Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Mūsu dāmām labi panākumi Igaunijā

Mūsu dāmām labi panākumi Igaunijā
Estonia Open 2009 dāmu pāru uzvarētājas

Pagājušajā nedēļas nogalē Igaunijas galvaspilsētā Tallinā notika pasaules reitinga sacensības šautriņu mešanā "Estonia Open 2009". Ieva Brikmane-Buklovska un Natālija Zelenika izcīnīja pirmo vietu dāmu pāru konkurencē.

Nu jau arī Igaunijas Darts Organizācija ir pārcēlusi sacensības uz galvaspilsētu tāpat, kā sekojot mūsu piemēram šogad izdarīja arī mūsu kaimiņi lietuvieši.

Piektdienas vakarā tika aizvadītas pielozēto pāru sacensību, kurās šoreiz nebija neviena Latvijas pārstāvja. Pirmo vietu šajās sacensībās izcīnīja Krievijas pārstāvis Jevgēnijs Izotovs un lietuvietis Rimas Želvys.

Sestdienā pirms individuālajām sacensībām tika izspēlēts iesildošai turnīrs 301 ar dubulto sākumu un dubulto nobeigumu. Šajā turnīrā piedalījās 50 dalībnieki no kuriem septiņi bija latvieši.

Labākais rezultāts padevās Žanim Buklovskim, kurš ceturtdaļfinālā ar 1:3 piekāpās somam Juham Elioki un ieņēma 5. vietu. Guntars Grebskis ierindojās 9. vietā ar 2:3 piekāpjoties lietuvietim Jurijusam Stekolņikovas. llgvaram Lācim 17. vieta, Rihardam Tomašickim, Ojāram Limbakam, Kasparam Abramenko un Imantam Nikolajevam neizdevās pārvarēt sacensību pirmo kārtu un 33. vieta. Iesildošā turnīra goda pjedestāls piederēja somiem, kuri arī ieņēma pirmās četras vietas.

Individuālās sacensības
Pēc iesildošā turnīra sākās kungu un dāmu individuālās sacensības, kurās piedalījās 60 kungi un 11 dāmas.

Dāmas tika iedalītas divās apakšgrupās kurās tika aizvadītas spēles pēc apļa sistēmas. Dāmu konkurencē piedalījās trīs mūsu pārstāves Ieva Brikmane-Buklovska, Natālija Zelenika un Avelīna Lāce. Natālija šajās sacensībās tika izsēta ar pirmo numuru jo ieņēma augstāko vietu pasaules rietingā, bet ar otro numuru bija izsēta Ieva. Visas trīs mūsu dāmas kvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Spēlēs par iekļūšanu pusfinālā savā starpā tikās Avelīna un Natālija, kur otrā ar 4:0 bija pārāka, bet Ieva ar identisku rezultātu pārspēja krievieti Anastasiju Šatrevu. Pusfinālā Ieva pārliecinoši ar 4:1 pārspēja Vilmu Armalieni un nodrošināja sev vietu pusfinālā. Lai kā arī Natālija centās, lai finālā piedalītos tikai Latvijas pārstāves, tomēr pietrūka veiksme un nācās atzīt somietes Maret Liiri pārākumu ar 3:4.

Fināla Ievai atkārtoti nācās tikties ar Maret pret kuru tika piedzīvots vienīgais zaudējums apakšgrupu spēlēs. Ieva spēli iesāka labāk un pirmo legu pabeidzot no 80 izvirzījās vadībā 1:0, bet somiete nākamajā legā rezultātu izlīdzināja 1:1. Nākamajā legā Ieva atkal izvirzījās vadībā ar 2:1, bet tas diemžēl arī bija viss ko Ieva iespēja un somiete uzvarot mākamos trīs legus pēc kārtas svinēja uzvaru visā spēla ar 4:2.

