Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvijas izlase piedalīsies Eiropas kērlinga čempionātā jauktajām komandām

Latvijas izlase piedalīsies Eiropas kērlinga čempionātā jauktajām komandām
Dace Regža un Ansis Regža
Foto: LKA

Eiropas čempionāts kērlingā jauktajām komandām norisināsies no 2011. gada 30. septembra līdz 8. oktobrim Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, "Tarnby" kērlinga hallē. Čempionātā piedalīsies 25 Eiropas valstu spēcīgākās komandas.

Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēs 2010/2011 gada sezonas Latvijas čempionāta jauktajām komandām uzvarētāji – SK OB MIX komanda (Ansis Regža, Dace Regža, Renārs Freidensons un Evita Regža). Latvijas komanda ir izlozēta "Zilajā grupā" kopā ar Šveices (2010. gada Eiropas kērlinga čempionāta jauktajām komandām vicečempioni), Dānijas, Ungārijas, Čehijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Turcijas izlasēm. Pirmā spēle Latvijas izlasei paredzēta svētdien, 2. oktobrī, pret Igaunijas izlasi.

Spēļu rezultātus un tiešraides ir iespējams vērot – CupOnline - European Curling Championship C...

Lai labāk saprastu Latvijas sportistu noskaņojumu pirms čempionāta, Latvijas Kērlinga asociācija piedāvā interviju ar Latvijas izlases skipu (kapteini) Ansi Regžu:

Kā gatavojāties Eiropas čempionātam?
Nekādas īpašas sagatavošanās programmas vai diētas mums nav. Šogad gan sanāca nedaudz savādāka sagatavošanās, jo Renārs (Freidersons) ir pārcēlies uz Briseli. Mēs, Latvijā esošie, trenējamies individuāli, tepat Rīgā. Komandas gara un saprašanās atjaunošanai nesen piedalījāmies "Wildhaus" turnīrā Šveicē, kurš notika vienlaicīgi ar "Riga Open".

Kāpēc izvēlējāties piedalīties "Wildhaus" turnīrā nevis "Riga Open"?
Gribējām izmēģināt spēkus jaunā hallē, pret jauniem pretiniekiem un uz jauna ledus. Domāju, ka mums kā komandai no sagatavošanās viedokļa šis turnīrs bija daudz noderīgāks nekā spēles tik labi pazīstamajā hallē pret labi pazīstamiem pretiniekiem. "Wildhaus" turnīrā nospēlējam labi, uzvarot piecās no sešām spēlēm. Dalība turnīrā bija ļoti veiksmīga arī komandas garam, jo bija iespēja atkal paskatīties vienam uz otru, atjaunot komandas komunikāciju un arī tīri no sportiskā viedokļa bija izdevies turnīrs, kas dod sava veida pacilātības sajūtu un pārliecību.

Kā vērtējat savus pretiniekus Eiropas čempionātā? Grupā ir dažas jums labi pazīstamas komandas...
Jā, grupa izskatās tiešām laba, jo reāli ir kādas sešas komandas, kuras viena otru var apspēlēt. Nu, un tad ir vēl baltkrievi un turki, kuri varētu teikt ir nomināli švakāki, bet te ir jāuzsver vārds nomināli. Pretinieki ir nopietni un labi pazīstami. Grupā ir Eiropas čempionātu dalībnieki no Ungārijas, gan junioru līmeņa Eiropas čempioni no Čehijas. Nevar jau arī aizmirst Dānijas izlasi, kura 2010. gada Eiropas jaukto komandu čempionātā izcīnīja sudraba medaļas un pie tam vēl šogad viņi spēlēs savās mājās.

Ar kādiem sportiskajiem mērķiem tad dodaties uz Eiropas čempionātu?
Maksimālā programma, ko esam izvirzījuši, būtu iekļūšana ceturtdaļfinālā. Lai to izdarītu būs nepieciešamas, pēc manām domām, vismaz piecas uzvaras. Tad varēsim teikt, ka esam ļoti labi nospēlējuši. Minimālais mērķis ir izcīnīt vismaz trīs uzvaras. Mērķu sasniegšanai ļoti svarīga būs pirmā spēle ar Igaunijas komandu, kuru labi pazīstam, bet kura labi pazīst arī mūs. Protams, galvenais mērķis ir godam parādīt Eiropai Latvijas kērlingu!

Informāciju sagatavoja:
Roberts Birznieks, Latvijas Kērlinga asociācijas ģenerālsekretārs


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.