Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Latvijas čempioni šautriņu mešanā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Noskaidroti Latvijas čempioni šautriņu mešanā
Latvijas čempioni 2015 - Zeltīte Strade un Madars Razma
Foto: Aldis Strads

Aizvadītās nedēļas nogalē Saulkrastu viesnīcā „Minhauzena Unda” tika atklāta jaunā Latvijas reitinga sezona šautriņu mešanā, vienlaikus noskaidrojot arī 2015. gada Latvijas čempionus vairāk nekā 80 dalībnieku konkurencē.

Jauniešu konkurencē par Latvijas čempionu kļuva Vecumnieku šautriņu metējs Rihards Slišāns, kurš izšķirošajā spēlē ar rezultātu 3:1 pārspēja Oskaru Drauli no Smiltenes, savukārt 3. vietu izcīnīja Endijs Vasiļjevs no Vecumniekiem.

Intriģējoši noslēdzās Latvijas čempiones noskaidrošana dāmu individuālajās sacensībās, kur finālā tikās aizvadītās Latvijas reitinga sezonas uzvarētāja un čempionāta galvenā favorīte Zeltīte Strade no Lizuma un Vecpiebalgas šautriņu metēja Krīstīne Kuzmane. Aizraujošā finālā ar rezultātu 5:4 pārāka izrādījās pieredzējusī Zeltīte Strade, tādējādi izcīnot jau savu devīto(!) Latvijas čempiones titulu. 3. vietas dāmām ieguva Olita Simaško no Vecumniekiem un Anda Seimane no Jēkabpils.

Kungu konkurencē lieli pārsteigumi izpalika un ceturto reizi par Latvijas čempionu individuāli kļuva Priekules šautriņu metējs Madars Razma, kurš finālā ar rezultātu 5:1 uzvarēja Nauri Gleglu no Talsiem, savukārt 3. vietas izcīnīja Rūdolfs Mežeckis no Zaķumuižas un Aigars Strēlis no Priekules.

Par dāmu pāru čempionēm nedaudz negaidīti kļuva Viļānu šautriņu metēja Marija Ružāne un jēkabpiliete Anda Seimane, kuras finālā ar rezultātu 4:1 uzveica pērnā gada čempiones Kristīni Kuzmani un Avelīnu Lāci no Vecpiebalgas. 3. vietu dāmām pāros izcīnīja Signe Sinkēviča un Diāna Grabčika no Saulkrastiem un Ieva Brikmane – Buklovska ar Sandiju Andersoni no Rīgas.

Kungiem pāros pārliecinošu panākumu guva Smiltenes šautriņu metējs Ilvars Draulis ar Gati Lanceru no Valmieras, kuri finālā neatstāja variantus Priekules šautriņu metējiem Aigaram Strēlim un Madaram Razmam, pārspējot pēdējo divu gadu Latvijas čempionus ar rezultātu 4:0. 3. vietu kungiem ieņēma Nauris Gleglu no Talsiem ar Lizuma pārstāvi Raivi Ogorodovu un cēsinieks Jānis Muižnieks ar Smiltenes šautriņu metēju Gunti Kalīti.

Visi čempionāta rezultāti atrodami Latvijas Darts Organizācijas mājas lapā – Latvijas Darts Organizācija

Latvijas Darts Organizācija informē, ka nākamās Latvijas reitinga sacensības norisināsies 21. martā Vaiņodē, kur otro reizi tiks noskaidroti „Vaiņodes Kausa” ieguvēji.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Darts Organizācija.