Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Krūms

Triatlona uzvarētāju izšķir fotofinišs

Triatlona uzvarētāju izšķir fotofinišs
Andrea Hjūita
Foto: triathlon.org

Fantastiskā finiša spurtā Starptautiskās Triatlona savienības (ITU) "World Championship Series" otrajā posmā Madridē uzvaru izcīnījusi jaunzēlandiete Andrea Hjūita. Tikai fotofinišs spēja noskaidrot uzvarētāju, jo Hjūita un zviedriete Līza Nordena finišēja ar identisku rezultātu - divas stundas piecas minūtes un 58 sekundes (2:05.58).

Hjūita sevi apliecināja jau pēc 1500 metru peldējuma, kad izvirzījās vadībā. 40 kilometru riteņbraukšanā nācās pierādīt arī savas izturības spējas, jo gaisa temperatūra Madrides triatlona trasē sasniedza +30 grādus pēc Celsija skalas, kas vairākām līderēm lika pārtraukt dalību.

Sākoties 10 kilometru skrējienam, piecas dalībnieces - francūziete Džesika Harisone, vāciete Kristiāna Pilca, amerikāniete Sāra Haskinsa, kā arī Nordena un Hjūita - uzreiz izdarīja vērā ņemamu atrāvienu un līdz pat 9.8 kilometru atzīmei skrēja kopā. Finiša spurtā vadību uzņēmās jaunzēlandiete Andrea Hjūita un zviedriete Līza Nordena, kas tad arī sadalīja uzvaras laurus. Tikai par mata tiesu pārāka izrādījās Hjūita.

Pirmajā ITU "World Championship Series" posmā Tongjiongā, Korejā 25 gadus vecā Hjūita krita braucienā ar riteni un finišēja tikai 39. vietā, tā kā šis panākums sportistei ļaus turpināt cīņu par uzvaru kopvērtējumā.

"Es nekad neesmu aizvadījusi tik saspringtu distanci, kad uzvarētāju jānoskaidro fotofinišā," pēc aizvadītā 1500 metru peldējuma, 40 kilometru riteņbraukšanas un 10 kilometru skrējiena atzina Hjūita, "Kopā ar Nordenu skrējām visu distanci plecu pie pleca un ir lieliska sajūta, ka finišā izdevās uzvarēt. Kiwies (Jaunzēlandes triatlonisti - aut.) šogad startē lieliski un esmu pārliecināta, ka tā tas turpināsies līdz pat sezonas beigām."

eSports.lv jau ziņoja, ka ITU "World Championship Series" ietvaros ir septiņi posmi un Grand Final finālsacensības, kas risināsies Zelta krastā, Kvīnslendas štatā Austrālijā šā gada septembrī. Katrā posmā jāveic standarta olimpiskais triatlons - 1500 metru peldējums, 40 kilometru riteņbraukšana un 10 kilometru skriešanas distance. Posma uzvarētāji gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē saņems 150 000 ASV dolāru prēmiju, savukārt Grand Final uzvarētāji - 250 000 ASV dolāru.

Interesanti, ka arī pirmajā ITU "World Championship Series" uzvarētājs bija jānosaka ar fotofiniša palīdzību, kad vīriešu distancē tikai centimetri izšķīra uzvarētāju.

ITU "World Championship Series" otrais posms, Madride, Spānija, 31. maijs

VietaSportistsValstsRezultāts
1.Andrea HewittNZL2:05:58
2.Lisa NordenSWE2:05:58
3.Jessica HarrisonFRA2:05:59
4.Christiane PilzGER2:06:02
5.Sarah HaskinsUSA2:06:04
6.Magali D Marco MessmerSUI2:06:18

Saistītie raksti:

Olimpiskā čempione Snovsila Korejā sāk ar uzvaru
Dohertijs uzvar dramatiskā fotofinišā

Izmantotie resursi:
triathlon.org


, 2009-05-31 18:09, pirms 15 gadiem
Nu ja vismaz konkurence kartiga
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Foto: Aerodium
1

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.