Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijas čempionāta un Baltijas kausa rollerslēpošanā rezultāti

Latvijas čempionāta un Baltijas kausa rollerslēpošanā rezultāti
Šīs sezonas labākās mūsējās rollerslēpotājas sieviešu elites grupā - Kristīne Liepiņa (dzeltenajā līderes krekliņā) apsteidz Zani Eglīti. Foto no "Rollertour" arhīva

Vakar Priekuļu slēpošanas un biatlona trasē norisinājās sezonas noslēguma sacensības rollerslēpošanā, noskaidrojot Latvijas čempionus rollerslēpošanā brīvajā stilā garajās distancēs, kā arī labākos Baltijas kausa izcīņā.

Pateicoties Latvijas slēpošanas savienībai, Cēsu Olimpiskajam sporta centram,biedrībai „Rollertour” un Mārtiņam Niklasam, veiksmīgi tika aizvadītas sezonas noslēguma sacensības rollerslēpošanā, kas vienlaicīgi bija Latvijas čempionāts, Baltijas kausa posms un arī „Rollertour” sacensību sērijas piektais posms. Šīs sacensības pulcēja vislielāko dalībnieku skaitu šajā sezonā, jo uz starta izgāja 73 rollerslēpotāji.

Vīriešiem elites grupā 42km distancē brīvajā stilā ar intervālu startu pārliecinoši pirmo vietu, uzrādot laiku 1:23:13,09, izcīnīja Arvis Liepiņš (SS „Arkādija”), uzvarot arī šīs sezonas „Rollertour” sacensību sērijas kopvērtējumā. Zaudējot Arvim 2 minūtes un 23 sekundes, otro vietu posmā, kā arī kopvērtējumā izcīnīja Pāvels Ribakovs (Rīgas slēpošanas klubs). Pateicoties slēpošanai Ribakova „aizvējā” distances vidusdaļā, uz trešo vietu pakāpās lietuvietis Vitautas Strolia, izstumjot no pirmā trijnieka Ivo Cauni (SK „Cēsis”), kas, starp citu, vienīgais no mūsējiem šosezon piedalījies pasaules kausa posmos rollerslēpošanā. Šoreiz tikai septītais bija garo distanču speciālists Jānis Teteris („A2” ), tomēr tas netraucēja viņam izcīnīt uzvaru Baltijas kausa kopvērtējumā, jo Jānis iepriekšējos divos posmos Igaunijā un Lietuvā izcīnīja attiecīgi ceturto un pirmo vietu.

Sieviešu elites grupā pirmo vietu izcīnīja igauniete Marika Kustavus, 21km garo distanci veicot 53 minūtēs un 57,5 sekundēs. Pirmā vieta arī Igaunijas posmā, tiesa tad viņa bija tikai vienīgā dalībniece, deva Marikai uzvaru Baltijas kausa kopvērtējumā. Otro vietu posmā izcīnīja Kristīne Liepiņa (SS „Krāslava”), kļūstot par Latvijas čempioni un arī „Rollertour” kopvērtējuma uzvarētāju, pārspējot savu sīvāko sāncensi Zani Eglīti (Cēsu pilsētas sporta skola). Tomēr Baltijas kausa kopvērtējumā cīņā par otro vietu abu starpā pārāka bija Zane. Abām bija vienāds punktu skaits, taču saskaņā ar noteikumiem augstāku vietu cēsiniecei nodrošināja uzvara Lietuvas posmā.

Citās grupās par Latvijas čempioniem brīvā stila distancē ar intervāla startu kļuva cēsinieki Kārlis Liepiņš (V12 grupa), Vineta Pētersone (S12), Krista Razgale (S14) un Andis Dravants (V40), krāslavieši Olga Kovaļova (S16) un Ojārs Vanags (V14), V16 grupā Indulis Bikše no Madonas novada, bet V18 grupā – madonietis Mārcis Jakovičs, kas šajā sezonā pierādīja, ka nākošgad būs nopietns konkurents vadošajiem slēpotājiem elites grupā.

Neoficiālajā komandu vērtējumā pārliecinoši pirmajā vietā ierindojās Cēsu pilsētas sporta skola ar entuziastisko treneri Ilzi Cekuli priekšgalā, otrajā vietā atstājot principiālos konkurentus no Madonas, bet trešajā vietā – lietuvieši no „Viesulas” kluba.

Atgādināsim, ka Latvijas čempioni klasiskajā stilā tika noskaidroti jau 31.jūlijā Madonā. Arī toreiz elites grupās triumfēja Arvis Liepiņš un Kristīne Liepiņa.

Ar detalizētākiem rezultātiem var iepazīties mājaslapā: ROLLERTOUR - Aktualitātes


, 2010-10-03 17:53, pirms 13 gadiem
Labi, ka ir cilvēki, kas slēpotājiem arī vasarā rīko mačus. Progress mūsējiem ir. Jāgaida ziemas sezona, cerams vairāki spēs izslēpot zem 100 FIS punktiem.
, 2010-10-03 18:05, pirms 13 gadiem
Stiprākie igauņi nestartē, bet lietuviešus mēs pārspējam. Vienīgi meitenes pagaidām vēl netiek līdzi kaimiņienēm, bet tas saprotams, jo jaunas vēl. No mūsējām elites grupā startē 16 gadīgās, faktiski S18 grupa. Gan jau drīzumā pieraus klāt
, 2010-10-03 22:39, pirms 13 gadiem
Labojums:
Rīgas Slēpošanas Klubs [(Rīgas sporta lubs)] vietā.
, 2010-10-07 21:59, pirms 13 gadiem
Saistīts raksts LU mājaslapā:
Ziņas - Latvijas Universitāte
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.