Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Darts festivāls Latvia Open 2010 ir noslēdzies

Aizpagājušajā nedēļas nogalē no 12.-14. novembrim viesnīcas Maritim Park Hotel Riga telpās ar Carlsberg atbalstu tika aizvadīts piektais pasaules reitinga turnīrs šautriņu mešanā Latvia Open 2010, kurā piedalījās 165 dalībnieki no 14 valstīm ieskaitot Latviju.

Sacensībās piedalījās dalībnieki no Dānijas, Igaunijas, Krievijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Skotijas, Somijas, Ukrainas, Vācijas, Zviedrijas un protams pašmāju šautriņu metēji.

Daudzi viesi bija ieradušies jau ceturtdienas rītā, bet jau vakarā piedalījās Paddy Whelans Darts turnīrā. Šajās mini sacensībās kopumā piedalījās 40 dalībnieki. Savukārt uzvaru svinēja Mareks Gražuls duetā ar Toumo Veintie no Somijas.

Piektdienas vakarā jau bija ieradusies lielākā daļa sacensību dalībnieku un piedalījās iesildošajā pielozēto pāru turnīrā. 96 dalībnieki tika salozēti 48 pāros. Šajā mini turnīrā uzvaru svinēja Jurijs Botvinko no Rīgas duetā ar igauni Meelis Aule, kuri finālā ar 4:3 pārspēja norvēģu duetu.

Individuālās sacensības
Sestdienā notika kungu un dāmu individuālās sacensības, uz kurām kopumā bija ieradušies 165 dalībnieki, kas ir jauns turnīru apmeklētības rekords Baltijas valstīs.

Kungi individuāli
Kungu konkurencē piedalījās 131 kungs. No vietējiem spēlētājiem labākais rezultāts padevās Guntaram Grebskim (Jēkabpils) un Naurim Gleglu (Talsi), kuri spēja aizcīnīties līdz 9. vietai un nopelnīja 12 punktus pasaules reitingā katrs. Vēl no Latvijas spēlētājiem pa 6 pasaules reitinga punktiem par ieņemto 17. vietu nopelnīja Kaspars Saulītis (Vaiņode), Andris Ziemelis (Kalēti), Jānis Ieviņš (Cēsis), Egils Vītols (Ventspils) un Ronalds Mežals (Rīga).

Pirmajā pusfinālā savā starpā tikās lietuvietis Arūnas Čiplys un zviedrs Peter Sajwani. Šis duelis izrādījās visu sacensību kulminācija, jo zviedrs spēja parādīt augstas klases spēli, kāda pat ne vienmēr ir novērojama pasaules čempionātos. Zviedrs likumsakarīgi svinēja uzvaru ar 2:0 (2:0, 2:0). Otrajā pusfinālā valdīja daudz saspringtāka spēle, lai gan rezultāti nebija tika iespaidīgi. Polis Krzysztof Ratajski, kurš ir izbaudījis arī spēles uz pasaules čempionāta skatuves, spraigā cīņā ar 2:1 (1:2, 2:1, 2:1) pārspēja dāni Vladimir Anderson.

Arūnas Čiplys (25,35) 0:2 Peter Sajwani (31,31)

Vladimir Anderson (24,17) 1:2 Krzysztof Ratajski (25,84)

Finālā zviedram neizdevās nodemonstrēt tādu sniegumu, kā pusfinālā, bet polim savukārt izdevās uzlabot savu sniegumu un nodemonstrēt stabilu un pārliecinošu spēli, kā rezultātā tika izcīnīta pārliecinoša uzvara ar 3:0 (2:0, 2:1, 2:0).

Peter Sajwani (24,15) 0:3 Krzysztof Ratajski (28,17)

Dāmas individuāli
Dāmu konkurencē piedalījās 34 dāmas. No mūsu spēlētājām labākais sniegums padevās jēkabpilietei Vitai Grebskai, kura spēja aizcīnīties līdz 3. vietai un izcīnīt 40 punktus pasaules reitingā. Vēl Avelīnai Lācei izdevās ieņemt 5. vietu un izcīnīt 24 punktus.

Pirmajā pusfinālā savā starpā tikās somiete Maret Liiri un zviedriete Maud Jansson, kura vienu reizi jau bija izcīnījusi Latvia Open 2008 čempiones titulu. Šajā spēlē zviedriete parādīja, ka viņas nolūki ir ļoti nopietni un viņa savu oponenti no Somijas pārspēja ar rezultātu 2:0 (2:0, 2:0). Otrajā pusfinālā tikās mūsu Vieta Grebska ar polieti Karolinu Podgorsku. Spēle izvērtās ļoti spraiga, bet šoreiz veiksme bija pretinieces pusē. Karolina pārspēja Vitu ar rezultātu 2:1 (1:2, 2:1, 2:0).

Maret Liiri (16,58) 0:2 Maud Jansson (23,30)

Karolina Podgorska (17,00) 2:1 Vita Grebska (15,07)

Finālā zviedriete turpināja izpildīt savu apņemšanos izcīnīt otru Latvia Open čempiones titulu. Un tas viņai arī izdevās savu pretinieci no Polijas pārspējot ar 2:0 (2:0, 2:0).

Maud Jansson (21,78) 2:0 Karolina Podgorska (14,87)

Pāru sacensības
Arī pāru sacensībās tika sasniegts rekords, jo kungu konkurencē piedalījās 51 pāris, bet dāmu konkurencē 17 pāri.

Kungu pāri
No mūsu spēlētājiem labākais sniegums padevās Raivim Ogorodovam duetā ar Nauri Gleglu un Uldim Zeitmanim pārī ar Juriju Botvinko, kuri spēja izcīnīt 5. vietu. Diemžēl citiem pāru duetiem augstāk par 17. vietu nav izdevies tikt.

Trešajā vietā ierindojās holandietis Hans Achten pārī ar vācieti Carlo Sessini, kā arī leišu duets Leonidas Smirinenka un Tomas Šakys.

Finālā dāņu duets Niels-Jorgen Hansen un Vladimir Andersen ar 5:2 pārspēja holandieti Wouter Seijsener un vācieti Ingo Vogt.

W. Seijsener/I.Vogt (20,02) 2:5 N.-J. Hansesn / V.Andersen (20,98)

Dāmu pāri
Dāmu pāru konkurencē mūsējām veicās krietni labāk. Bauskas duets Biruta Skvirecka un Areta Kovaļevks kārtējo reizi pierādīja, ka uz doto momentu ir labākais Baltijas duets, jo spēja aizcīnīties līdz finālam, kurā diemžēl nācās atzīt pretinieču no Zviedrijas pārākumu ar 3:5, lai gan bija arī iespējas nosvērt spēļu svaru kausu savā labā. Attiecīgi pirmā vieta zviedrietēm Maud Jansson un Anette Richardson.

Trešās vietas diviem leišu duetiem. Vēl līdz 5. vietai spēja aizspēlēties gandrīz gadu nespēlējušās Nataļja Deksne un Ieva Brikmane-Buklovska, kā arī jaunā spēlētāja Justīne Ogorodova, kura spēlēja pārī ar norvēģieti Anne Sorlund.

B.Skvirecka/A.Kovaļevska (14,03) 3:5 M.Jansson/A.Richardson (14,93)

Sacensību godalgotās vietas, kā arī finālu skatītāji tika pie piemiņas balvām no mūsu atbalstītājiem - CARLSBERG, Maritim Park Hotel Riga un Turkish Airlines.

Sīkāka informācija par dalībnieku ieņemtajām vietām, kā arī turnīra izspēļu tabulas ir pieejamas Latvijas Darts Organizācijas mājas lapā.