Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Cēsu kausu izcīna Kristo Manniks un Anda Seimane

Cēsu kausu izcīna Kristo Manniks un Anda Seimane
Foto: thewagon.net

Pagājušajā svētdienā Cēsu sporta hallē tika aizvadītas Latvijas reitinga sacensības šautriņu mešanā Cēsu Kauss 2010. Savu pirmo Latvijas reitinga sacensību titulu izcīnīja jēkabpiliete Anda Seimane un igaunis Kristo Mannik.

Uz sacensībām bija ieradušies 53 kungi un 12 dāmas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. No mūsējiem augstāko vietu izcīnīja Aigars Strēlis, kurš pusfinālā ar 2:4 piekāpās nākamajam čempionam Kristo Mannik. Vēl no mūsējiem 5. vieta Romānam Barkusam, Jurijam Botvinko, Jānim Ozoliņam un Madaram Razmam.

Kungu finālā savā starpā tikās leituvietis Arūnas Čiplys un igaunis Kristo Mannik. Pirmos divus legus pabeidzot ar 19. un 16. šautru savā labā noslēdza Arūnas Čiplys un likās, ka igaunis no šī trieciena nespēs atkopties. Tomēr Kristo spēja saņemties un uzvarot nākamos trīs legus pēc kārtas nosvēra svara kausus savā labā. Arūnasam izdevās rezultātu izlīdzināt, bet pēdējam legam spēka nepietika un nācās atzīt Kristo pārākumu ar 3:4.

Arūnas Čiplys (23,78) 3:4 Kristo Mannik (22,73)

Dāmu konkurencē mūsējām labāki rezultāti, jo viss pjedestāls piederēja latvietēm. Divpadsmit dāmu konkurencē 3. vietu ieņēma baušķeniece Biruta Skvirecka, kura pusfinālā ar 3:4 piekāpās jēkabpilietei Andai Seimanei un cēsiniece Anžela Zariņa, kura pusfinālā ar 1:4 atzina vaiņodietes Irēnas Bauzes pārākumu.

Finālā tikās divas debitantes un spēles sākums veiksmīgāks izvērtās Irēnai, kura izvirzījās vadībā ar 2:0, bet tas šoreiz arī bija viss uz ko viņa bija spējīga un uzvarot nākamos četrus legus pēc kārtas, uzvaru izcīnīja Anda.

Anda Seimane (12,87) 4:2 Irēna Bauze (12,65)

Tie dalībnieki, kuri nekvalificējās izslēgšanas spēlēm piedalījās gandarījuma turnīrā. Gandarījuma turnīra finālā Žanis Buklovskis ar 2:1 pārspēja Uģi Ādamsonu un izcīnīja mazo gandarījuma turnīra čempiona titulu.

Jauniešu sacensībās tika izspēlēt tikai fināls, jo bija tikai divi dalībnieki. Savu pēdējo turnīru jauniešu kārtā aizvadīja brāļi Uldis un Ivars Supes. Šajā duelī ar 3:1 pārāks bija Uldis.

Uldis Supe (13,90) 3:1 Ivars Supe (13,81)

Vēl tika izspēlēta papildspēle "Summa", kurā labākais izrādījās Madars Razma gūstot 872 punktus. Šajā turnīrā papildspēlē tika uzrādīti ļoti augstvērtīgi rezultāti. Kārlim Grindulim 776 punkti, Aigaram Strēlim 755, Raimondam Jankūnam 749 punkti, Arūnasam Čiplim 732 punkti un Žanim Buklovskim 702 punkti, kā arī virknei spēlētāju vairāk par 600 punktiem. Starp dāmām labākā bija Areta Kovaļevska, kura guva 548 punktus.

Statistikas rādītājos izcēlās veseli 19 spēlētāji. Visvairāk 180 jeb maksimumus guva Aigars Strēlis - 3 reizes un Madars Razma 2 reizes. Vēl maksimumus pa vienai reizei guva Andris Ziemelis (Kalēti), Uldis Supe, Aleksandr Stankevič, Mareks Gražuls, Jānis Armanovičs, Žanis Buklovskis, Ģirts Ločmelis, Raivis Ogorodovs, Jānis Ieviņš, Arvydas Kvedaras un vienīgā dāma, kurai izdevās gūt maksimumu Avelīna Lāce.

Augstākais nobeigums no 125 padevās Kristo Mannikam, no 116 izdevās pabeigts Ģirtam Ločmelim un Birutai Skvireckai, no 113 Romānam Barkusam, no 104 Andrim Ziemelim, Arūnasam Čiplim, Madaram Razmam un no 100 Jānim Bačkinam.

Sacensību rezultātu tabulas pieejamas Latvijas Darts Organizācijas mājas lapā latviadarts.com

  -1 [+] [-]

, 2010-05-11 10:44, pirms 14 gadiem
Virsraksta ludzu lieciet sporta veidu! Pie neolimpiska sporta veida nelikt Olimpisko aplu piktogrammu!