Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Leitāne ar 53. vietu triatlona "Grand Prix" finālposmā izpilda pašas izvirzīto mērķi

Leitāne ar 53. vietu triatlona "Grand Prix" finālposmā izpilda pašas izvirzīto mērķi
Daniela Leitāne sasniedz finišu Lozannā. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Latvijas triatloniste Daniela Leitāne, noslēdzot savu junioru karjeru, piektdien Lozannā izcīnīja 53. vietu "Grand Prix" finālposmā starp juniorēm, izpildot pašas izvirzīto mērķi.

Danielai atkal neizdevās peldēšana, jo no ūdenstilpnes viņa iznāca vien priekšā divām Singapūras sportistēm, tuvākā priekšā esošā sportiste bija vairāk nekā minūtes attālumā, bet līderes jau bija gandrīz divu ar pusi minūšu attālumā. Tas nozīmēja, ka riteņbraukšana Leitānei bija jāveic vienatnē, bet viņa tāpat spēja vairākas konkurentes apsteigt, vēl uz augšu pakāpjoties arī skriešanā.

Sacensībās startēja 70 pasaules labākās juniores, finišu sasniedzot 59 no viņām. Iepriekš šomēnes Daniela, runājot par mērķiem Lozannā, pauda, ka tā kā tur būs ļoti spēcīgs dalībnieču sastāvs, viņa vēlas netikt apsteigta par apli, kā arī finišā nebūt pēdējā vai priekšpēdējā no tām, kuras finišē. Sākotnēji Leitāne nemaz nezināja, ka piedalīsies sacensībās - tajās ierasti tiek 35 labākās Eiropas junioru čempionāta sportistes, bet latviete šogad kontinenta meistarsacīkstēs bija 39. pozīcijā, vien vēlāk saņemot organizatoru ielūgumu.

Par junioru "Grand Prix" čempioni kļuva šī gada Eiropas junioru čempione Beatrisa Maloci, kura finišēja pēc stundas un 41 sekundes, sprinta finišā apsteidzot savu tautieti Konstancu Arpinelli. Tikmēr uz bronzas pakāpiena kāpa Lielbritānijā dzimusī Francijas pārstāve Džesika Fulagara.

Leitāne finišā atpalika par astoņām ar pusi minūtēm un finišēja vientulībā, jo gan priekšā, gan aiz muguras esošās konkurentes bija aptuveni minūtes attālumā. Šīs Danielai bija pēdējās augstākā līmeņa sacensības juniores karjerā un nākamajā sezonā viņa sāks startēt elites grupā.

Starp "Grand Prix" finālposma dalībniekiem iekļuva arī Latvijas labākais vīru triatlonists Artjoms Gajevskis, tomēr viņš personisku iemeslu dēļ izvēlējās Lozannā nestartēt un savu juniora karjeru noslēdza mēneša sākumā notikušajā Rīgas triatlonā.


Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.
Foto: Niks Vīksnītis Facebook
4

Sekmīgi ne tikai klasiskajā tenisā: latvieši izcīna 3. vietu lielākajā alus tenisa turnīrā

13. aprīlī Vīnē (Austrija), norisinājās Eiropā lielākās Beer Pong (alus teniss) sacensības, kurā Latviju pārstāvošā komanda Niks Vīksnītis un Mārtiņš Jansons ieguva godpilno trešo vietu 384 komandu konkurencē.