Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempioni šautriņu mešanā ir noskaidroti

Latvijas čempioni šautriņu mešanā ir noskaidroti
Foto: www.latviadarts.com

Pagājušajā nedēļas nogalē no 11. līdz 13. decembrim Rīgas viesnīcā "NB Hotel" notika Latvijas čempionāts šautriņu mešanā. Čempionu titulus individuāli izcīnīja Aleksandrs Līgotnis un Vita Grebska, bet jauniešu konkurencē Uldis Supe. Čempioniem un pārējiem godalgoto vietu ieguvējiem tika arī balvas no LDO sadarbības partnera A/S Cēsu Alus.

Sestdienas sacensību finālu laikā notika arī loterija dalībniekiem un līdzjutējiem, kuras laikā bija iespējams vinnēt ap 20 dažādas balvas no A/S Cēsu Alus, Latvijas Darts Organizācijas un NB biljarda klubiem. Tāpat arī tika izspēlēta galvenā balva Poker Darts mērķis, kuru vinnēja Ēriks Gertners.

Pielozētie pāri
Piektdienas vakarā notika iesildošais pielozēto pāru turnīrs, kurā piedalījās 14 dalībnieki. Pēc apakšgrupu spēlēm tika noskaidroti sacensību pusfinālisti. Pirmajā pusfinālā Žanis Buklovskis duetā ar Kasparu Abramenko ar 3:1 pārspēja Raivi Ogorodovu un Juriju Botvinko, bet otrajā pusfinālā Mareks Gražuls duetā ar Arti Kaufmani ar 3:0 pārspēja Madaru Razmu un Viktoru Bautru. Finālā Mareks un Artis ar 3:1 pārspēja Žaņa un Kaspara duetu un izcīnīja pirmo vietu.

Sestdienā notika kungu un dāmu individuālās sacensības, kā arī pēc ilgiem laikiem atjaunotās jauniešu sacensības. Kungu konkurencē piedalījās 51 dalībnieks, dāmu konkurencē 14, bet jauniešu konkurencē 3 dalībnieki.

Jauniešu čempionāts
Lai gan sacensībām bija pieteikušies peici jaunieši, ierasties varēja tikai trīs, kuri tad savā starpā arī noskaidroja čempiona titula īpašnieku. Jauniešu konkurencē piedalījās Rolands Kovaļevskis (Bauska), Kalvis Gertners (Bārta) un Uldis Supe (Kalēti). Apakšgrupu spēlēs Rolands ar 3:1 pārspēja Kalvi un ar 2:3 piekāpās Uldim, bet Uldis ar 2:3 piekāpās Kalvim. Tādējādi visiem spēlētājiem bija pa vienai uzvarai un finālistus noskaidroja pēc kopējo legu attiecības. Kalvim legu attiecība bija 4:5 (-1), Uldim 5:5 (0), bet Rolandam 5:4 (+1). Rolands apakšgrupā ieņēma pirmo vietu, Uldis - otro vietu, bet Kalvim trešā vieta. Juaniešu čempionāta finālā savā starpā tikā Rolands un Uldis.

Pirmo legu savā labā noslēdza Uldis, bet nākamajā legā Rolands rezultātu izlīdzināja. Trešajā legā atkal labāks bija Uldis. Savukārt ceturtajā legā Uldis iemeta arī vienu maksimumu un noslēdza spēli savā labā ar 3:1 un izcīnīja čempiona titulu. Uldis ar vienu šautriņu vidēji guva 18,12 punktus un četras reizes guva 100 un vairāk punktus unvienu maksismumu jeb 180, bet Rolandam vidēji 14,69 punkti un 100 un vairāk (100+) punkti gūti 3 reizes. Uldim 33,33% dubulto realizācija jeb 3 no 9, Rolandam 6,67% jeb 1 no 15.

Kungi individuāli
Kungu konkurencē pēc izslēgšanas spēļu pirmās kārtas bija skaidrs, ka šogad būs jauns Latvijas čempions jo diezgan negaidīti Guntars Grebskis ar 2:3 piekāpās Oļegam Piroženokam. Šogad čempionu titulu izcīnīt ikviens, jo izteiktu līderu kungu konkurencē nav. Ceturtdaļfinālos tika spēlēts līdz 2 setu uzvarai, kur katrs sets tika spēlēts līdz 2 legu uzvarai. Pirmajā ceturtdaļfinālā Jurijs Botvinko ar 2:0 (2:0, 2:1) pārspēja Rihardu Tomašicki, Uldis Zeitmanis ar 2:1 (1:2, 2:1, 2:1) pārspēja Ilgvaru Lāci, Agnis Šumakovs ar 2:1 (1:2, 2:0, 2:0) pārspēja Juri Aleksānu, Aleksandrs Līgotnis pārliecinoši ar 2:0 (2:0, 2:0) pārspēja Ēriku Gertneru.

Pusfinālā Jurijs Botvinko ar 1:2 (0:2, 2:1, 0:2) piekāpās Uldim Zeitmanim, bet Aleksandrs Līgotnis ar 2:0 (2:1, 2:1) pārspēja Agni Šumakovu.

Finālā Alkesandrs Līgotnis pateicoties Ulda Zeitmaņa neprecizitātēm nobeigumos guva samērā vieglu uzvaru ar rezultātu 3:0 (2:1, 2:1, 2:0) un izcīnīja Latvijas čempiona titulu.

