Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

4 Latvijas airētāji pieteikti Eiropas čempionātam

4 Latvijas airētāji pieteikti Eiropas čempionātam
Elza Gulbe
Foto: rowing.lv

6.-8. maijā Brandenburgā, Vācijā notiks Eiropas čempionāts akadēmiskajā airēšanā. Latviju pārstāvēs valsts labākā airētāja Elza Gulbe, mūsu vadošais divnieks Gints Zunde / Dairis Adamaitis, kā arī Olga Svirska. Kā viena no čempionāta favorītēm kotējas Īrijas latviete Sanita Pušpure.

Sieviešu vieniniekos pieteikušās 14 sportistes. Startēs arī Londonas olimpiskā čempione Miroslava Knapkova (Čehija), nepilnus 44 gadus vecā baltkrieviete Jekaterina Karstena (seškārtējā pasaules čempione un divkārtējā olimpiskā čempione), bijusī mūsējā Sanita Pušpure un pašmāju latviete Elza Gulbe, kura nepiedalījās pagājušajā gadā.

Kā jau ziņots, 2015. gada Eiropas čempionātā Īrijas latviete Sanita Pušpure ierindojās piektajā vietā, bet vēl pirms gada tur izcīnīja bronzas medaļu, kas ir nozīmīgākā godalga viņas karjerā. 2004. gadā kā Latvijas pilsone viņa ieguva pasaules Universiādes čempiones titulu. 2006. gadā šī latviete pārcēlās uz Īriju. Sanita Pušpure kā Īrijas pilsone kvalificējās Londonas olimpiskajām spēlēm, kur izcīnīja 13. vietu.

EČ sieviešu vieninieku vieglā svara airētāju konkurencē pieteikušās 11 airētājas, tostarp Latvijas pārstāve Olga Svirska, kura pērn ierindojās 12. pozīcijā. Vīriešu divnieku cīņā tiks sūtītas 15 laivas. Gints Zunde / Dairis Adamaitis pērn finišēja 11. pozīcijā.

2016. gada Eiropas čempionāts ir sava veida ģenerālmēģinājums pirms olimpiskās atlases pēdējām sacensībām, kas risināsies 22.-24. maijā Lucernā, Šveicē. Sieviešu vieniniekos vēl ir trīs nesadalītas ceļazīmes uz Rio, tiek lēsts, ka izšķirošajā cīņā viena no favorītēm būs Sanita Pušpure, kura arī uz Londonas olimpiādi tika pēdējā brīdī.

Izmantotie resursi:
www.worldrowing.com


Annija Rulle-Titava. Foto: Latvijas Badmintona federācija.

Siguldiete Rulle-Titava triumfē Latvijas Universiādes badmintona turnīrā

Latvijas XXXIV Universiādes badmintona turnīrā par absolūto čempioni kļuva Rīgas Ekonomikas augstskolas pirmkursniece Annija Rulle-Titava, uzvarot gan sieviešu vienspēlēs, gan arī sieviešu un jauktajās dubultspēlēs. Vīriešeim divi tituli Oskaram Sauītim.
Latvijas pārstāvji uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Latvijas stenda šāvēji uzvar Baltijas čempionāta 1. posmā Viļņā

No 13. līdz 14. aprīlim Viļņā norisinājās Baltijas čempionāta pirmais posms stenda šaušanā, kur par uzvarētājiem kļuvuši Latvijas pāsrstāvji.
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV
4

"broky" iegūst MVP titulu savas komandas triumfā Ķīnā

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants ieguvis datorspēles CS2 "Intel Extreme Masters Chengdu 2024" turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, palīdzot savai "FaZe" komandai ar 2:0 finālspēlē uzvarēt "MOUZ".