Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šāvēja Rašmane gandrīz kvalificējas olimpiskajām spēlēm

Ints Megnis
Ints Megnis

Šāvēja Rašmane gandrīz kvalificējas olimpiskajām spēlēm
Agate Rašmane. Foto: Latvijas Šaušanas federācija

Latvijas šāvējai Agatei Rašmanei sestdien Riodežaneiro gandrīz izdevās sagādāt lielu pārsteigumu - sportistei Pasaules kausa posmā pietrūka vien divas pozīcijas, lai kvalificētos Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Sacensībās ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē šodien tika sadalītas kārtējās divas ceļazīmes uz četrgades svarīgāko sporta notikumu. Rašmane kvalifikācijā pamanījās nopelnīt 576 punktus un izcīnīja sesto vietu starp 82 sportistēm. Vienā no kārtām dobelniece savāca 99 punktus, bet pārējās tika pie 95 vai 96 punktiem.

Labākās astoņas šāvējas iekļuva finālā, kurā pēc katras sesijas vājākā dalībniece izstājās. Rašmane noslēgumā guva piekto vietu. Sacensībās uzvarēja indiete Jašasvini Singa Desvala, nodrošinot savai valstij otro ceļazīmi uz Tokiju šajā distancē, otrā bija ukrainiete Olena Kosteviča, kura ceļazīmi jau iepriekš bija ieguvusi citā distancē, tāpēc uz Tokiju brauks arī trešo vietu izcīnījušā serbiete Jasmina Milovanoviča.

Kā zināms, jūnijā šajā pat distancē vīriem Lauris Strautmanis izcīnīja trešo vietu Eiropas spēlēs, paliekot vien milimetru attālumā no Tokijas ceļazīmes. Tikmēr stenda šāvējs Dainis Upelnieks nesen gandrīz iekļuva pasaules čempionāta sešiniekā, bet aprīlī sacensībās Lietuvā savāca 124 no maksimālajiem 125 punktiem, pārspējot savu personīgo, Latvijas un arī Baltijas rekordu.

Turpinājumā ložu šāvējiem, lai kvalificētos olimpiskajām spēlēm pēc Riodežaneiro atliks vairs tikai divi Eiropas čempionāti (25 un 50 metru distancēs, kā arī desmit metros) un nākamgad pavasarī gaidāmās noslēdzošās olimpiskās atlases sacensības, bet pēc tam vēl pāris ceļazīmes tiks sadalītas pēc pasaules ranga. Savukārt stenda šāvējiem nākamā cīņa par ceļazīmēm notiks septembra pirmajā pusē, kad risināsies Eiropas čempionāts.

     [+] [-]

, 2019-09-01 01:51, pirms 5 gadiem
Veiksmi turpinājumā.
Mūsu šāvējiem ir jābūt OS, manuprāt, vēl nav bijusi tāda reize, kad kaut viens Latvijas sportists nepiedalītos OS kādā no šaušanas disciplīnām.
Tādēļ novēlu izdošanos it īpaši Rašmanei un Upelniekam.