Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rīgā aizvadīta pirmā sacensību diena Pasaules kausa posmā jāšanas sportā

Rolands Eliņš

Rīgā aizvadīta pirmā sacensību diena Pasaules kausa posmā jāšanas sportā
Ģirts Bricis
Foto: LJF

Rīgā, sporta centrā „Kleisti” šodien, 31.jūlijā, sākās Pasaules kausa izcīņas (PK) Centrāleiropas zonas posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā CSI2*-W/CSIYH1*. Pirmajā dienā Latvijas sportisti guva divas uzvaras atsevišķos maršrutos – Ģirts Bricis ar Barletta un Andis Vārna ar KS Coradina.

Maršrutā Nr. 1 ar 120/125 cm augstiem šķēršļiem divās fāzes 6/7 gadus veciem zirgiem uzvaru izcīnīja Lietuvas sportists Kosts Gaigals ar zirgu Edelster. Godalgoto skaitā iekļuva arī divi Latvijas jātnieki – Dainis Ozols ar Cristal un Andis Vārna ar KS Emerton, attiecīgi izcīnot piekto un sesto vietu.

Maršrutā Nr. 2 ar 130 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs uzvarēja Latvijas pārstāvis Ģirts Bricis ar Barletta, sasniedzot labāko rezultātu no astoņiem sportistiem, kuri kvalificējās pārlekšanai, pamatmaršrutu veicot bez soda punktiem. Sestajā vietā arī Latvijas sportiste – Diāna Dionisio ar Catou.

Maršrutā Nr. 3, ātruma maršrutā ar 140 cm augstiem šķēršļiem, kas pirmajā dienā bija augstākais, Latvijas sportisti izcīnīja gan pirmo, gan otro vietu. Uzvarēja Andis Vārna ar zirgu KS Coradina, distanci veicot bez soda punktiem 64,52 sekundēs. Otrais rezultāts Ģirtam Bricim ar Carlord – 0 s.p./67,52 s. Godalgotajā piektajā vietā Aigars Bregže ar Callacado 0/70,00.

Ģirts Bricis: „Diena sākās ar spēcīgu lietu, un cerība bija niecīga, ka laika apstākļi varētu uzlaboties. Tas zināmā mērā mazināja azartu, taču tad laiks noskaidrojās, zirgi jutās labi un startēja stabili. Pirmā diena ir bijusi Latvijas sportistiem veiksmīga. Esam lepni, ka startējam savās mājās, savā valstī, un varam sasniegt labus rezultātus citu valstu sportistu konkurencē.”

Andis Vārna: „Maršruts nebija grūts, tāpēc mani izbrīnīja, ka daudzi zirgi neleca pietiekami pārliecinoši, acīmredzot, mulsina zāles laukums, kādu nav daudzās valstīs. Startēju ar diviem zirgiem, un tie jutās stabili, leca labi. Prieks, ka uzvarēju ar Coradina, kas liecina, ka viņa labi atkopusies pēc pārlidojuma no Pasaules kausa finālsacensībām ASV. Tās gan notika aprīlī, taču mazāk pieredzējušākiem zirgiem pēc tik nopietna starta, kas prasījis daudz fiziskā spēka un arī emocionāli bijis saspringts, bieži ļoti grūti nākas atgūt spēkus. Esmu gandarīts par uzvaru, arī apmierināts ar sacensību noristi. Starp maršrutiem ir salīdzinoši lieli pārtraukumi, lai varētu atpūsties, un viss notiek bez steigas.”

Pasaules kausa ietvaros notiek arī nacionālās sacensības jaunzirgiem, bērniem un amatieriem. Tā šogad iedibinātajā treneres Astrīdas Belovzorovas balvas izcīņā ar 110 cm augstiem šķēršļiem pirmās trīs vietas izcīnīja: Ģirts Bricis ar Rigondu (RJSK „Sport de Lux”), Nikolajs Zaicevs ar Cool Boys (SIA „Burtnieku Zirgaudzētava”) un Laura Penele ar Flipperboy (z/s „Lielceri”).

Sacensības turpināsies sestdien un svētdien. Turnīrā piedalās sportisti no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Kazahstānas, Polijas, Zviedrijas un Latvijas.

Sacensības atbalsta: Witraktor Cat Rental, Witraktor Cat, Latvijas Zemkopības ministrija, Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija, Rīgas Dome, Arčers, Moduls Rīga, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome, Valsts Lauku tīkls, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs, Latvijas Zirgaudzētāju biedrība, Latvijas Olimpiskā komiteja, Latvijas Sporta federāciju padome, Avalon Hotel, Abora, Wess, Baltie īstie auto, Prike, Amrita, Kurzemes sēklas, Kauguru tirgus, stādaudzētava Blīdene, Laima, Keep Walking, Baltic Equestrian Team.

Plašāka informācija LJF mājaslapā Latvijas Jātnieku Federācija - Jaunumi

Informācij sagatavoja:
Latvijas Jātnieku federācijas Preses dienests