Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas kanoe airētājiem divas sestās vietas Eiropas junioru un U23 čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas kanoe airētājiem divas sestās vietas Eiropas junioru un U23 čempionātā
Latvijas kanoe airētāji Eiropas U23 čempionātā

Latvijas kanoe airētājs Roberts Lagzdiņš, kā arī divnieku ekipāža Aleksejs Ševcovs un Matīss Ozols sestdien izcīnīja sestās vietas Eiropas junioru un U23 čempionāta 1000 metru distancēs.

Sestdien tika sadalītas sacensību medaļas 1000 metros. Tā U23 grupas airētājs Lagzdiņš kanoe vieninieku sacensībās guva sesto vietu, par piecām sekundēm atpaliekot no uzvarētāja, kamēr Ševcova un Ozola divnieks junioru sacensību A finālā, lai gūtu sesto vietu, no čempioniem zaudēja astoņas sekundes. Zīmīgi, ka šīs abas ir olimpiskās disciplīnas.

Junioru čempionātā A finālu kanoe airēšanas 1000 metros sasniedza Ansis Grišāns, čempionam zaudējot septiņas sekundes un tiekot pie astotās vietas, kamēr pēdējo, devīto, vietu A finālā junioru čempionātā guva smaiļošanas divnieks Nauris Tomsons un Aigars Cīrulis.

Čempionāts turpināsies līdz svētdienai, kad tiks sadalīti medaļu komplekti 200 un 500 metru distancēs. Jau tagad zināms, ka 500 metros A finālā startēs U23 grupas smaiļotājs Aldis Vilde, kā arī junioru kanoe četrinieks Aleksejs Ševcovs, Vitālijs Upenieks, Matīss Ozols un Jurijs Ševcovs. Tikmēr 200 metru distancēs pusfināli risināsies vēlāk sestdien.

Uz Itāliju, kur notiek čempionāts, Latvijas izlase devusies 24 sportistu un sešu treneru sastāvā.

Pērn junioru un U23 Eiropas čempionātā olimpiskajā disciplīnā godalgu izcīnīja Latvijas kanoe junioru airētājs Roberts Lagzdiņš, kurš bija trešais 1000 metros, bet neolimpiskajā disciplīnā sudrabu nopelnīja Edvarts Ceipe / Kristofers Lamberts, startējot 200m smaiļošanā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja