Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijas sporta deju pāris izcīna sudrabu Pasaules kausā Latīņamerikas dejās

Latvijas sporta deju pāris izcīna sudrabu Pasaules kausā Latīņamerikas dejās
M.Smolko un V.Puhovika priecē ar labiem rezultātiem.

Latvijas sporta deju pāris Marts Smolko un Viktorija Puhovika izcīnījuši otro vietu 32 pāru konkurencē Pasaules kausā Latīņamerikas (LA) dejās, kas sestdien norisinājās Austrijas galvaspilsētā Vīnē. Par uzvarētājiem kļuva Vitālijs Panteļejevs un Darja Gluhova no Krievijas.

Septembra sākumā sporta deju cienītājus iepriecināja mūsu labākais pāris Standartdeju (ST) programmā Andrejs Rogovenko un Anna Vorončuka, kuri Pasaules kausā ST dejās izcīnīja trešo vietu. Uz šāda panākuma atkārtošanu mēnesi vēlāk, tikai LA dejās, ļoti pamatoti cerēja arī Marts Smolko un Viktorija Puhovika. Pagājušajā gadā Rīgā notikušajā Pasaules kausā LA dejās viņi izcīnīja trešo vietu, bet šogad Eiropas čempionātā bija augstajā 8.vietā. Ņemot vērā, ka Pasaules kausā valsti pārstāv tikai viens deju pāris un vairākas vadošās valstis uz Pasaules kausu nesūta pašus labākos dejotājus, tad Latvijas reitinga līderi LA dejās M.Smolko/V.Puhovika pretendēja uz godalgotu vietu.

No pirmās kārtas, kas bija astotdaļfināls, līdz pat pusfinālam mūsu pāris uzrādīja otro rezultātu. Arī finālā, labāku vērtējumu izpelnoties dejās Samba, Ča-ča-ča un Džaivs, Marts ar Viktoriju bija pārliecinoši otrie, piekāpjoties tikai pasaules reitinga vienpadsmitajam un Krievijas čempionāta ceturtajam pārim Vitālijam Panteļejevam un Darjai Gluhovai. Marts ar Viktoriju šobrīd pasaules reitingā ieņem 14.vietu. Līdzvērtīgajā cīņā par bronzas medaļām Slovēnijas čempioni un pasaules reitinga 23.pāris Miha Vodičars un Nadja Bičkova pārspēja Moldāvijas trešo pāri Paulu Moldovanu un Kristīnu Tataru.

Finālā, kur šoreiz ierasto sešu pāru vietā sacentās septiņi, bija pārstāvētas divas Baltijas valstis, jo veiksmīgi nostartēja arī mūsu ziemeļu kaimiņi igauņi. Viņu otrais pāris Jurijs Kagans un Anastasija Seļivanova izcīnīja 7.vietu. Savukārt, Lietuvas čempioni Jakubas Venckus un Jomanta Dapkevičiute tālāk par pusfinālu netika un ierindojās 11.vietā. Šajās sacensībās piedalījās vēl viens Latvijas dejotājs – Sergejs Zaļeskis, kurš pārī ar Diānu Tverdohļebu pārstāv Armēniju. Viņi ieguva 18.vietu.

Marts ar Viktoriju līdz ar to ir kļuvuši par trešo Latvijas pāri, kuri divas reizes ir iekļuvuši finālā Pasaules kausā. 2008. un 2009.gadā pie šāda panākuma tika Jevgēņijs Suvorovs ar Adrea Zeļenkovu, bet 2002. un 2004.gadā Ojārs Bācis ar Santu Lodiņu. Mūsu dejotāju meistarība pēdējos pāris gados ir augusi, taču arī Pasaules kausa sastāvs vairs nav tik spēcīgs, kā tas bija iepriekš.

Novembra beigās Vācijas galvaspilsētā Berlīnē norisināsies Pasaules čempionāts LA dejās, kur M.Smolko/V.Puhovika centīsies atkārtot šī gada Eiropas čempionāta panākumu un pirmo reizi iekļūt pusfināla divpadsmitniekā pasaules čempionātā. Tas LA dejās vēl nevienam no Latvijas pāriem līdz šim nav izdevies (pagājušajā gadā Marts un Viktorija bija 15.vietā - aut.piez.). Otrs pāris, kas pārstāvēs mūsu valsti Berlīnē, tiks noteikts pēc 12.oktobra valsts reitinga sacensībām. Uz otro ceļazīmi norit spraiga cīņa starp Martu Puniņu/Danu Jākobsoni un Kristapu Kalvu/Lesiju Bogačovu.

Kā Martam un Viktorijai veiksies PČ Berlīnē?

  • 16

  • 10

  • 8

  • 1



Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.