Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Loka šāvējs Dubkevičs negaidīti aizkļūst līdz EČ 1/16 finālam un kvalificējas Eiropas spēlēm

Ints Megnis
Ints Megnis

Loka šāvējs Dubkevičs negaidīti aizkļūst līdz EČ 1/16 finālam un kvalificējas Eiropas spēlēm
Inārs Dubkevičs
Foto no personīgā arhīva

Latvijas loka šāvējs Inārs Dubkevičs salīdzinoši negaidīti šonedēļ aizkļuva līdz Polijā notiekošā Eiropas čempionāta 1/16 finālam, kurā gan ceturtdienas rītā piedzīvoja pārliecinošu neveiksmi. Tomēr ar to bija pietiekami, lai viņš Latvijai izcīnītu ceļazīmi uz 2019. gada Eiropas spēlēm. Savukārt neolimpiskajā kompaktloka klasē pie devītās vietas tika Jūlija Oļeksejenko.

Olimpiskā loka klasē vīru sacensībās kvalifikācijā no latviešiem Dubkevičs ar 615 punktiem guva 82. vietu, kamēr Jānis Apsītis un šogad Eiropas junioru čempionātā sesto vietu guvušais Dāvis Blāze savāca attiecīgi 582 un 581 punktu, kas deva 100. un 101. pozīciju starp 105 sportistiem.

Pēc tam izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Dubkevičs uzvarēja rumāņu sportistu, kurš pamatsacensībās bija 31. pozīcijā, bet otrajā kārtā pēc pāršaudes uzveica arī pamatsacensībās 79. vietu guvušu loka šāvēju no Luksemburgas. Savukārt 1/16 finālā Dubkevičs pārliecinoši ar 0-6 kapitulēja ar otro numuru izliktajam francūzim Tomā Širo. Sacensību noslēgumā Dubkevičs līdz ar to guva dalītu 17. vietu.

Kā vēsta Latvijas Loka šaušanas federācija, Polijā tika sadalītas daudzas ceļazīmes uz nākamā gada Eiropas spēlēm un Dubkevičam izdevās iegūt vienu no tām.

Arī Apsītis izslēgšanas turnīru sāka negaidīti, uzvarot ar 13. numuru izlikto Janu van Tongerenu no Nīderlandes, bet pēc tam otrajā kārtā kapitulēja ar 0-6, turnīru noslēdzot ar dalītu 33. vietu, kamēr Blāze zaudēja jau pirmajā duelī, paliekot dalītā 57. pozīcijā.

Olimpiskā loka klasē dāmām Marina Rjabkova kvalifikācijā ar 592 punktiem bija 60. pozīcijā, Rimma Matvejeva ar 590 punktiem guva 63. vietu, bet Jeļena Kononova ar 580 punktiem bija 69. vietā starp 84 šāvējām. Izslēgšanas turnīrā pirmo kārtu pārvarēja vienīgi Kononova, kura līdz ar to sacensībās tika klasificēta 33. pozīcijā, kamēr Matvejeva un Rjabkova sacensības noslēdza 57. vietā.

Komandu ieskaitē Latvijas vīri kvalifikācijā bija 28. vietā, apsteidzot vienīgi Islandi, bet dāmas samierinājās ar 20. pozīciju starp 24 vienībām. Izslēgšanas turnīru sasniedza dāmas, kuras pirmajā kārtā vien pāršaudē zaudēja mājiniecēm no Polijas. Savukārt jaukto komandu sacensībās Rjabkova un Dubkevičs bija 29. pozīcijā starp 33 vienībām, netiekot izslēgšanas turnīrā.

Latvija pārstāvēta arī kompaktloka klasē, kur pamatsacensībās vīriem Sergejs Meļeškevičs ar 639 punktiem guva 88. vietu starp 90 sportistiem, pēc tam izslēgšanas turnīrā zaudējot pirmajā kārtā, bet dāmām 38. pozīcijā ar 661 punktu bija Jūlija Oļeksejenko, kura izslēgšanas sacensībās pārvarējusi divas kārtas un patlaban iekļuvusi astotdaļfinālā.

Jaukto komandu sacensībās kvalifikācijā Latvijas pārstāvji palika 24. pozīcijā, apsteidzot vienīgi Islandi, bet iekļuva izslēgšanas turnīrā, kur 1/12 finālā pārliecinoši piekāpās Horvātijai. Ar viņu startu arī noslēdzās Latvijas šāvēju dalība čempionātā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja