Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies "Vanilla Travel" turnīra 1. posms šķēršļu pārvarēšanā

Andrejs Siliņš

Noslēdzies "Vanilla Travel" turnīra 1. posms šķēršļu pārvarēšanā
Galvenajā maršrutā uzvarēja latviešu jaunā sportiste Sintija Semeņkova
Foto: latvianhorses.lv

Šajās brīvdienās 27. un 28 maijā Jauno Jātnieku skolas sporta centrā noritēja pirmais no trīs Vanilla Travel turnīra posmiem, kurā jātnieki cīnījās par vērtīgām balvām, sacenšoties bērnu, jauniešu līdz 25 gadiem un pieaugušo konkurencēs. Šogad jātnieki krāj ieskaites punktus un kopvērtējumā uzvarētāji septembrī saņems ne tikai vērtīgas naudas balvas, bet arī ceļojumus. Otrais posms Jauno Jātnieku skolā notiks 22.-23. jūlijā.

Sacensību pirmā diena iesākās ar vadības maršrutu bērniem, kuriem šīs bija pirmās sacensības. Katrs bērns saņēma tiesneša vērtējumu, kā arī balvu, diplomu un rozeti. Poniju jātnieki sacentās 60 cm maršrutā, kurā labāko rezultātu uzrādīja Markuss Roberts Vasiļjevs ar poniju Minkakatinka. 80 cm maršrutā uzvaru guva Kristina Zomera ar zirgu Quanta Costa 12. 100 cm atvērtajā maršrutā divās fāzēs veiksmīgākā bija Tīna Dreimane ar zirgu Picasso, savukārt 110 cm ātruma maršrutā labākais rezultāts bija Annai Annijai Alsiņai ar zirgu Krīgers. Diena noslēdzās ar izaicinošo 120 cm akumulācijas maršrutu ar Džokeri, kurā jātniekiem bija sīva cīņa, lai saņemtu maksimālo punktu skaitu, pārvarot maršrutu bez gāztiem šķēršļiem visātrākajā laikā. Maršruta uzvarētāja - Gintare Malinauskaite ar zirgu Quintos Z no Lietuvas.

Svētdien notika maršruti ar paaugstinātu grūtības pakāpi. 100 cm maršrutā, kurā turnīra ieskaites punktus krāja bērni līdz 16 gadu vecumam, uzvarēja Tīna Dreimane ar zirgu Picasso. No jātniekiem ar 5 g.v. zirgiem vislabāko rezultātu uzrādīja Nikolajs Zaicevs ar zirgu Agrīna, savukārt, atvērtajā klasē – Pranas Milkintas ar zirgu Rivjera. Ātruma maršrutā ar šķēršļu augstumu 110 cm, uzvaru guva Laura Luīze Leinerte ar zirgu Passo. 120 cm maršrutā divās fāzēs, kurā ieskaites punktus varēja saņemt jaunieši līdz 25 gadu vecumam, uzvarēja Sintija Semeņkova ar zirgu Clair de Lune.

Sacensību kulminācija bija 130 cm maršruts ar pārlekšanu. No 19 dalībniekiem, vien pieci pamatmaršrutu veica bez soda punktiem un kvalificējās pārlekšanai. Uzvaru guva Sintija Semeņkova ar zirgu Clair de Lune (JSK Kriķi). S. Semeņkova bija vienīgā sportiste, kura pārlekšanu veica bez soda punktiem, otrajā vietā ierindojās Mārtiņš Ernests Pilders ar zirgu Cavallo, bet trešajā – Vincas Civinskas ar zirgu Quintus Z.

Šajā sacensību sezonā jātnieki krāj turnīra ieskaites punktus 5 konkurencēs: jātnieki ar I un II grupas ponijiem, bērni līdz 16 gadu vecumam, jātnieki ar zirgiem līdz 5 gadu vecumam, jaunieši līdz 25 gadu vecumam, kā arī konkurencē “labākais JJS jātnieks 2017. gada sezonā”, piedaloties trīs turnīra posmos, bet uzvarētāji kopvērtējumos tiks noskaidroti septembrī. Labākais sezonas jātnieks galvenajā konkurencē saņems ne tikai naudas balvas, bet arī ceļojumu uz Atēnām. Uzvaru izcīnīs jātnieks, kurš būs ieguvis vislielāko punktu skaitu. Savukārt kopvērtējuma uzvarētājs poniju jātnieku konkurencē saņems ceļojumu uz Vīni, pateicoties tūrisma aģentūrai “Vanilla Travel”.

Nākamie Vanilla Travel turnīra posmi notiks šādos datumos:

Turnīra 2.posms – 22.-23. jūlijs
Turnīra 3.posms, fināls – 16.-17. septembris

Sacensību rezultāti: Latvijas Jātnieku Federācija - 27-28.05.2017....

Vairāk informācijas: Sākums - Jauno Jātnieku Skola

Informāciju sagatavoja
Zane Ģīle