Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jauni atklājumi par Rodrigeza dopinga skandālu

Andrejs Siliņš

Jauni atklājumi par Rodrigeza dopinga skandālu
Alekss Rodrigezs
Foto: AFP

"Sports Illustrated" autores Selēnas Robertsas jaunajā grāmatā "A-Rod", kurā stāstīts par vienu no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem Aleksu Rodrigezu, atklājušies jauni fakti par sportista dopinga lietošanu.

Februārī pats Rodrigezs intervijā ESPN televīzijas kanālam atzinās steroīdu lietošanā, tomēr noliedza, ka tos būtu turpinājis lietot pēc pievienošanās Ņujorkas "Yankees", ar ko beisbolistam ir spēkā līgums uz desmit sezonām par 275 miljoniem dolāru.

"Kad ierados Teksasā [lai spēlētu "Rangers" komandā] 2001. gadā, jutu milzīgu spiedienu. Jutos it kā visa pasaule būtu uz maniem pleciem un man ir jārāda augstākā līmeņa sniegums katru dienu," Rodrigezs steroīdu lietošanu paskaidro ar spiedienu, ko radījusi pasaules sporta vēsturē lielākā līguma parakstīšana. "Tā kā biju parakstījis ārkārtīgi milzīgu līgumu, jutu, ka man vajag kādu palīdzību, lai paceltu savu spēli nākamajā līmenī."

"Toreiz biju jauns, stulbs un naivs. Gribēju pierādīt ikvienam, ka esmu vērts saukties par vienu no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Es lietoju neatļautus preperātus. Par to man tagad ir ļoti žēl," toreiz intervijā turpināja spēlētājs, kurš palīglīdzekļus pārstājis lietot 2003. gadā pēc pavasara treniņnometnē gūtā savainojuma.

Tomēr "A-Rod" atklāj faktus ne tikai par to, ka Rodrigezs turpinājis lietot steroīdus arī pēc pievienošanās "Yankees", bet lietoja tos jau vidusskolas laikā. "Vai viņš vidusskolā lietoja steroīdus? Domāju, ka visdrīzāk jā. Kad viņam bija 18 gājām uz trenažieru zāli, un viņš varēja pacelt tikpat, cik es," sacīja bijušais Rodrigeza komandas biedrs Hosē Kanseco, kurš ir 11 gadus vecāks par Rodrigezu.

Vidusskolā pirms 12. klases sākšanas vasarā Rodrigezs uzaudzējis 25 mārciņu muskuļu masu, kas ir vairāk nekā 11 kilogrami. Tāpat pirms 2005. gada sezonas Rodrigezs īsā laikā kļuva par aptuveni septiņiem kilogramiem.

Tāpat grāmatā aprakstīti interesanti stāsti par Rodrigeza attiecībām ar dziedātāju Madonnu, vidusskolas gaitām un dzīvi ārpus laukuma.

Saistītais raksts:
Rodrigezs atzinies dopinga lietošanā

Izmantotie resursi:
nydailynews.com

  -2 [+] [-]

, 2009-04-30 17:21, pirms 15 gadiem
Normaali tusee vecais

  +1 [+] [-]

, 2009-04-30 17:31, pirms 15 gadiem
Guncha123 rakstīja: Normaali tusee vecais
Un ne viņš viens tur tāds.
Ja kāds tā reāli gribētu "izkratīt" MLB saistībā ar dopingu, tad pēc šāda "reida" komandām katastrofāli trūktu spēlētāju (arī MiLB komandām).

  -3 [+] [-]

, 2009-04-30 17:37, pirms 15 gadiem
Viņš varēja arī pieminēt kāpēc nožēlo(sagandētās veselības pēc).