Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Jaunais smaiļotājs Akmens: "Riodežaneiro durvis neaizveru"

Jaunais smaiļotājs Akmens: "Riodežaneiro durvis neaizveru"
Roberts Akmens
Foto: kanoe.lv

Latvijas labākais jaunais smaiļotājs Roberts Akmens (18) šogad ieguva zelta medaļu Eiropas junioru (U18) čempionātā un pēc tam izcīnīja sudrabu pasaules līmenī. Sarunā ar žurnālu "Sports" sportists atzīst, ka olimpiskais sapnis ir, taču tikt uz Riodeženeiro būs ļoti grūti, jo smaiļošanā spēka gadi sākas pēc 25. Nākamgad viņš plāno debitēt pieaugušo sacensībās.

Lielie panākumi šogad tika izcīnīti 200 m distancē, bet uz 1000 metriem jauneklis neraujas. "Kilometrā Latvijā neesmu ātrākais. Man patīk sprints, jo tur vajadzīga maksimāla koncentrēšanās, zibenīgs starts, nedrīkst pieļaut ne mazāko kļūdu, jo tik īsā distancē neko atgūt vairs nevar. Turklāt, kā rāda prakse, abās distancēs vienlīdz sekmīgi nevar startēt. Vieglatlētikā viens sportists jau arī neskrien 100 un 5000 metrus," norāda talantīgais smaiļotājs.

Pastāv cerība kvalificēties Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, tomēr reālāk būtu uz nākamajām. "Drīzāk jau pēc sešiem gadiem, jo smaiļošanā spēka gadi vīriem sākas pēc 25 un vēl vēlāk. Katrā ziņā es Riodežaneiro durvis priekšlaikus neaizveru, taču vispirms jābūt ātrākajam Latvijā, tad jāiegūst pienācīgas vietas pasaules sacensībās. Tas nav vienkārši. Centīšos, strādāšu, tad arī rezultāti rādīs. Gribu iepriecināt arī tēti, kas tik daudz darījis manā labā. Jebkurā gadījumā smaiļošana manā dzīvē šobrīd ir viss, bet reizē arī saprotu, ka man pierakstītais talants vien visaugstākajā līmenī neko nedod - ir daudz un smagi jāstrādā," atzīst Roberts Akmens. "Ar vīriem vēl kopā neesmu startējis. Treneris uzskata, ka vēl nav pienācis laiks. Nākamgad gan mēģināšu. Ja skatās rezultātus, tad tie ir līdzīgi, taču tas neko nenozīmē, jo klātienē viss var būt citādi. Jābūt ļoti apņēmīgam, lai konkurētu ar to pašu olimpieti Alekseju Rumjancevu. Ceru, ka nesašļuks dūša. Centīšos kārtīgi pastrādāt, lai būtu vīru startam gatavs, lai gan U-23 konkurencē varēšu startēt vēl četrus gadus. Nākamgad būs arī Eiropas čempionāts."

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Sports"


, 2014-08-29 17:07, pirms 10 gadiem
Galvenais ir nenobīties no Rumjanceva! Un tad būs iespēja īstenot olimpisko sapni.
"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Organiztoru foto.

Lietuvieši triumfē Eiropas U17 reitinga badmintona turnīrā Liepājā, Latvijai viena bronza

Lietuvas jaunie badmintona spēlētāji pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā notikušajā Eiropas U17 reitinga turnīrā izcīnīja zelta medaļas visās piecās disciplīnās, turklāt Nojus Tenikaitis un Jorune Salniete uzvarēja gan vienspēlēs, gan arī dubultspēles. Vienu bronzas medaļu Latvijai sarūpēja meiteņu dubultspēļu pāris.