reiz iepriekšējos 2-3 gadus pat ar aicināšanu neviens nekur neaizbrauca..