Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas jātnieki dominē Ruilā

Jānis Pārums

Latvijas jātnieks Ģirts Bricis turpina savu starptautisko panākumu sēriju, ar ķēvi Chandra H izcīnot uzvaru „Ruila Spring Tour 2013” otrās dienas augstākajā maršrutā. Vēl vienu uzvaru Latvijai sacensībās Ruilā šodien atnesa Krista Kristiāna Alksne ar Lingo, šis Latvijas duets palika nepārspēti junioru konkurencē. Bet viena no talantīgākajām Latvijas jaunajām jātniecēm Laura Penele, pirmo reizi starptautiskās sacensībās startējot pieaugušo konkurencē, ar zirgu Progress izcīnīja otro vietu.

„Es jūtos ļoti forši, pašai tiešām liels prieks, es pirmo reizi CSI sacensībās izcīnīju uzvaru. Laiks gan mūs juniorus nelutināla, tikko biju sākusi lekt pamatmaršrutu, kad sāka līt, bija arī krusa, maršruts bija ar pārlekšanu, gaidot to abi ar Lingo no lietus slēpāmies zem ozola. Paldies manam trenerim Ģirtam Bricim, bez viņa tas nebūtu iespējams, viņš arī ar mani pārcieta lietu un krusu sildoties, kā arī paldies Santai Caunei par zirgu,” par savu pirmo uzvaru starptautiskās sacensībās saka juniore Krista Kristiāna Alksne.

Kopā junioru maršrutā ar šķēršļu augstumu 120 cm un vienu pārlekšanu uz laiku startēja 17 dalībnieki, divi sportisti pamatmaršrutu veica bez soda punktiem un kvalificējās pārlekšanai. Arī pārkelšanas maršrutu Krista Kristiāna Alksne ar Lingo veica bez soda punktiem 39.12 sekundēs.

Otro vietu pieaugušo konkurencē ātruma maršrutā ar šķēršļu augstumu 130cm izcīnīja Laura Penele ar Progresu (0/63.12sek).

„Tā kā pieaugušo konkurencē starptautiskās sacensībās lecu pirmo reizi, esmu pārsteigta, ka izcīnījām otro vietu, jo vairāk lecu savai pieredzei. Maršruts bija diezgan garš, centāmies, visur griezām, zirgs jutās ļoti labi, šodien arī veiksme bija mūsu pusē – vakardien tās nedaudz pietrūka. Esmu pārsteigta un ļoti apmierināta,” par otro vietu pieaugušo konkurencē saka Laura Penele. Maršrutā startēja 31 sportiskais pāris, trešo vietu tajā izcīnīja vēl viens Latvijas duets Ģirts Bricis ar Esmeraldu (0/63.84sek), bet septīto vietu Kristīne Egle ar Roilu (0/70.34sek)

Ģirtam Bricim šodien uzvara arī pieaugušo konkurencē klasiskajā maršrutā pārlekšanu un šķēršļu augstumu 140cm ar ķēvi Chandra H (0/37.84sek), pamatmaršrutu bez soda punktiem Bricis veica arī ar Emilia Jolie JB, taču pārlekšanā pietrūka veiksmes – astoņi soda punkti. Ģirta Briča kontā arī trešā vieta jaunzirgu maršrutā ar Carlord (0/34.03sek).

Informāciju sagatavoja:
Ilze Jansone, Latvijas Jātnieku federācijas preses dienests

     [+] [-]

, 2013-05-31 22:05, pirms 11 gadiem
pozitivi! vismaz kaut kur varam but lideri!