Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

LJF kausa izcīņas galvenajā maršrutā Ģirts Bricis gūst trešo uzvaru pēc kārtas

LJF kausa izcīņas galvenajā maršrutā Ģirts Bricis gūst trešo uzvaru pēc kārtas
Ģirts Bricis
Foto: ljf.lv

Sporta centrā Kleisti 27. un 28. jūnijā notika Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas trešā posma sacensības konkūrā, poniju jāšanā un amatieru konkurencē šķēršļu pārvarēšanā. Sacensību galvenajā maršrutā uzvarēja Ģirts Bricis ar zirgu Carlord (RJSK Sport de Lux). Ģirtam tā bija jau trešā uzvara posmos pēc kārtas, kas katra gūta ar citu zirgu.

Sacensību galvenajā maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem piedalījās 21 sportiskais pāris, no tiem četri pamatdistanci veica bez soda punktiem: Andis Vārna ar zirgu Lerida (SK Quattro) un Ģirts Bricis ar trm zirgiem – Carlord, Emilie Jolie un Egano van Kadal (RJSK Sport de Lux). Pārlekšanā vispirms startēja Ģirts ar Emilie Joly, un gāza vienu šķērsli. Tad startēja Andis ar Leridu un bija nekļūdīgs, saīsināto distanci veicot 44,00 sekundēs. Atkal uz starta Bricis ar Carlord – bez kļūdām, un rezultāta laika izteiksme 41,84 s, tātad uzvara. Tāpēc viņš ar Egano van Kadal vairs nestartēja, ar to paliekot ceturtajā vietā.

Galvenā maršruta uzvarētājs Ģirts Bricis: – Man šīs sacensības bija ļoti noderīgas, jo jau otrdien braucu uz starptautisku turnīru Krievijā, kur būs jāveic lielāki augstumi. Zirgiem tāpēc šis bija tāds kā relaksējošs starts, lecot bez lielākas piepūles, bet izbaudot sacensību atmosfēru un saglabājot cīņasprieku. Patīkami, ka LJF kausa galvenajos maršrutos parādās jauni jātnieki, jo 135 cm augsti šķēršļi – tas ir augstums, no kura sports tikai sākas. Sacensībās bija patīkama atmosfēra, un mani iepriecināja tas, ka ar visiem trim zirgiem, kurus gatavoju starptautiskām sacīkstēm, pamatmaršrutu veicu bez soda punktiem. Labi, ka mūsu Jātnieku federācija deva iespēju sacensties uz galvenā, zaļā laukuma, jo jūlija beigās tur notiks Pasaules kausa izcīņas posma sacensības, kurās piedalīsies liela daļa no tagad startējošiem zirgiem, un tā bija laba iespēja gatavoties atbildīgiem startiem.

Sacensību galvenā tiesnese Inga Miķelsone: – Patīkami, ka kļuvis lielāks dalībnieku skaits šķēršļu pārvarēšanā bērniem līdz 16 gadiem, kas liecina, ka mums ir potenciāls, tikai nopietni jāturpina darbs ar šiem jātniekiem, par ko atbildīgi ir treneri. Federācija cenšas darīt visu iespējamo, lai sportistiem būtu iespējas startēt un pilnveidoties – notiek četri ziemas čempionāta posmi, četri LJF kausa izcīņas posmi vasarā un citas sacensības. Jātnieki tos apmeklē, pat neskatoties uz nelabvēlīgiem laika apstākļiem, kādi šoreiz bija otrajā sacensību dienā, rēķina kopvērtējuma punktus, un tas ir stimuls sacensties un augt meistarībā. Kādreiz ar labvēlīgu skaudību skatījāmies uz to, kā Igaunijā attīstās poniju jāšana, un no šiem jaunajiem sportistiem izaug labi jātnieki. Tas tagad vērojams arī pie mums.

Citos maršrutos uzvarēja: Šķēršļu pārvarēšana. Maršruts Nr. 1, piedalās zirgi līdz 5 g. v., šķēršļu augstums līdz 110 cm, sacensības 2 fāzēs – Kristups Petraitis ar Bartas Lordano (Lietuva); Nr. 2, piedalās zirgi, kas nav startējuši maršrutos ar šķēršļu augstumu līdz 130 cm, bērniem līdz 16 g. v. un amatieriem bez ierobežojumiem – Mats Petraitis ar Dorena Z (Lietuva); Nr. 3, piedalās zirgi līdz 6/7 g. v., 120/125 cm, divās fāzēs – Tija Alīse Jurjāne ar Kvartet (Baltic Equestrian Team); Nr. 4, bez ierobežojumiem dalībniekiem, 125 cm, ātruma – Ģirts Bricis ar Chandra H (RJSK Sport de Lux); Nr. 6, piedalās bērni līdz 16 g. v., sacensības 2 fāzēs, 110 cm – Sabīne Siliņa ar Oniks (JSK Mežstrazdiņi); Nr. 7, piedalās juniori līdz 18 g. v. un jaunie jātnieki līdz 21 g. v., sacensības 2 fāzēs, 120/125 cm – Nellija Nulle ar Lord Picasso (Gaujas krasti). Poniju jāšana. Nr. 1, vadības maršruts 1. un 2. grupas ponijiem, sacensības uz atzīmi, 2 fāzēs, līdz 30 cm – Magdalēna Pildere ar Cielaviņu (z/s Zāgkalni); Nr. 2, piedalās jātnieki ar 1. grupas ponijiem, sacensības 2 fāzēs, 65 cm – Amanda Otto ar Prēriju (Saldus JSS); Nr. 3, piedalās jātnieki ar 1. un 2. grupas ponijiem, ātruma maršruts, 75 cm – Anda Židele ar Vētru (JSK Princis); Nr. 4, piedalās jātnieki ar 1. un 2. grupas ponijiem, sacensības 2 fāzēs, 95 cm – Helēna Tomingasa ar Bigiju (z/s Tīraines staļļi). Amatieri. Nr. 1, piedalās 1. grupas amatieri, sacensības 2 fāzēs, 100 cm – Elīna Kandevica ar Vivu (SK Mežezeri); Nr. 2, piedalās 1. un 2. grupas amatieri, ātruma, 105 cm – Jūlija Ravinska ar Zafiera G (JSK Laimīgais pakavs); Nr. 3, piedalās 2. grupas amatieri, sacensības 2 fāzēs, 115 cm – Olga Šellere ar Atreju (JSK Telfas).

Plašāka informācija LJF mājaslapā Latvijas Jātnieku Federācija - Jaunumi

Nākamās LJF kausa izcīņas ceturtā posma sacensības šajās disciplīnās risināsies 9. un 10. augustā.

Informāciju sagatavoja
LJF Preses dienests


Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Foto: Aerodium
1

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.