Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Rīgā sacentīsies spēcīgākie reģiona šautriņu metēji

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Rīgā sacentīsies spēcīgākie reģiona šautriņu metēji
Madars Razma
Foto: David Gill, bdodarts.com

Šajā nedēļas nogalē 3. un 4. aprīlī Rīgā, „Bellevue Park Hotel Riga” telpās norisināsies šī gada pirmās BDO un WDF pasaules reitinga šautriņu mešanas sacensības Latvijā – „Riga Open 2015”, uz kurām solās ierasties ap 100 dalībnieku no 12 valstīm, to skaitā teju visi Baltijas un Skandināvijas reģiona spēcīgākie sportisti.

„Riga Open 2015” sacensības šautriņu mešanā tiks atklātas piektdienas vakarā ar pielozēto pāru turnīru, savukārt sestdien dalībnieki no Anglijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Skotijas, Somijas, Velsas un Zviedrijas noskaidros 2015. gada Rīgas čempionus jauniešu, dāmu un kungu individuālajās sacensībās.

Dāmu konkurencē galvenās favorītes cīņā par uzvaru būs Somijas un Zviedrijas šautriņu metējas. Dalību „Riga Open 2015” apstiprinājušas divas Somijas vadošās šautriņu metējas – Lumi Silvana (WDF reitingā #11) un Kaisu Rekinena (WDF reitingā #30), kurām galvenā konkurente solās būt Zviedrijas labākā šautriņu metēja Anna Forsmarka (WDF reitingā #33). Cīņā par augstām vietām noteikti centīsies piedalīties arī Latvijas vadošās šautriņu metējas. Daudzkārtējā Latvijas čempione Zeltīte Strade (WDF reitingā #86) jau iepriekš sevi ir veiksmīgi parādījusi šāda ranga turnīros, savukārt jācer, ka mazā pieredze starptautiskos turnīros nebūs šķērslis patreizējai Latvijas reitinga līderei Kristīnei Kuzmanei (WDF reitingā #147).

Kungu konkurencē pretendentu uz uzvaru Rīgā noteikti būs vismaz divas reizes vairāk kā dāmām. Kā galvenie favorīti turnīrā būs izlikti trīs Baltijas vadošie šautriņu metēji – lietuvietis Darius Labanauskas (WDF reitingā #6), Latvijas šautriņu metējs Madars Razma (WDF reitingā #7) un lietuvietis Arūnas Čiplis (WDF reitingā #50), tomēr pretendentu lokam noteikti jāpieskaita arī vairāki Zviedrijas sportisti – Peters Sajvans (WDF reitingā #56), Daniels Larsons (WDF reitingā #124), Dennis Nilsons (WDF reitingā #213) un citi, tai skaitā nedrīkst aizmirst arī par sportistiem no Anglijas, Beļģijas, Skotijas, Somijas, Velsas un citām šautriņu mešanas lielvalstīm. Tāpat turnīra izlikto spēlētāju augšgalā ir atrodams vēl viens Latvijas šautriņu metējs Nauris Gleglu (WDF reitingā #84).
Oficiālā reģistrēšanās sacensībām noslēdzās jau 29. martā, tomēr šautriņu metējiem, kuri vēl nav izlēmuši par dalību sacensībās, pieteikties varēs līdz pat turnīra sākumam.

Informācijai: „Riga Open 2015” sacensības šautriņu mešanā ir iekļautas BDO un WDF pasaules reitinga sacensību kalendāros, tā kopējo balvu fondu šogad veido 2350 € un turnīra uzvarētāji automātiski kvalificēsies „Winmau World Masters 2015” sacensībām Anglijā. Ieeja skatītājiem ir par brīvu.

Plašāka informācija par „Riga Open 2015” sacensībām ir pieejama Latvijas Darts Organizācijas mājas lapā – Latvijas Darts Organizācija