Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

R.Pundurs un M.Garā izcīna uzvaras “S! - Powerslide kausa izcīņā" skrituļslidošanā

R.Pundurs un M.Garā izcīna uzvaras “S! - Powerslide kausa izcīņā" skrituļslidošanā
Pirmais trijnieks katrā grupā no piecgadīgiem līdz sešdesmitgadīgiem saņēma kausus un organizatoru balvas. Foto no "Powersldie-Taktika.lv" arhīva.

Vakar Siguldā Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā tika aizvadītas ikgadējās skrituļslidošanas sacensības “S! - Powerslide kausa izcīņa”, kur visās vecuma grupās sacensības uzsāka pāri par 80 skrituļslidotāju. Dalībniekiem, neskaitot pašas jaunākās SV6 un SV8 grupas, bija jāsacenšas četros startos, kas ietvēra dažāda garuma distances. Vīriešiem elites grupā kopvērtējumā uzvaru svinēja Roberts Pundurs (Powerslide-Taktika.lv), bet sieviešu konkurencē pirmajās divās vietās elites grupā bija kalnu slēpotājas no SK ”Pantera” Marta Garā un Ieva Meldere, kuras bija ātrākās 200m sprintā, bet pārējos trīs startos garākās distancēs piekāpās pieredzējušākajai skrituļslidotājai no S40 grupas Antrai Zemītei (ASI Skibox) un labākajai juniorei Laine Kreitālei (ASI Skibox).

Elites kā arī junioru un SV40 grupas pārstāvji un pārstāves sacentās 200m sprintā, 1,4km (7x200m), 4,8km (4x1,2km) un 2,8km (14x200m) distancēs. Trijos startos dalībnieki brauca pa 200m apli, bet vienā no startiem sacentās arī pa garo 1,2km apli ar nelielu nobraucienu un kāpumu. 200m sprints vienīgais bija ar intervālu startu.

Vīriešu elites grupā trīs uzvaras un viena trešā vieta nodrošināja pārliecinošu uzvaru Robertam Punduram, kuram pirmajos trijos startos vistuvāk bija labākais juniors Reinis Znotiņš (Powerslide). Gan Roberts, gan Reinis izcēlās ar ļoti labiem rezultātiem 200m sprintā, Reinim Znotiņam uzrādot laiku 19,18 sekundes, bet Robertam Punduram pat zem 19 sekundēm – 18,95 (līdz ar to ar zināmu humora devu var teikt, ka pagājušo svētdien divi latvieši ir bijuši ātrāki par slavenā jamaikieša Useina Bolta 200m rekordu, tiesa, mūsējie to paveica uz skrituļslidām – aut.piez.). Katrā startā sīvu pretestību izrādīja spēcīgais lietuvietis Viktoras Cesulis, kurš ieguva otro vietu, bet, neskatoties uz uzvaru pēdējā startā 2,8km distancē, trešajā vietā kopvērtējumā ierindojās Lauris Bitenieks (Powerslide-Laimīte), kurš ceturtajā vietā atstāja pirmajos divos startos trešo vietu ieguvušo Oskaru Punduru (Powerslide-Taktika.lv). Pēc otrā labākā rezultāta uzrādīšanas 200m sprintā junioru kongruencē no sacensībām izstājās otrās vietas pretendents Krišjānis Ceplis (Powerslide-Laimīte), līdz ar to aiz uzvarētāja Reiņa Znotiņa trijniekā ierindojās Artis Pencis (BJC Laimīte) un Kristers Kuģenieks (Filter), Artim pārspējot allaž priekšā esošo Kristeru.

Sievietēm elites grupā pirmajās divās vietās ierindojās SK “Panteras” kalnu slēpotājas, abām līdzīgi cīnoties tikai divos startos – 200m sprintā, kur Marta Garā, uzrādot rezultātu 22,89 sekundes, tikai par divām sekundes simtdaļām apsteidza Ievu Melderi, kura, savukārt, par četrām sekundes simtdaļām finiša sprintā pārspēja Martu 2,8km distancē (2,8km Marta palīdzēja komandas biedrenei, lai Ieva kopvērtējumā varētu nosargāt otro vietu, un uzvaru liedza arī kritiens priekšpēdējā apļa sākumā, atrodoties līderpozīcijās – aut.piez.). Trešo vietu ieguva Karīna Ceriņa, kura garākās distancēs izrādīja konkurenci I.Melderei, 4,8km arī apsteidzot viņu par 20 sekundēm. Ja 200m sprintā Marta ar Ievu bija ātrākās, ņemot vērā visas sieviešu grupas, tad pārējos trīs startos viņām stabili priekšā bija labākā S40 grupas pārstāve Antra Zemīte un labākā juniore Laine Kreitāle, sarūpējot interesantu divcīņu un sprinta finišu 4,8km un 2,8km distancēs, abas reizes nedaudz ātrākai esot Antrai Zemītei. Antra savā grupā aiz sevis atstāja itālieti Silviju Tasaru un Janu Miglinieci, bet juniorēm otro vietu pēc Katrīnes Dreimanes izstāšanās, ieguva Elza Osmane.

V40 grupā vīriešiem 200m sprintā uzvarēja kalnu slēpotāju un skrituļslidotāju treneris Andris Krauja (ASI Skibox), taču nākamajos trīs startos pārējiem cerības neatstāja Dzintars Sarmulis (Filter), svinot uzvaru arī kopvērtējumā. A.Kraujam, pārējos trīs startos cīnoties ar vēl pāris sāncenšiem un finiša sprintā viņus pārspējot, godpilnā otrā vieta, bet uz trešā pakāpiena kāpa Ivars Vingris (Filter).

Papildus nominācijā par absolūti labāko laiku visu četru startu kopsummā neatkarīgi no pārstāvētās grupas lielos ceļojošos kausus savā īpašumā ieguva Roberts Pundurs, kuram tā jau bija otrā reize. Pirms pēdējā starta viņam tikai pussekundi zaudēja iepriekšējo divu gadu šā kausa ieguvējs Reinis Znotiņš, bet pēdējā startā junioru sacentās atsevišķi, līdz ar to Reinim bija jābrauc vienatnē, jo līdzvērtīgu sāncenšu junioros viņam nebija. Taču nevar teikt, ka Roberts nākamajā startā pie elites būtu daudz ko ieguvis no braukšanas grupā, jo viņš lielāko daļu distances strādāja grupas priekšgalā. Sievietēm pie ceļojošā kausa pirmo reizi tika Laine Kreitāle. No četriem startiem trīs reizes savstarpējās cīņās pārāka par Laini bija Antra Zemīte, taču 1,4km distancē, kur viņas nestartēja kopā, Lainei izdevās uzrādīt par trim sekundēm ātrāku laiku, kam beigās izrādījās izšķirošā loma.


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.