Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Rīgas čempionātā šautriņu mešanā uzvar Čiplis un Skvirecka

Jānis Pārums

Rīgas čempionātā šautriņu mešanā uzvar Čiplis un Skvirecka
Biruta Skvirecka un Arūns Čiplis

Rīgā aizvadīts pilsētas atklātais čempionāts šautriņu mešanā. Šogad tajā uzvarēja lietuvietis Arūns Čiplis un latviete Biruta Skvirecka, informē sacensību organizatori.

Rīgas čempionātam šautriņu mešanā ir senas tradīcijas. Pirmais čempionāts notika pirms vairāk kā 20 gadiem, kad darts spēle jeb šautriņu mešana tikai ienāca mūs sporta veidu apritē. Toreiz populārākās vietas, kur varēja sacensties un notika turnīri bija Rīgas Sporta pils un uzņēmums "Latvijas Gāze". Laika gaitā nomainījies spēlētāju sastāvs, taču spēles, kurās tiek izcīnīts Rīgas čempiona tituls ir palikušas nemainīgas. Tautas klasei sacensības notiek spēlē – "10. sērijas", bet meistari sacenšas spēlē – "501".

Šogad Rīgas čempionātā piedalījās mazāks spēlētāju skaits kā pērn, taču par čempionu jau trešo gadu kļuva lietuvietis. Šogad tas bija Arūns Čiplis, kurš finālā ar 5:1 pārspēja vienu no Latvijas labākajiem spēlētājiem Madaru Razmu. Trešo vietu izcīnīja Guntars Grebskis. Dāmu grupā finālā Biruta Skvirecka ar 5:3 pārspēja Irēnu Čiplieni. Trešo vietu izcīnīja Vita Grebska. Tautas klasē par uzvarētājiem kļuva Uģis Dubavs un Margita Dinne, bet jauniešiem uzvarēja Estere Enikova un Gvido Jansons.

Šīs nedēļas beigās Rīgā viesnīcā "Maritim" notiks "Latvia Open" sacensības, kas ir vērienīgākās darts sacensības Baltijas valstīs.

Informāciju sagatavoja:
Gints Gailītis

  +1 [+] [-]

, 2010-11-08 13:56, pirms 13 gadiem
Lai veicas Baltijas sacensībās!