Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijas pārim sudrabs pasaules čempionātā 10 dejās jauniešiem

Latvijas pārim sudrabs pasaules čempionātā 10 dejās jauniešiem
Godalgotais trijnieks apbalvošanā. Foto:A.Aristov

Godalgotu vietu Maskavā notikušajā pasaules čempionātā 10 dejās (5 Standartdejas+ 5 Latīņamerikas dejas) jauniešu grupā (16-18 gadi) ieguvuši Latviju pārstāvošie Denis Gudovskis un Megija Morīte, kuri 34 pāru konkurencē izcīnīja otro vietu. Tikmēr par pasaules labāko pāri jauniešiem abu deju programmu kopsummā kļuva Semjons Hržanovskis un Jeļizaveta Lihina no Krievijas.

Pagājušajā nedēļas nogalē Krievijas galvaspilsētā jauniešiem tika aizvadīts šī gada pirmais pasaules čempionāts, noskaidrojot labākos abu programmu – Standartdejas (ST) un Latīņamerikas (LA) dejas – kopsummā. Pirms čempionāta bija skaidrs, ka uz uzvaru pretendēs divi pāri – Semjons Hržanovskis/Jeļizaveta Lihina un Denis Gudovskis/Megija Morīte. Lai arī pagājušā gadā Rīgā notikušajā pasaules čempionātā 10 dejās pirmie bija Denis ar Megiju, tomēr šogad viņu izdevums atkārtot panākumu bija sarežģītāks, jo ļoti nopietnu konkurenci sastādīja 2016.gadā nedejojušie Semjons ar Jeļizavetu. Pirms diviem mēnešiem lielākajās pasaules reitinga sacensībās Štutgartē katrs no viņiem uzvarēja savā programmā – mūsējie ST dejās, bet krievi – LA dejās.

Pirmajās trīs kārtās abi pāri ieguva līdzīgu vērtējumu, un bija gaidāms, ka arī finālā izvērtīsies līdzīga cīņa. Lai mēģinātu nosargāt titulu Latvijas pārim vajadzēja uzrādīt labāku rezultātu ST dejās un zaudēt ar mazāku punktu starpību saviem sīvākajiem konkurentiem otrajā programmā LA dejās, kurās savukārt Krievijas dejotāji bija izteiktāki favorīti. Jau pēc pirmajām divām ST dejām Lēnā valša un Tango, kur ar pavisam nelielu pārsvaru priekšā izvirzījās mājinieki, kļuva skaidrs, ka pagājušā gada panākumu mūsējiem neizdosies atkārtot. Ar tādu pašu nelielu pārsvaru Krievijas pāris uzvarēja arī atlikušajās trijās ST dejās un pēc tam nedaudz stabilāk ieguva pirmo vietu visās LA dejās, kļūstot par šā gada labāko pāri jauniešu grupā pasaulē 10 deju programmā. Starp citu, Hržanovskis ar iepriekšējo partneri 2013.gadā Rīgā triumfēja pasaules čempionāta 10 dejās Junioriem II (14-15 g.). Denis ar Megiju, uzvarētājiem vistuvāk esot Vīnes valsī, Lēnajā valsī un Pasodoblē, uzrādīja ļoti labu rezultātu un nopelnīja sudraba medaļas.

Tikmēr lielisku panākumu ar iegūto trešo vietu sasniedza un pirmās medaļas jauniešu grupā izcīnīja pagājušā gadā par pasaules vicečempioniem Junioriem II kļuvušie Vladislavs Untu un Poļina Barišņikova no Moldovas, kas ļoti līdzīgajā cīņā par bronzu pārspēja Anglijas pāri. Fināla sešiniekā iekļuva arī Lietuvas un Čehijas dejotāji.

Nākamā nedēļas nogale sporta dejās būs bagāta ar lielām sacensībām, jo Rumānijā tiks aizvadīts pasaules čempionāts LA dejās Junioriem II, Slovēnijā U21 grupai notiks pasaules čempionāts 10 dejās, bet pieaugušie Portugālē cīnīsies par Eiropas kausu ST dejās.


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.