Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jāšanas sporta rudens sacensībās labākā Laura Penele

Krišs Upenieks

Jāšanas sporta rudens sacensībās labākā Laura Penele
Laura Penele
Foto: LJF

Sestdien, 28. oktobrī, sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā notika Latvijas Jātnieku federācijas organizētās rudens sacensības šķēršļu pārvarēšanā. Sacensību sarežģītākajā maršrutā uzvarēja Laura Penele.

Rudens sacensību sarežģītākais bija maršruts divās fāzēs ar 130 cm augstiem šķēršļiem bez ierobežojumiem dalībniekiem. Dubultpanākumu guva Laura Penele no zemnieku saimniecības “Lielceri”. Ar zirgu Ferrari viņa izcīnīja uzvaru, distanci veicot bez soda punktiem 46,1 sekundēs, un otro vietu ieguva ar zirgu Asfort Z – 0 s.p./49,22 s. Trešajā vietā Maira Leja ar zirgu Lion des Tendrix (“Baltic Equestrian Team”) – 0/50,42.

Galvenā maršruta pirmo divu vietu ieguvēja Laura Penele: “Ar Ferrari pirmoreiz izmēģināju veikt maršrutu ar 130 cm augstiem šķēršļiem. Viņš ir jauns zirdziņš – septiņi gadi, jāju ar to tikai pāris mēnešus, tāpēc ir prieks par sasniegto. Arī kopumā ar sacensībām esmu apmierināta – piedalījos ar diviem zirgiem, ar katru divos maršrutos, un visus izlēcām bez soda punktiem. Sezonas izskaņā ilgāku laiku biju Beļģijā, kur gan trenējos, gan piedalījos sacensībās. Pēc tam sekoja starptautiski turnīri Tallinā un Šauļos, kur startēju ar Dundas V.D.M. Viņš tagad atpūšas, un startēju ar citiem zirgiem. Turpinājumā sekos tāds mierīgāks laiks – bez līdzdalības lielās sacīkstēs.”

Sacensības notika septiņos maršrutos, un lielākā daļa no tiem bija atvērtie – bez ierobežojumiem dalībniekiem. Tas piesaistīja lielu sportistu skaitu, un trešajā un ceturtajā maršrutā dalībnieku skaits tuvojās 70.

Maršrutu sastādītājs Sergejs Šakurovs (Starptautiskā kategorija): “Uzskatu, ka sezona beidzās ar Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas pēdējā posma sacensībām, un tagad jau visi kopā gatavojamies jaunajai sezonai. Tāpēc ļoti labi, ka lielākā daļa maršrutu bija bez ierobežojumiem dalībniekiem, un varēja startēt tādi jātnieki, kuri nepiedalījās kausa izcīņā, kur tiek startēts atbilstoši sportistu vai zirgu vecuma grupām. Un redzējām, ka bija arī pavisam jauni dalībnieki un liels startējošo skaits. Maršrutus tāpēc liku tā, lai sportisti varētu mācīties – no pašām ābeces patiesībām: kā zirgu pareizi pievest šķērslim, kādu tempu izvēlēties u. c., lai akcents būtu uz pamatizpildījuma kvalitāti.”

Citos maršrutos uzvarēja: Nr. 1, šķēršļu augstums līdz 60 cm, sacensības 2 fāzēs, piedalās jātnieki ar 1. grupas ponijiem – Evelīna Ģeidāne ar Jota (Mēmeles JSK); Nr. 2, līdz 90 cm, 2 fāzēs, piedalās jātnieki ar 2. grupas ponijiem – Odrija Roberta Brālēna ar Kolšteins Obelinski (SIA “ZA Kocēni”); Nr. 3, līdz 80 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Nikola Laganovska ar Dragreiss (JSK “Eminent Sport”); Nr. 4, līdz 100 cm, 2 fāzēs, ieskaites maršruts amatieriem – Linda Josta ar Groteska (JSK “IES”; Nr. 5, līdz 110 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Andriuss Buzs ar Hilde Paola (Lietuva); Nr. 6, līdz 120 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Laura Luīze Leinerte ar Passo (BET).

Otras rudens sacensības paredzētas 11. novembrī. Plašāka informācija Latvijas Jātnieku federācijas mājaslapā SigmaNet

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests