Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti ''Latvia Open'' čempioni šautriņu mešanā

Krišs Upenieks

Noskaidroti ''Latvia Open'' čempioni šautriņu mešanā
Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē „Bellevue Park Hotel Riga” telpās norisinājās šīs sezonas lielākais šautriņu mešanas festivāls Baltijas valstīs „Latvia Open 2015”, kurās kopumā startēja vairāk nekā 150 dalībnieku no 13 valstīm.

Šautriņu mešanas festivāls sākās ar pielozēto pāru turnīru piektdienas vakarā, kurā, piedaloties 52 pāriem, par uzvarētājiem kļuva zviedrs Veine Hagens un soms Tonijs Alantalo, kuri finālspēlē ar rezultātu 4:2 pārspēja somu Ali Robertu un lietuvieti Mindaugu Skarbaliusu.

Sestdien, kad norisinājās turnīra galvenie notikumi un tika izcīnīti pasaules reitinga punkti, kopumā startēja 31 dāma un 168 kungi. Jauniešu konkurencē triumfēja Rihards Slišāns no Vecumniekiem, kurš izrādījās pārāks pār lietuviešiem Ugni Jankūnu un Rimu Daubari.

Dāmu konkurencē jau trešo reizi par „Latvia Open” čempioni kļuva Zviedrijas šautriņu metēja Mauda Jansone, kura finālā ar rezultātu 5:2 uzvarēja Kaisu Rekinenu no Somijas. 3. vietas dāmu konkurencē izcīnīja Judīte Morisone no Anglijas un Mareta Līri no Somijas. No Latvijas šautriņu metējām vislabāk veicās vaiņodniecei Irēnai Bauzei, kura izcīnīja augsto 5. vietu.

Arī kungu individuālajās sacensībās galvenokārt dominēja Skandināvijas šautriņu metēji un divu somu finālā teicamu sniegumu parādīja Ulfs Cēdars, kurš pārliecinoši ar rezultātu 6:0 pieveica Petri Rasmus. 3. vietu kungiem izcīnīja zviedrs Daniels Larsons un Latvijas vadošais šautriņu metējs Madars Razma. Vēl no Latvijas pārstāvjiem dalītu 9. vietu ieņēma Guntars Stipins no Vecumniekiem un Nauris Gleglu no Kolkas.

Kā jau ierasts, „Latvia Open” noslēdzās svētdien ar dāmu un kungu pāru sacensībām. Dāmu konkurencē nepārspēts palika Maudas Jansones un Dženijas Voitonenas pāris, kuras spraigā finālspēlē ar rezultātu 5:4 bija pārākas pār mūsu pašu Kristīni Kuzmani un Irēnu Bauzi, bet 3. vietu ieņēma Kaisu Rekinena ar Maretu Līri no Somijas un Anastasija Štareva no Krievijas ar Mariju Pajalu no Somijas.

Kungu pāru sacensībās par uzvarētājiem kļuva Anglijas sportisti Kraigs Andersons un Graems Hils, kuri finālā ar rezultātu 5:4 izrādījās pārāki pār Jonasu Olovsonu un Toniju Alantalo, savukārt 3. vietas kungiem izcīnīja Bjorns Solstads ar Jarlu Ingve Skomsoju no Norvēģijas un Oskars Lukasiaks ar Edvīnu Torbjornsonu no Zviedrijas.

Izmantotie resursi:
Latvijas Darts Organizācija