Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti "Riga Open" čempioni šautriņu mešanā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Noskaidroti "Riga Open" čempioni šautriņu mešanā
„Riga Open 2015” čempioni

3. un 4. aprīlī Rīgā, „Bellevue Park Hotel Riga” telpās norisinājās BDO un WDF pasaules reitinga sacensības šautriņu mešanā – „Riga Open 2015”, kuras kopumā pulcēja vairāk nekā 90 šī sporta veida pārstāvju no Anglijas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Skotijas, Somijas un Zviedrijas.

„Riga Open 2015” sacensības tika atklātas piektdienas vakarā ar pielozēto pāru turnīru, kurās 17 pāru konkurencē par uzvarētājiem kļuva Krievijas sportista Sergeja Borzunova un Latvijas vadošā šautriņu metēja Madara Razma pāris. Turnīra finālā latvieša pārstāvētais pāris ar rezultātu 4:3 pārspēja vēl divus Latvijas šautriņu metējus Juriju Botvinko un Nauri Gleglu.

Tikmēr sestdien tika noskaidroti 2015. gada Rīgas čempioni jauniešu, dāmu un kungu individuālajās sacensībās. Jauniešu konkurencē finālā tikās divu Baltijas kaimiņvalstu vadošie sportisti, kuru cīņā lietuvietis Ugnius Jankūnas izrādījās pārāks par „Vecumnieku Darts Kluba” pārstāvi Rihardu Slišānu.

Dāmu konkurencē finālā tikās abas šī turnīra galvenās favorītes – Kaisu Rekinena no Somijas un Anna Forsmarka no Zviedrijas, kuru saspringtā un aizraujošā duelī ar rezultātu 5:4 pārāka tomēr izrādījās somiete Kaisu Rekinena. Augsto 3. vietu turnīrā izcīnīja Vecpiebalgas sportiste Kristīne Kuzmane (LDO Latvijas reitinga līdere) un Kristina Bomander no Zviedrijas, savukārt starp pārējām Latvijas šautriņu metējām zaudējumus turnīra ceturtdaļfinālā piedzīvoja Irēna Bauze no Vaiņodes un Marija Ružāne no Viļāniem.

Tā kā šogad „Riga Open 2015” sacensības bija iekļautas arī Zviedrijas nacionālā reitinga sacensību kalendārā, tad uz Rīgu atbrauca visi vadošie Zviedrijas sportisti, tomēr cīņā par uzvaru viņiem iesaistīties neļāva divi vadošie Lietuvas šautriņu metēji. Turnīra pusfinālos Darius Labanuskas pārliecinoši apspēlēja Pīteru Sajvani, bet Arūnas Čiplis parādīja raksturu un atspēlējās pret Danielu Larsonu, tādējādi 3. vietas Rīgā draudzīgi sadalīja iepriekš minētie Zviedrijas sportisti. Tikmēr kungu finālā ar lielisku sniegumu izcēlās Darius Labanuskas, kā rezultātā arī svinēja pārliecinošu un pelnītu panākumu ar rezultātu 6:1. No Latvijas sportistiem līdz 5. vietai aizcīnījās Priekules šautriņu metējs Madars Razma, kurš turnīra ceturtdaļfinālā pārliecinoši atzina Daniela Larsona pārākumu, bet 9. vietu dalīja daudzkārtējais Latvijas čempions Guntars Grebskis no Jēkabpils, Nauris Gleglu no Kolkas un Rūdolfs Mežeckis no Zaķumuižas.

„Riga Open” jaunie čempioni automātiski kvalificējās „Winmau World Masters 2015” sacensībām Anglijā, bet nākamās BDO un WDF pasaules reitinga sacensības Latvijā notiks novembra vidū, kad trīs dienu garumā Rīgā tiks aizvadīts lielākais šautriņu mešanas festivāls Baltijas valstīs – „Latvia Open 2015”.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Darts Organizācija