Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Rihards Olmanis

Aizvadītas Baltijas loka šaušanas sacensības

2009. gada 23. un 24. janvārī tika organizētas pēdējo gadu lielākās loka šaušanas sacensības. Pavisam sacentās vairāk kā simts dalībnieku no visām trim Baltijas valstīm kā arī Polijas sportisti.

Ķekavas sporta klubā sacensības aizvadīja olimpiskā un kompaktloka klases sportisti. Siltās, gaišās un plašās telpas nodrošināja ideālus sacensību apstākļus sportistiem, kā rezultātā tika aizvadītas liekiskas sacensības, kuru laikā tika uzstādīti arī 2 Latvijas rekordi. Sacensību programma paredzēja šaut 2x30 šāvienus no 25 metru distances un 2x30 šāvienus no ziemai pierastākās 18 metru distances.

Olimpiskā loka klasē vīriešu konkurencē 32 dalībnieku konkurencē uzvaru izcīnīja Igauniju pārstāvošais portugāļu izcelsmes sportists Paolo Santos, kas kopā ieguva 1141 punktus. Sasniedzot Latvijas rekordu 25 metru distancē un stabili šaujot arī no 18 metru distances otro vietu izcīnīja Latvijas pārstāvis Ivo Lipste (1126 punkti). Arī trešajā vietā Latvijas pārstāvis – Eduards Lapsiņš (1119 punkti). Abi Latvijas sportisti pārstāv Loka šaušans klubu „Amazones”.

Sieviešu konkurencē šaujot ar olimpisko loku nedaudz negaidīti uzvaru izcīnīja Rimma Matvejeva no Latvijas (1094 punkti), kas pārliecinoši apsteidza Igaunijas sportisti Katri Kroonstromu (1068 punkti) un Lietuvas šāvēju Ingu Kizeliauskaiti (1061 punkti). Vājāk kā parasti nostartēja vairājas Latvijas izlases loka šāvējas, kas ierindojās ārpus goda pjedestāla. Sieviešu konkurencē pavisam starēja 17 sportistes.

Kompaktloka klasē vīriešu konkurencē visu goda pjedestālu okupēja Lietuvas sportisti. Uzvaru izcīnīja Vladas Sigauskas (1151 punkti), otrais Valerijus Denisovas (1140 punkti), trešais – Mindaugas Baranauskas (1134 punkti).
Sieviešu konkurencē uzvara Lietuvas pārstāvei Jelenai Babininai (1140 punkti). Otrajā un trešajā vietā attiecīgi Julija un Jelena Oleksejenko no Loka šaušanas sporta kluba „Atlantis” ar rezultātiem 1130 un 1100. Jūlija Oleksejenko uzstādīja Latvijas rekordu 18 metru distancē.

Junioru un jauniešu klasēs uzvaras izcīnīja Anete Kreicberga (Latvija), Adomas Baranauskas (Lietuva), Daria Agdan (Polija), Jānis Amatnieks (Latvija), Vilius Svedas (Lietuva). Tradicionālā loka klases sportisti sacentās Rīgā – Latviajs loka šāvēju ziemas bāzē – Dunavas ielā. Uzvaru vīriešu konkurencē izcīnīja Kaspars Sīmanis, sieviešu konkurencē – Agrita Žunna. Jauniešiem – Daniels Borisenko un Anna Bērziņa. Pavisam sacentās vairāk kā 25 sportisti.

Kopumā šīs bija vērienīgākās un viskvalitatīvāk organizētās loka šaušanas sacensības Latvijas modernās loka šaušanas vēsturē. Sacensību organizācijā piedalījās E. Lapsiņa Loka šaušanas sporta klubs „Amazones”, kā arī Latvijas loka šaušanas federācija. Kā brīvprātīgie palīgi piedalījās daudzi kluba biedri un to ģīmenes locekļi. Šīs sacensības jāuzskata par lieliskas tradīcijas sākumu.

Informāciju sagatavoja:
SK „Amazones” biedrs Jānis Apsītis

Sīkāka informācija:
Latvijas Loka šaušanas federācijas mājaslapā archery.lv


, 2009-01-29 16:13, pirms 15 gadiem
Izbrīnījos, ka starp uzvarētājiem nav Zane Bērziņa. Izrādās, ka mūsu loka šaušanas līdere ir startējusi Francijā, izcīnot 14.vietu.
"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Organiztoru foto.

Lietuvieši triumfē Eiropas U17 reitinga badmintona turnīrā Liepājā, Latvijai viena bronza

Lietuvas jaunie badmintona spēlētāji pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā notikušajā Eiropas U17 reitinga turnīrā izcīnīja zelta medaļas visās piecās disciplīnās, turklāt Nojus Tenikaitis un Jorune Salniete uzvarēja gan vienspēlēs, gan arī dubultspēles. Vienu bronzas medaļu Latvijai sarūpēja meiteņu dubultspēļu pāris.