Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šautriņu metējs Razma teicami atgriežas Skandināvijas līgā

Agris Suveizda

Šautriņu metējs Razma teicami atgriežas Skandināvijas līgā
Publikācijas foto

Latvijas vadošais šautriņu metējs Madars Razma veiksmīgi atgriezies Skandināvijas Darts Korporācijas turnīros. Aizvadītās nedēļas nogalē M. Razma triumfēja sezonas 5. posmā, bet dienu vēlāk izstājās turnīra ceturtdaļfinālā. Jāatzīmē, ka Madars Razma dažādu iemeslu dēļ nestartēja sezonas pirmajos četros posmos Somijā un Dānijā un šī Latvijas šautriņu metējam bija atgriešanās profesionāļu turnīros pēc teju divu gadu pārtraukuma.

Sezonas 5. posmu Madars Razma uzsāka ar panākumiem pār dāni Janu Hofmanu (6:2) un zviedru Martinu Kasku (6:0), pēc kuriem sekoja negaidīti pārliecinošs panākums arī pār reitinga 5. vietas īpašnieku Denisu Nilsonu no Zviedrijas (6:1). Turnīra ceturtdaļfinālā Latvijas šautriņu metēja priekšā kapitulēja arī reitinga 4. numurs zviedrs Magnuss Kariss (6:5), pusfinālā ar rezultātu 6:2 tika pieveikts dānis Daniels Jensens, bet finālā ar rezultātu 6:0 pārspēts soms Ārons Noks.

Tikmēr dienu vēlāk tika aizvadīts sezonas 6. posma turnīrs, kuru Madars Razma uzsāka ar panākumiem pār Zviedru sportistiem Martinu Koverhutu (6:1) un Edvīnu Tjorbornsonu (6:4), kam sekoja zaudējums pieredzes bagātajam Dānijas šautriņu metējam Pēram Laursenam. Neskatoties uz dalību vien divos no aizvadītajiem sešiem posmiem, sezonas kopvērtējumā Madars Razma ieņem augsto 6. vietu un teorētiski pat vēl saglabā iespēju kvalificēties PDC pasaules čempionātam profesionāļu konkurencē. 2016. gada sezonas pēdējie divi Skandināvijas Darts Korporācijas turnīri notiks oktobra sākumā Norvēģijā.

Tāpat jāatzīmē Baltijas vadošo šautriņu metēju panākumi pāru turnīros Beļģijā un Zviedijā. Augusta vidū Beļģijas pilsētā Antverpenē Madars Razma kopā ar lietuvieti Dariusu Labanausku ieguva augsto 3. vietu “Antverpenes Open” turnīrā, bet nedēļu vēlāk aizcīnījās līdz finālam “Zviedrijas Open” sacensībās. Diemžēl individuāli Latvijas šautriņu metējam par augstām vietām cīņa izpalika un Beļģijā tika zaudēts vēlākajam turnīra uzvarētājam Džimijam Hedrikam no Nīderlandes, bet Zviedrijā turnīrs noslēdzās pēc zaudējuma 2004. gada pasaules čempionam Endijam Fordhamam no Anglijas.

Nākamās starptautiskās šautriņu mešanas sacensības Madaram Razmam paredzētas pēc divām nedēļām Anglijā, kur reizē izšķirsies arī viņa dalība 2017. gada “Leiksaidas” pasaules čempionātā, bet septembra beigās Nīderlandē pēc vairāku gadu pārtraukuma Eiropas kausā atkal tiks pārstāvēta Latvijas izlase.

Informācija tika sagatavota no Skandiāvijas Darts Korporācijas mājas lapas Scandinavian Darts Corporation