Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausa izcīņā šautriņu mešanā dubultuzvaras Tomašickim un Stradei

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Latvijas kausa izcīņā šautriņu mešanā dubultuzvaras Tomašickim un Stradei
LDO Latvijas kausa izcīņas laureāti individuālajā ieskaitē vīriešiem, sievietēm un jauniešiem
Publicitātes foto

Latvijas Darts organizācijas (LDO) rīkotajās Latvijas kausa izcīņas sacensībās šautriņu mešanā, kas no 14. līdz 16. decembrim notika Apšuciema viesnīcā “Arkadia”, gan individuālajās, gan duetu sacensībās triumfēja Rihards Tomašickis un Zeltīte Strade.

Individuālajās sacensībās vīriešu konkurencē uzvarēja Rihards Tomašickis (“Kuorsova”), kurš finālā ar 5:3 uzveica Latvijas čempionu un valstsvienības dalībnieku Aigaru Strēli (ŠMK “Priekule). Dalītu trešo vietu ieņēma Kristaps Mickus (“Priekule”) un Laimonis Naglis (“Kuorsova”).

Sievietēm pirmo vietu ieguva daudzkārtējā Latvijas čempione Zeltīte Strade (“Kuorsova”). Izšķirošajā mačā viņa ar 5:3 uzveica Latvijas izlases dalībnieci Andu Seimani (BDK “Lūsis”). “Kuorsavas” pārstāves Marija Ružāne un Anita Puncule dalīja trešo vietu.

Jauniešu sacensībās labākais bija Ralfs Laumanis, kurš finālā ar 3:2 pārspēja Robertu Buļko.

Gandarījuma turnīros, kuras sacenšas no apakšgrupām neizkļuvušie dalībnieki, labākie bija Raimonds Jankūns (SK “Bauskas darts”) un Diāna Grabčik (SK “Izaicinājums”).

Pāru sacensībās vīriešiem Tomašickis kopā ar Madaru Razmu (ŠMK “Priekule”) finālā ar 4:1 uzveica Gati Ozolu un Igoru Ņikitinu (abi DK “Irlava”), bet sieviešu konkurencē Strade kopā ar Ružāni izšķirošajā mačā ar 4:1 uzvarēja Aretu Kovaļevsku un Ilvu Kalniņu (abas SK “Bauskas darts”).

Tradicionāli turnīrā notika arī pielozēto pāru sacensības. Par uzvarētājiem kļuva arī ikdienā šādā duetā spēlējošie Aivars Šutks un Laimonis Naglis (abi “Kuorsova”). Finālā viņi ar 3:0 uzveica Žani Buklovski (ŠMK “Asās adatas”) un Ružāni.

LDO Latvijas kausa izcīņa bija 2018. gada Latvijas reitinga noslēguma sacensības. Apšuciemā startēja 62 vīrieši, 21 sieviete, kā arī septiņi jauniešu vecuma sportisti.

2019. gada sezona sāksies ar Latvijas čempionātu, kas norisināsies no 18. līdz 20. janvārim Apšuciemā, viesnīcā „Arkadia”. Šo sacensību laikā arī tiks godināti 2018. gada reitinga līderi.

Izmantotie resursi:
Latvian Darts Organisation