Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Latvijā noslēgusies gada reitinga sezona šautriņu mešanā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijā noslēgusies gada reitinga sezona šautriņu mešanā
Gada noslēguma sacensību uzvarētāji
Foto: latviadarts.com

Aizvadītās nedēļas nogalē Saulkrastu viesnīcā „Minhauzena Unda” noslēdzās 2014. gada Latvijas reitinga sezona šautriņu mešanā, vienlaikus noskaidrojot kā „LDO Latvijas Kausa” jaunos čempionus, tā arī visas sezonas reitingu uzvarētājus.

Kungu konkurencē aizraujošu finālu sarīkoja divi Priekules šautriņu metēji, kuru cīņā Madars Razma ar rezultātu 5:3 uzvarēja Aigaru Strēli, savukārt 3. vietas izcīnīja Ilvars Draulis no Smiltenes un Jānis Pinka no Ogres. Kungu sacensību grupu turnīrs, izslēgšanas spēles un gandarījuma turnīrs.

Aizraujošas izvērtās dāmu individuālās sacensībās, jo tālāk par ceturtdaļfinālu nespēja tikt neviena no Latvijas reitinga līderēm, savukārt par uzvarētāju kļuva Sarmīte Lavrentjeva no Rīgas, kura spraigā finālā ar rezultātu 5:4 uzvarēja Avelīnu Lāci no Vecpiebalgas. 3. vietas dāmām izcīnīja divas Bauskas kluba pārstāves – Anita Māldere un Areta Kovaļevska. Dāmu sacensību grupu turnīrs, izslēgšanas spēles un gandarījuma turnīrs.

Jauniešu konkurencē pārliecinošu panākumu guva Vecumnieku šautriņu metējs Rihards Slišāns, kurš finālā pārspēja Ralfu Logačevu no Smiltenes, savukārt 3. vietu ieņēma Dāvis Grantiņš noVecumniekiem. Jauniešu turnīra rezultāti

Pāru turnīrā dāmām par čempionēm kļuva Vecpiebalgas šautriņu metējas Kristīne Kuzmane un Avelīna Lāce, kuras finālā ar rezultātu 4:3 izrādījās pārākas pār vaiņodnieci Irēnu Bauzi un priekulnieci Laimu Upenieci. 3. vietu dāmām pāros izcīnīja Sandija Andersone no Rīgas ar Mariju Ružāni ni Viļāniem un Areta Kovaļevska ar Anitu Mālderi no Bauskas. Dāmu pāru grupu turnīrs un izslēgšanas spēles.

Kungiem pāros pārliecinošu panākumu guva Priekules šautriņu metēji Aigars Strēlis un Madars Razma, kuri finālā ar 4:1 pārspēja „Paddy Whelans” kluba šautriņu metējus Jāni Pinku un Valteru Melderi. 3. vietu kungiem ieņēma Jānis Kupšis no Nīcas ar Aivaru Šutku no Viļāniem un Guntars Stipins ar Reno Rogu no Vecumniekiem. Kungu pāru grupu turnīrs un izslēgšanas spēles.

Šogad pēdējais turnīrs norisinājās vienlaikus ar Lietuvas nacionālo čempionātu, kā rezultātā tagad startēja vien 54 pašmāju sportisti.

Līdz ar „LDO Latvijas Kausu” ir noslēgusies arī visa Latvijas reitinga sezona. Pateicoties stabilitātei visas sezonas garumā, dāmām pašā reitinga augšgalā atrodas daudzkārtējā valsts čempione Zeltīte Strade no Lizuma. Tikmēr attiecīgi 2. un 3. vietu Latvijas reitingā ieņēma vaiņodniece Irēna Bauze un Vecpiebalgas šautriņu metēja Kristīne Kuzmane. Kungiem Latvijas reitinga uzvarētājs tika noskaidrots tikai pēdējā posmā Saulkrastos un par to kļuva priekulnieks Madars Razma, nedaudz apsteidzot lietuvieti Darjusu Labanausku. 3. vietu reitingā ieņēma jaunais Lietuvas čempions Arūns Čiplis, aiz kura sekoja Aigars Strēlis no Priekules un Nauris Gleglu no Talsiem.

Nākamā gada sezonas sākums gaidāms februāra sākumā, kad no 6. līdz 8. datumam Saulkrastos tiks noskaidroti 2015. gada Latvijas čempioni.

Izmantotie resursi:
www.latviadarts.com