Kungu konkurencē piedalījās astoņi Latvijas pārstāvji. Bez jau iesildošajā turnīrā minētajie spēlētājiem sacensībās piedalījās arī Aleksandrs Līgotnis. Kaspars Abramenko pirmajā spēlē ar 2:4 piekāpās somam un ierindojās 33. vietā. Vēl 33. vietā ierindojās Rihards Tomašickis ar 2:4 piekāpjoties leitim Jurijusam, Guntars Grebskis ar 0:4 piekāpjoties somam Jani Rohi un Ilgvars Lācis, kurš jau pirmajā kārtā tika salozēts ar Aleksandru Līgotni un piedzīvoja zaudējumu 1:4.

17. vietā Ierindojās Imants Nikolajevs, kurš sacensību pirmajā kārtā ar 4:1 pārspēja somu Kari Laine, bet nākamajā kārtā ar 2:4 piekāpās nākamajam sacensību pusfinālistam igaunim Kristo Mannik.

Trīs mūsu pārstāvji spēja aizspēlēties līdz trešajai kārtai, kura tiem arī izrādījās pēdējā un visi viņi ieņēma dalītu 9. vietu. Ojārs Limbaks pirmajā kārtā ar 4:0 pārspēja somu Matti Koskivirta, otrajā ar 4:1 zviedru Jari Tuunanen, bet trešajā kārtā ar 3:4 piekāpās Imanta pāri darītājam Kristo.

Žanis Buklovskis pirmajā kārtā ar 4:1 pārspēja somu Ari Larika, otrajā kārtā ar 4:1 pārspēja iesildošā turnīra pāri darītāju Juhu Elijoki, bet trešajā kārtā ar 0:4 tika piedzīvota sagrāve pret nākamo sacensību finālistu somu Matti Hatinen.

Aleksandrs Līgotnis pirmajā kārtā ar 4:1 pārspēja Ilgvaru Lāci, otrajā kārtā ar 4:0 Guntara pāri darītāju Jani Rohi, bet nākamajā kārtā ar 2:4 atzina nākamā turnīra uzvarētāja Arūnasa Čipļa pārākumu.

Pāru sacensības
Dāmu pāru sacensībās piedalījās pieci dāmu dueti. Ieva spēlēja pārī ar Natāliju, bet Avelīna kopā ar lietuvieti Vilmu Armalieni. Dāmu pāri izspēlēja vienu apli katra ar katru un pēc rezultātiem tika noskaidrots labākais dueats. Šoreiz Ieva ar Natāliju revanšējās par iepriekšējā dienā piedzīvotajiem zaudējumiem un apspēlējot visus duetus ieņēma pirmo vietu aiz sevis atstājot somijas duetu. Trešajā vietā igaunietes Lene Jakobson un Kulike Lillestik. Avelīna pārī ar Vilmu ieņēma ceturto vietu.

Savukārt kungu konkurencē otrajā dienā bija palikuši tikai seši mūsu dalībnieki. Kungu konkurencē piedalījās 21 duets. Ojāra Limbaka un Ilgvara Lāča duets jau pirmajā kārtā ar 0:4 piekāpās nākamajiem čempioniem somu duetam Veijo Vinika un Reijo Lepanenam. Ojāram ar Ilgvaru 17. vieta.

Žanim Buklovskim un Imantam Nikolajevam pirmajā kārtā nebija pretinieku, bet otrajā kārtā nācās stāties pretī Ojāra un Ilgvara pāri darītājiem. Lai gan iespēju bija daudz tomēr spēle mūsējiem nevedās un arī nobeigumos neveicās, kā rezultātā zaudējums 0:4 un 9. vieta.

Guntaram Grebskim ar Rihardu Tomašicki arī pirmajā kārtā nebija pretinieku, bet otrajā kārtā mūsējie ar 4:0 pārspēja somus Jarri Pakkarinen un Marko Salminen, bet nākamajā kārtā ar 2:4 piekāpās igauņu duetam Kristo Mannik un Vahur Luuk un ieņēma 5. vietu turnīrā.