Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas loka šāvēji iegūst divas ceļazīmes uz Eiropas spēlēm

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas loka šāvēji iegūst divas ceļazīmes uz Eiropas spēlēm
Loka šaušana Grieķijā
Foto: ianseo.net

No 21.-28.martam Maratonā, Grieķijā notika Eiropas lielās balvas izcīņa un cīņa par kvotām uz pirmajām Eiropas spēlēm. Sacensībās no Latvijas piedalījās četri pārstāvji olimpiskā loka konkurencē – sievietēm Anete Kreicberga, Elīna Lapsiņa, Rimma Matvejeva un vīriešiem Eduards Lapsiņš, izcīnot divas kvotas uz Eiropas spēlēm – vienu sieviešu un vienu vīriešu konkurencē.

Sacensībās piedalījās 540 dalībnieki no 37 valstīm. Eiropas Grand Prix izcīņas kvalifikācijā Lapsiņš ar 294 punktiem ierindojās 129 vietā un turnīrcīņām nekvalificējās. Kreicberga ar 577 punktiem ierindojās 79.vietā, Matvejeva (596 punkti) – 84.vietā un Lapsiņa (561 p.) 86.vietā. Visas kvalificējās turnīrcīņām, bet zaudējot jau pirmajās cīņās no tām izstājās iegūstot dalītu 57.vietu.

Cīņā par kvotām uz Eiropas spēlēm Lapsiņš turnīrcīņās devās kā 26-ais, bet ar 2:6 zaudēja Polijas pārstāvam, kurš kvalificējās kā 7-ais, bet tas tomēr bija pietiekami, lai sacensības beigtu dalītā 17.vietā un iegūtu kvotu uz Eiropas olimpiskajām spēlēm. Kreicberga, Matvejeva un Lapsiņa kvalificējās attiecīgi 8, 10 un 12.vietā. Lapsiņa un Matvejeva pirmajās turnīrcīņas zaudēja ar 0:6 un no tālākas cīņas izstājās, Kreicberga pirmo cīņu pret Norvēgijas pārstāvi uzvarēja ar 6:2, nākamā cīņa nebija tik veiksmīga – zaudējums ar 0:6 Īrijas pārstāvei, kura kvalificējās kā pirmā. Kopsummā Kreicberga ieguva 8.vietu un kvotu uz Eiropas spēlēm.

Kā zināms, 2015. gadā pirmo reizi risināsies Eiropas spēles (12.-28. jūnijā). Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku sacensības notiks 20 sporta veidos.

Izmantotie resursi:
www.archery.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-30 21:25, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: Kā mumsiem ar stenda šaušanu šobrīd iet?
paskaties mājas lapā. kaut kas jau notiek, bet entuziastu līmenī