Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Daiļslidotāja Ņikitina un velosportists Krīgers saņem Jelgavas gada balvas (+video)

Daiļslidotāja Ņikitina un velosportists Krīgers saņem Jelgavas gada balvas (+video)
Kristens Krīgers un Diāna Ņikitina
Foto: Austris Auziņš, jelgavasvestnesis.lv

Latvijas ceturtajā lielākajā pilsētā vakar tika sumināti aizvadītā gada sporta laureāti. Jelgavas kultūras namā galvenās balvas saņēma gada sportiste Diāna Ņikitina (daiļslidošana) un gada sportists Kristens Krīgers (MBX riteņbraukšana).

2016. gada laureātus sveica Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, pasākumu apmeklēja arī Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers. Sporta laureāti tika sumināti 13 nominācijās, no kurām svarīgākās ir "Gada sportists olimpiskajos veidos" un "Gada sportiste olimpiskajos veidos".

Diāna Ņikitina aizvadītajā gadā ar otro labāko rezultātu Latvijas sieviešu daiļslidošanas vēsturē (165.60) izcīnīja piekto vietu pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs, bet komandu sacensībās ieguva sudraba medaļu. "Šī gada pirmā puse man bija diezgan laba. Rudenī es guvu traumu, un joprojām neslidoju, bet jau pavisam drīz atsākšu trenēties uz ledus. 2017. gadā man ir divas svarīgas sacensības - februārī Eiropas jaunatnes ziemas olimpiāde un martā pasaules junioru čempionāts. Iepriekš gan bija plānots, ka nākamgad startēšu arī pieaugušo konkurencē, bet traumas dēļ no tā atteicāmies, nostiprināšu savas pozīcijas junioros," atklāj Jelgavas labākā sportiste.

Kristens Krīgers aizvadītajā gadā izcīnīja otro vietu Eiropas kausa kopvērtējumā BMX elites grupā, kā arī ieguva Latvijas čempiona titulu. "Man palika neizsapņots sapnis par olimpiskajām spēlēm, bet tas liek arī iet tālāk. Nākamais gads man būs tāds kā eksperiments, jo mainu komandu un riteni. Mums jau ar riteni ir jāsaaug, bet tam vajadzīgs laiks. Protams, būs arī vairāki nozīmīgi starti - Eiropas un pasaules čempionāts, kā arī Pasaules kauss. Arī 2018. gads būs vairāk treniņu gads - ar treneri Ivo Lakuču meklēsim veidus, kā uzlabot rezultātus, lai tad, kad sāksies olimpiskā atlase, es būtu gatavs," informē Jelgavas labākais sportists.

Trešo reizi pēc kārtas gada treneris olimpiskajos sporta veidos ir Romāns Panteļejevs (daiļslidošana, Jelgavas Ledus sporta skola), viņš trenē arī pilsētas gada sportisti. Gada perspektīvāko sportistu ieskaitē uzvarēja BMX riteņbraucēja Vanesa Buldinska. Gada sporta spēļu komanda - FK "Jelgava". Balvu par izcilību saņēma Riodežaneiro paralimpiādes bronzas medaļnieks lodes grūšanā Edgars Bergs un viņa trenere Maija Ukstiņa.

"Jelgavas Sporta laureāts", pēdējo gadu uzvarētāji

gadssportistesportists
2016Diāna Ņikitina (daiļslidošana)Kristens Krīgers (BMX riteņbraukšana)
2015Diāna Ņikitina (daiļslidošana)Alberts Jurčenko (brīvā cīņa)
2014Diāna Ņikitina (daiļslidošana)Kristens Krīgers (BMX riteņbraukšana)
2013Elīna Pranka (kanoe airēšana)Gatis Pranks (kanoe airēšana)
2012Alīna Fjodorova (daiļslidošana)Gatis Pranks (kanoe airēšana)
2011Lāsma Zaķīte (smaiļošana)Gatis Pranks / Antons Knesis (kanoe airēšana)
2010Iveta Staša-Šaršūne (kērlings)Gatis Pranks (kanoe airēšana)



Izmantotie resursi:
jelgavasvestnesis.lv
jelgava.lv


, 2016-12-30 12:12, pirms 7 gadiem
Kučvaļska Rīgā ......... 2015 un 2016
Ņikitina Jelgavā ........ 2015 un 2016
Vasiļjevs Daugavpilī .. 2015 un ????
, 2016-12-30 14:50, pirms 7 gadiem
Korejas spēlēs Latvijai bus 5 Daiļslidotāji.Kučvaļska,Ņikitina,Vasiļjevs un duets kurš diezgan stabili progresē
"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Organiztoru foto.

Lietuvieši triumfē Eiropas U17 reitinga badmintona turnīrā Liepājā, Latvijai viena bronza

Lietuvas jaunie badmintona spēlētāji pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā notikušajā Eiropas U17 reitinga turnīrā izcīnīja zelta medaļas visās piecās disciplīnās, turklāt Nojus Tenikaitis un Jorune Salniete uzvarēja gan vienspēlēs, gan arī dubultspēles. Vienu bronzas medaļu Latvijai sarūpēja meiteņu dubultspēļu pāris.