Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas labākā airētāja Gulbe, atgriežoties no dekrēta, netiek EČ pusfinālā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas labākā airētāja Gulbe, atgriežoties no dekrēta, netiek EČ pusfinālā
Elza Gulbe. Foto: Igor Meijer, FISA / worldrowing.com

Latvijas labākā airētāja Elza Gulbe savās pirmajās sacensībās pēc pirmdzimtā laišanas pasaulē piektdien Šveicē uzrādīja pieticīgu rezultātu Eiropas čempionāta priekšsacīkstēs, pēc tam arī gandarījumā braucienā nespējot sasniegt pusfinālu.

Pirmās kārtas airējumā Gulbe finišēja pēc astoņām minūtēm un 11,220 sekundē, kas deva pēdējo, piekto, vietu savā braucienā. No ceturtās pozīcijas viņa atpalika par vairāk nekā 15 sekundēm, bet otrā pozīcija, kas dotu automātisku vietu pusfinālā bija 35 sekunžu attālumā.

Šajā airējumā uzvarēja Īriju pārstāvošā latviete Sanita Pušpure, distanci noslēdzot septiņās minūtēs un 30,650 sekundēs.

Pirmās divas vietas sasniedza pusfinālu, bet pārējām vēlāk vajadzēja sacensties gandarījuma sacensībās. Šeit Gulbe vēlreiz finišēja piektā, savu rezultātu uzlabojot līdz astoņām minūtēm un 7,250 sekundēm. Pusfinālā iekļuva pirmās trīs sportistes, Gulbei līdz tam pietrūkstot 23 sekundēm, bet pārējās sacentīsies C finālā.

Pušpure un Gulbe aci pret aci sacentušās vairākkārt, bet Latvijas pārstāve pārāka bijusi tikai vienu reizi, kad 2016. gada Eiropas čempionāta finālā, cīnoties ar brāzmainu vēju, Gulbe izcīnīja sudraba medaļu, bet Pušpure nopelnīja bronzu.

Pušpure pērn kļuva par pasaules čempioni akadēmiskajā airēšanā, bet Eiropas čempionātos viņa līdz šim ieguvusi divas bronzas.

Tikmēr Eiropas čempionātu jau piektdien noslēdza jaunais latvietis Jānis Timbors, paliekot pēdējā vietā. Vispirms priekšsacīkstēs viņš finišēja piektais braucienā, no ceturtās vietas un iespējas automātiski sasniegt ceturtdaļfinālu atpaliekot sešas sekundes. Savukārt pēc tam vienīgajā gandarījuma braucienā, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā vajadzēja apdzīt tikai vienu sportistu, ko Timbors nespēja paveikt - viņš vēlreiz finišēja piektais, zaudējot četras sekundes no priekšpēdējās pozīcijas, un čempionātu noslēdza 25. vietā.

Vēl Latviju Eiropas čempionātā pārstāv arī sieviešu vieglsvaru pārairu divnieks Olga Svirska un Evita Bole, tomēr arī viņas augstāk par pēdējo vietu nav spējušas tikt. Savā priekšsacīkšu kārtas braucienā Latvijas sportistes pārliecinoši palika pēdējā, piektajā, vietā, šo pašu pozīciju ieņemot arī gandarījuma braucienā, tāpēc čempionātu airētājas noslēgs ar dalību C finālā un cīņu par 13. vietu.

     [+] [-]

, 2019-05-31 19:50, pirms 5 gadiem
Prieks par īrieti! Viņai vairāk vajdzīgs!

  -1 [+] [-]

, 2019-05-31 19:53, pirms 5 gadiem
Kāpēc Jānis Timbors ir "jaunais latvietis"?! Naturalizēts?!