Maksimumu jeb 180 pa divām reizēm izdevās gūt Aigaram Strēlim un Aleksandram Līgotnim, bet pa vienai reizie padevās Oļegam Piroženokam, Guntaram Grebskim, Ojāram Limbakam, Madaram Razmam un Uldim Zeitmanim. Augstākais nobeigums no 160 padevās Jurijam Botvinko. Aigaram Strēlim nobeigumi no 154 un 110, Pēterim Alebrliņam no 120, Uldim Zeitmanim no 117 un Ilvaram Draulim no 100. Ātrākais legs ar 12. šautru padevās Aigaram Strēlim.

Dāmas individuāli
Dāmu konkurencē pēc apakšgrupu ceturtdaļfinālos galvenā sacensību favorīte Ieva Brikmane-Buklovska ar 1:3 piekāpās nākamajai čempionei Vitai Grebskai, Zeltīte Putniņa ar 3:1 pārspēja Avelīnu Lāci, Biruta Skvirecka spraigā spēlē ar 3:2 pārspēja Aretu Kovaļevsku, Natālija Zelenika ar 3:1 apspēlēja Olitu Simaško.

Pusfinālos dāmas arī spēlēja līdz 2 setu uzvarai, kur katrā setā spēlēja līdz divu legu uzvarai. Vita Grebska pusfinālā ar 2:1 (2:1, 0:2, 2:1) pārspēja seškārtējo Latvijas čempioni Zeltīti Putniņu, bet Natālija Zelenika ar 2:0 (2:1, 2:0) pārspēja Birutu Skvirecku.

Finālā Vita Grebska ar 2:1 (1:2, 2:1, 2:0) pārspēja Natāliju Zeleniku un izcīnīja savu pirmo Latvijas čempiones titulu individuālajā dāmu konkurencē.

Augstākais nobiegums dāmu konkurencē padevās vien Natālijai Zelenikai fināla spēlē no 118. Ātrākais legs ar 14. šautriņu padevās Aretai Kovaļevskai.

Papildspēle "Bullis"
Sestdienā tika izspēlēta arī papildspēle "Bullis" jeb 10 sērijas pa centru kungu un dāmu konkurencē. Kungu konkurencē 500 punktus izdevās iegūt Aigaram Strēlim un Raivim Ogorodovam, taču uzvara tika otrajam, jo Raivis 7 reizes bija iemetis "bulli", bet Aigars tikai 4 reizes. Dāmu konkurencē ar 325 punktiem nepārspēta bija Avelīna Lāce.

Kungu pāri
Svētdienā tika aizvadītas pāru sacensības. Kungu konkurencē piedalījās 21 duets. Arī iepriekšējā gada pāru čempioni Ronalds Mežals un Žanis Buklovskis cīnījās par titula aizstāvēšanu, bet šoreiz pusfinālā nācās atzīt Ulda Zeitmaņa un Arņa Veidemaņa pārākumu ar 1:4. Otrajā pusfinālā ar identisku rezultātu uzvaru izcīnīja Ojārs Limbaks un Ilgvars Lācis, kuri pieveica Ivaru Zilgalvi un Ingu Trušinski.

Lai gan fināla spēlē Uldis ar Arni bija vadībā punktos, realizēt nobeigu izdevās tikai vienu reizi un atzīstot pretinieku pārākumu ar 1:4 nācās samierināties ar 2. vietu, bet Latvijas kungu pāru čempionu tituls Ojāram Limbakam un Ilgvaram Lācim.

Dāmu pāri
Dāmu pāru sacensībās piedalījās seši dāmu pāri, kuri tika ielozēti divās grupās no kurām izsleģšanas spēlēm kvalificējās pa diviem labākajiem pāriem no katras grupas. Pusfinālā pērnā gada čempiones Zeltīte Putniņa un Vita Grebska ar 4:0 Apspēlēja Avelīnu Lāci un Olitu Simaško. Otrajā pusfinālā Ievas Brikmanes-Buklovskas un Natālijas Zelenikas duets ar 4:1 pārspēja Birutu Skvirecku un Aretu Kovaļevsku.

Finālu labāk iesāka Zeltītes un Vitas pāris un izvirzījās vadībā ar 2:0. Ieva ar Natāliju vienu legu atguva, bet jau nākamais atkal Zeltītei ar Vitu. Nonākot zaudētājos ar 1:3 Ieva ar Natāliju sasparojās un uzvarot nākamos divus legus rezultātu izlīdzināja. Arī septītajā legā Ieva ar Natāliju pirmās nonāca pie dubultajiem, bet pabeigt spēli neizdevās un uzvarot spēlē ar 4:3 otro gadu pēc kārtas Latvijas dāmu pāru čempionu titulu izcīna Zeltīte Putniņa un Vita Grebska.

Sacensību izspēļu tabulas un rezultāti, kā arī bilžu galerija no sacensībām ir pieejami Latvijas Darts Organizācijas mājas lapā latviadarts.com

     [+] [-]

, 2009-12-18 21:41, pirms 14 gadiem
Žani kapec pats individuali nepiedalijies ? un Ligita Vilks ?

     [+] [-]

, 2009-12-18 22:41, pirms 14 gadiem
Es piedaliijos - paliku 9. vietaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-20 18:19, pirms 14 gadiem
nu tur ar tevi sacensties grūti...