Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Madars Razma un Avelīna Lāce izcīna Saulkrastu čempionu titulus

28. augustā Saulkrastos tika aizvadītas Latvijas reitinga sacensības šautriņu mešanā uz kurām kopumā bija ieradušies 67 dalībniekiem no kuriem 50 bija kungi un 17 dāmas.

Kungu sacensības

Kungi tika ielozēti 16 apakšgrupās no kurām izslēgšanas spēlēm kvalificējās divi labākie no katras grupas. Apakšgrupu spēļu laikā sešiem spēlētājiem pa reizei izdevās gūt 180 punktus. Tie bija Guntars Grebskis, Imants Nikolajevs, Ģirts Ločmelis, Gatis Lancers, Reno Roga un Kārlis Grindulis.

Savukārt nobeigumi virs 100 padevās Madaram Razmam no 138, Erikas Mačiūnas no 114, Žanim Buklovskim no 109 un Gintaras Nagevičius no 106.

Izslēgšanas spēļu fāzē 180 punktu guva Nauris Gleglu divas reizes un pa reizei Gintaras Nagevičius, Erikas Mačiūnas, Jānis Ieviņš, Jurijs Botvinko, Ilvars Draulis, Guntis Žiemelis un Ilgvars Lācis. Bet nobeigumi virs 100 padevās Guntaram Grebskim no 143 un Darius Repšys no 118.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā nekādu pārsteigumu nebija, bet jau otrajā kārtā cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā tapa pirmā sensācija, jo Ilgvaram Lācim ar 3:2 izdevās pārspēt Arūnasu Čipli, kurš katrās sacensībās tiek uzskatīt par galveno pretendentu uz pirmo vietu vai vismaz par finālistu. Vēl mazliet negaidīti turnīra jaunpienācējs Gatis Lancers ar 3:1 pārspēja Jāni Ieviņu.

Ceturtdaļfinālā Ilgvars Lācis ar 0:3 piekāpās Guntaram Grebskim. Acīmredzot Ilgvars visus savus spēkus bija atstājis iepriekšējā spēlē. Gatis Lancers ar 3:2 pārspēja Gunti Žiemeli un jau savās pirmajās reitinga sacensībās kvalificējās pusfinālam. Gintaras Nagevičius ar 3:1 pārspēja Imantu Nikolajevu, bet Mareks Gražuls ar 0:3 piekāpās Madaram Razmam.

Pirmajā pusfinālā tikās Guntars Grebskis un Gatis Lancers. Guntars ātri izvirzījās vadībā 3:0, bet Gatis netaisījās padoties un atspēlēja divus legus. Gatim bija arī izdevība izlīdzināt rezultātu un tad jau nevar zināt, kā būtu ja būtu, bet viss noslēdzās veiksmīgi Gunatram, kurš svinēja uzvaru 4:2 un kvalificējās finālam.

Otrajā pusfinālā tikās Gintaras Nagevičius un Madars Razma. Gintaras spēli iesāka ļoti labi un pirmais nonāca pie dubultajiem, bet nobeigumi nesekmējās, ko izmantoja Madars. Kā vēlāk atzina Gintaras, tad tas iespējams bija lūzuma punkts un Madaram izdevās viegla uzvara 4:0.

Finālu Guntars iesāka ļoti labi, bet neveicās pie nobeigumiem, ko momentāni izmantoja Madars un izvirzījās vadībā. Ari spēles turpinājumu, lai gan Guntars visu laiku punktos bija vadībā tomēr nobeigumos neveicās, kā rezultātā Madars noslēdza spēli 4:0 savā labā un pirmo vietu izcīnīja šogad jau otro reizi.

Guntars Grebskis (21,79) 0:4 Madars Razma (22,02)

Savukārt kungu gandarījuma turnīrā tiem, kuri neizkļuva no apakšgrupām, uzvaru svinēja lietuvietis Mindaugas Skarbalius.

Dāmu sacensības

Dāmu konkurencē nevienai dalībniecei 180 punktus tā arī neizdevās gūt, bet nobeigums no 100 padevās Vitai Grebskai.

Apakšgrupu spēlēs vienīgā lietuviete Irena Čipliene piedzīvoja fiasko atzīstot visās spēlēs pretinieču pārākumu un nevinnējot nevienu legu. Taču gandarījuma turnīrā viņa reabilitējās izcīnot uzvaru.

Ceturtdaļfinālā Sandija Andersone ar 3:2 pārspēja Signi Sinkeviču un pēc ilgiem laikiem kvalificējās pusfinālam. Areta Kovaļevska ar 1:3 piekāpās Vitai Grebskai, Avelīna Lāce ar 3:2 pārspēja Diānu Grabčiku, bet Biruta Skvirecka ar 3:2 pārspēja Irēnu Bauzi.

Sandijai Andersonei pusfinālā nācās ar 2:4 piekāpties Vitai Grebskai un tā arī neizdevās kvalificēties finālam. Avelīna Lāce savukārt ar 4:0 apspēlēja Birutu Skvirecku un kvalificējas finālam.

Finālu Vita iesāka ļoti pārliecinoši un izvirzījās vadībā 2:0. Trešajā legā Avelīna rezultāta starpību samazināja 1:2. Nākamajos divos legos Vitai pagalam nesekmējās nobeigumos, ko izmantoja Avelīna un izvirzījās vadībā ar 3:2. Sestajā legā Vita rezultātu izlīdzināja 3:3. Septītajā legā Vita ļoti ātri nonāca pie nobeiguma, bet veiksme nebija viņas sabiedrotā, jo astoņu sēriju laikā tā arī neizdevās iemest dubulto, bet ko neizdari tu to izdara pretinieks, un Avelīna svinēja uzvaru 4:3.

Vita Grebska (14,30) 3:4 Avelīna Lāce (13,37)

Nākamās sacensības

Nākamās Latvijas reitinga sacensības - Priekules Kauss 2010 notiks 11. septembrī Priekulē. Jau tagad ir iespējams pieteikties sacensībām aizpildot pieteikuma formu.

Sīkāka informācija LDO mājas lapā Latvijas Darts Organizācija - darts, darts...