Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rumjancevs: "PČ piektā vieta ir pietiekami augsta"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rumjancevs: "PČ piektā vieta ir pietiekami augsta"
Aleksejs Rumjancevs
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Pērna gada pasaules vicečempions 200m smaiļošanas sprintā Aleksejs Rumjancevs (32) svētdien izcīnīja piekto vietu, kas mūsu sportista skatījumā ir apmierinošs rezultāts, savukārt nākamgad jau sāksies olimpiskā kvalifikācija, lasāms laikrakstā "Diena".

Pagājušajā gadā Rumjancevs ieguva pasaules bronzu, kas šajā līmenī bija viņa karjeras augstākais sasniegums. Pēcāk konkurents tika diskvalificēts, un šopavasar bronzas vietā jau pienācās 2017. gada PČ sudrabs.

2018. gada planētas meistarsacīkstēs sanāca piektā vieta, kas ļauj pretendēt uz nākamās sezonas Latvijas Olimpiskās vienības A sastāvu.

"Varētu teikt, ka pasaules čempionātā nostartēju savā līmenī. Rezultāts bija apmierinošs - piektā vieta tomēr ir pietiekami augsta," atzīst Aleksejs Rumjancevs, kurš gan uzskata, ka finālā varēja nobraukt vēl labāk. Izšķirošajā braucienā esot pūtis "godīgs pretvējš", līdz ar to visiem smaiļotājiem bija vienādi apstākļi.

Riodežaneiro olimpisko spēļu piektās vietas īpašnieka Rumjanceva sezona jau gandrīz beigusies, vēl palikušas komercsacensības Maskavā.

2019. gada pasaules čempionātā tiks dalītas pirmās ceļazīmes uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Šobrīd gan vēl nav zināms, kāda vieta būs jāieņem. Šajā atlasē konkurence varētu būt lielāka nekā pirms Riodežaneiro spēlēm, jo patlaban 200m divnieku smaiļošana vairs nav olimpiskajā programmā, tāpēc kādreizējie divnieku smaiļotāji var pāriet arī uz vieniniekiem.

Izmantotie resursi:
Laikrakstā "Diena", Iļja Poļakovs

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja