Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Šajā nedēļas nogalē 2010. gada Baltijas Kauss šautriņu mešanā

Šajā nedēļas nogalē startēs piektais pēc kārtas Baltijas Kauss šautriņu mešanā, kurš šogad notiks Lietuvas pilsētā Traķos. No Latvijas šī gada sacensībām ir pieteikušās astoņas komandas, kā arī pa vienai no Holandes un Igaunijas un 14 komandas no Lietuvas.

Iepriekšējos četrus gadus Baltijas Kauss tika organizēts Latvijā un tikai pateicoties Latvijas Darts Organizācijas pūlēm un iestrādēm tas beidzot ir sasniedzis šādus apmērus.

Tāpat Baltijas Kausa individuālās sacensības pateicoties LDO pūliņiem ir arī iekļautas Pasaules reitinga sacensību sarakstā un cerams, ka tas tā arī paliks.

Iepriekšējie gadi

2006. gads
Pirmo reizi šīs sacensības tika aizvadītas 2006. gadā, kad tajās piedalījās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas izlases. Pirmā un otrā izlase no katras valsts. Toreiz Baltijas valstu komandu čempionu titulu izcīnīja Lietuvas I izlase aiz sevis atstājot Latvijas I izlasi, bet trešajā vietā Lietuva II.

2007. gads
Pēc pirmā gada bija skaidrs, ka šis turnīrs ir jāizveido kā atvērts ikvienai komandai, kura vēlētos startēt šajā turnīrā un mēroties spēkiem ar valstu izlasēm. Tamdēļ tika pieņemts lēmums, ka 2007. gada Baltijas Kausā pieteikties var arī brīvi izveidotas komandas. Vienīgais, kas palika nemainīgs, bija tas, ka sacensībās piedalījās arī Latvijas un Lietuvas izlases, jo sākotnēji sacensības tika veidotas, kā sagatavošanās posms Eiropas un Pasaules kausiem. Igauņi gan šajā gadā sacensībās nepiedalījās. Startēja 4 Latvijas komandas un divas Lietuvas komandas. Šoreiz pirmo vietu pārliecinoši izcīnīja Latvijas izlase gatavojoties startam Pasaules kausā.

Un pateicoties sagatavošanās posmam Latvijas izlasei arī izdevās sasniegt līdz šim labākos rezultātus, jo kungu komandu konkurencē tika izcīnīta 17. vieta un tikai tapēc, ka pēdējā brīdī viena komanda tika aizstāt ar spēcīgo ASV izlasi, mūsējiem neizdevās kvalificēties izslēgšanas spēlēm, lai gan komandas pamatuzdevums jau bija izpildīts. Tāpat arī individuāli Žanim Buklovskim izdevās izcīnīt 17. vietu 160 dalībnieku konkurencē.

2008. gads
Savukārt 2008. gadā Baltijas Kauss jau pieņēma iespaidīgus apmērus, jo tajā piedalījās 12 komandas. Arī šajā gadā labāka bija Latvijas izlase, galvenokārt pateicoties Latvijas dāmu duetam Zeltītei Putniņai un Ievai Brikmanei-Buklovskai, kuras izlases kontā ierakstīja maksimālo iespējamo punktu skaitu, jo uzvarēja pāros, komandās un individuāli ieņēma pirmās divas vietas. Šis bija jau kā iesildošais turnīrs pirms Eiropas Kausa sacensībām, kurās mūsu dāmas parādīja fantastisku sniegumu un pāru sacensībās viņām pietrūka tikai viens legs lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm. Dāmām izdevās pārspēt spēcīgo Somijas izlasi.

2009. gads
2009. gada Baltijas Kausā komandu skaits jau pieauga līdz 14 komandām. Un šajā gadā LDO panāca, ka Baltijas Kauss tiek iekļauts pasaules reitinga sacensību sarakstā. Šoreiz gan mūsu izlasei nepadevās tiks labs sniegums, kā iepriekšējos gados un nācās samierināties ar otro vietu, jo pirmo vietu ieņēma Lietuvas izlase. Šajā gadā gan Latvijas izlase uz pasaules kausu nedevās, jo tas notika ASV un izmaksas diemžēl bija pārāk lielas.

2010. gada Baltijas kauss

Iedvesmojušies ar iepriekšējo gadu lielo dalībnieku skaitu un to ka Lietuvas izlasei izdevās izcīnīt pirmo vietu, Lietuvas Darts Federācija izlēma uzrīkot šīs sacensības Lietuvā. Un jāsaka, ka atsaucība ir fantastiska, jo no Lietuvas vien ir pieteiktas 14 komandas no kurām 9 ir pilnas (4 kungi + 2 dāmas). Kopumā uz sacensībām ir pieteikušās 24 komandas un tas pašlaik ir lielākais komandu skaits, kāds ir bijis pārstāvēts Baltijas Kausos.

Protams šogad šajās sacensībās piedalīsies arī Latvijas izlase, kura šī gada oktobra sākumā piedalīsies Eiropas Kausa sacensībās Turcijā. Lai gan komandas atlases pamatā bija princips, ka izlasi varēs pārstāvēt tie spēlētāji, kuri ir gatavi segt visus ceļa un dalības izdevumus, sastāvs izskatās konkurēt spējīgs un protams LDO uzdevums izlasei ir tikai viens - vinnēt Baltijas Kausa kopvērtējumā.

Visgrūtāk klāsies Jānis Armanovičam, kuram ir vismazākā pieredze šautriņu mešanā. Savukārt Vitai Grebskai, Ligitai Vilks un Guntaram Grebskim ir gan ilggadēja pieredze šautriņu mešanā, gan arī pieredze pasaules mēroga sacensībās. Imants Nikolajevs un Rihards Tomašickis arī nebūs nekādi peramie zēni, jo jau ilgu laiku spēlē šautras, lai gan tādas pieredzes, kā Vitai, Guntaram un Ligitai tiem nav.

Šogad Baltijas kausā piedalīsies sekojošas komandas no Latvijas:

Latvijas izlase
Guntars Grebskis, Imants Nikolajevs, Rihards Tomašickis, Jānis Armanovičs, Vita Grebska, Ligita Vilks

ŠMK "Priekule I"
Aigars Strēlis, Madars Razma, Ģirts Ločmelis, Andris Ziemelis, Irēna Bauze, Laura Meinarda

ŠMK "Priekule II"
Guntis Žiemelis, Romans Barkus, Ēriks Gertners, Kārlis Grindulis

ŠMK "Priekule III"
Ivars Supe, Uldis Supe, Jānis Birznieks, Arturs Auders

Cēsis darts klubs 50
Jānis Ieviņš, Ilgvars Lācis, Nauris Gleglu, Raivis Ogorodovs, Avelīna Lāce, Anžela Zariņa

BAUSKA
Arnis Vents, Dainis Fikss, Raimonds Jankūns, Oskars Kovaļevskis, Biruta Skvirecka, Areta Kovaļevska

Paddy Whelans Darts Riga
Jurijs Botvinko, Ilvars Draulis, Mareks Gražuls, Žanis Buklovskis, Kristīne Krūka, Sandija Andersone

Jēkabpils
Aivars Rāviņš, Vitālijs Konstantinovs, Andris Zalaks, Andris Prodnieks, Santa Gruzniņa, Anda Seimane

Latvijas Darts Organizācija novēl visām komandām parādīt augstvērtīgus rezultātus un ieņemt iespējami augstas vietas.