Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Rīgā notiks gada lielākais šautriņu mešanas turnīrs Baltijā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rīgā notiks gada lielākais šautriņu mešanas turnīrs Baltijā
"Latvia Open 2014"
Foto: latviadarts.com

Šajā nedēļas nogalē no 7. līdz 9. novembrim Rīgā, „Maritim Park Hotel Riga” telpās norisināsies gada lielākais šautriņu mešanas festivāls Baltijas valstīs - "Latvia Open 2014", uz kuru solās ierasties vairāk nekā 200 dalībnieku no vismaz sešpadsmit valstīm.

Oficiālā reģistrēšanās sacensībām noslēdzās 31. oktobrī, tādējādi noskaidrojot turnīra izsētos spēlētājus, savukārt šautriņu metēji, kuri vēl nav izlēmuši par dalību sacensībās, pieteikties varēs līdz pat turnīra sākumam. Šautriņu mešanas festivāls tiks atklāts piektdienas vakarā ar pielozēto pāru turnīru, sestdien notiks individuālās sacensības, savukārt svētdien tiks aizvadītas pāru turnīrs.

„Latvia Open” sacensības ir iekļautas WDF un BDO reitingu sacensību kalendāros, tā kopējais balvu fonds šogad ir 5550 eiro. Turnīra uzvarētāji automātiski kvalificēsies „Winmau World Masters 2015” sacensībām Anglijā. Ieeja skatītājiem ir par brīvu.

Kungu konkurencē ar 1. un 2. numuru ir izlikti divi Baltijas vadošie šautriņu metēji – lietuvietis Darjusj Labanausks un Latvijas šautriņu metējs Madars Razma, tomēr galvenie favorīti uz uzvaru Latvijā noteikti būs viesi no Nīderlandes un Anglijas. Kopumā uz doto brīdi ir reģistrējušies vairāk kā 164 vīri no padsmit valstīm.

Dāmu konkurencē kā turnīra galvenā favorīte jāmin vāciete Irina Armstronga. Titulētā vāciete ir pagājušā gada „Latvia Open” čempione, un arī šogad viņa Latvijā ieradīsies tikai un vienīgi pēc uzvaras. Dāmu konkurencē šogad pie mums noteikti redzēsim spēcīgāko sastāvu, kāds jebkad Baltijas valstīs startējis. Jācer, ka arī Latvijas šautriņu metējas spēs godam cīnīsies pret labākajām ārvalstu sportistēm. Kopumā uz doto brīdi ir reģistrējušās vairāk kā 40 dāmas.

Pirmo reizi Baltijas valstīs jauniešu konkurencē plāno startēt 16 jaunieši – deviņas meitenes un septiņi zēni no sešām valstīm.

Izmantotie resursi:
www.latviadarts.com

     [+] [-]

, 2014-11-04 15:25, pirms 9 gadiem
"no vismaz 17 valstīm, to skaitā arī no ārzemēm". Tātad, ja būtu no 16 valstīm, tās visas būtu no Latvijas???

     [+] [-]

, 2014-11-04 16:38, pirms 9 gadiem
Īsti nezinu šī raksta "vēsturi", jo izskatās, ka ir labots. Galvenais, lai nav uzrakstīts, ka ieradīsies tikai ārzemnieki, bet letiņi paliks mājās Lai gan tālu jau no patiesības nav
Un vēl.. Šautriņas nav futbols vai basketbols, kurās visi mediji orientējas kā četrās mājas sienās un līdz ar to nereti labu gribot uzraksta visu ačgārni. Tāpēc riebjas, ka mediji publicē sagrozītu info, jo preses relīzes, kuras ir nosūtījuši organizatori vienmēr būs 110% pareizas (ja nu vienīgi ar gramatikas kļūdām).
PS: Un kas tas par sviestu, ka spēlētāju vārdien sportacentrā jābūt latviešu valodā? Normālam lasītājam, kuram būs radusies interese, kas tas par keksu, kas brauc uz Latviju, metot google viņa latviskoto vārdu pretī figu vien dabūs.. Tā jūs rūpējaties par saviem lasītājiem? Un nav jau runa tikai par šautriņām..