Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

PK posma otrajā dienā Neretniekam divas uzvaras

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

PK posma otrajā dienā Neretniekam divas uzvaras
Kristaps Neretnieks
Foto: LJF

Sporta centrā „Kleisti” šodien, 29. jūlijā, turpinājās Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā Rīga–2017. Divas uzvaras izcīnīja Latvijas sportists Kristaps Neretnieks, bet trešo vietu – Sabīne Siliņa.

Sacensību ceturtajā maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 120/125 cm ar handikapu 6/7 gadus veciem zirgiem pirmās septiņas vietas izcīnīja Latvijas sportiskie pāri. Labāko trijniekā: Kristaps Neretnieks ar zirgu Cha-Cha – 0 soda punkti/67,05 sekundēs, Kristīne Egle ar Casquetta – 0/68,58 un Sintija Semeņkova ar Carlos Z – 0/69,52.

Piektajā maršrutā ar līdz 130 cm augstiem šķēršļiem (akumulācijas sacensības uz laiku ar džokeri līdz 135 cm) uzvarēja sportists no Igaunijas Pauls Ričards Argus ar zirgu Bucaro HP – 65 pozitīvie punkti/ 56,2 sekundēs. Otrā bija Margarete Eiknere ar Madzil (Igaunija) – 65/56,88. Trešo vietu izcīnīja Sabīne Siliņa no Latvijas ar zirgu Kalgari – 65/58,04. Šis fakts ir ne tikai nozīmīgs ar jaunās, astoņpadsmitgadīgās sportistes panākumu spēcīgajā konkurencē, bet arī ar to, ka Kalgari ir šī turnīra vecākais zirgs – 17 gadi.

Sestajā maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 140 cm divās fāzēs uzvaru izcīnīja Latvijas pārstāvis Kristaps Neretnieks ar zirgu Camerlane – 0 s.p./26,05 s otrajā fāzē, otrajā vietā Igaunijas sportists Reins Pills ar A Brok – 0/26,19, bet trešais jātnieks no Krievijas Aleksandrs Beļekovs ar Chapter – 0/26,40.

Kristaps Neretnieks: “Šodien viss bija skaisti! Jaunie zirgi rāda sevi labā līmenī, un izdevās arī uzvarēt! Tiešām iepriecināt līdzjutējus un zirgu īpašniekus. Taču nevajag par daudz sapriecāties, jādomā, lai pēc iespējas labāk nostartētu rītdien – sacensību galvenajā “Grand Prix” maršrutā.”

Sacensības vērtē FEI (Starptautiskā Jātnieku federācija) nozīmētais ārzemju tiesnesis Dominiks Ribo no Francijas, kurš sacensībās Rīgā ieradies pirmoreiz: “Esmu tiesājis turnīrus daudzviet pasaulē, dažādos kontinentos un ieguvis lielu pieredzi, tāpēc varu apgalvot, ka šīs sacensības – jāšanas sporta šovs ir līdzvērtīgs ar labākajiem pasaulē. Man patīk šāda organizācija – vienkārša, bet tajā pašā laikā perfekta, bez lieka patosa un ārišķības. Ir radīti visi nepieciešamie apstākļi gan dalībniekiem, gan skatītājiem, gan zirgiem, par ko pārliecinājos, apskatot staļļus.

Patīk arī skaistā un zaļā sporta bāzes teritorija, īpaši – dīķis, pie kura var atpūsties arī zirgi. Patiesi lieliska ir zāles laukuma kvalitāte. Esmu daudz tiesājis zālēs laukumos, kur zirgiem obligāti bija jālieto radzes. Taču te tas nav nepieciešams, un segums ir labāks nekā vienā otrā Francijā pazīstamā zāles sacīkšu arēnā.

Tāpēc vieglāk strādāt arī maršruta sastādītājam, jo segumā netiek izsistas bedres, un šķēršļu izvietojums nav jāizvēlas, rēķinoties ar tām. Lieliski strādā tiesnešu kolēģijas prezidents Dainis Līvmanis no Latvijas, kurš gan tiešā, gan pārnestā nozīmē pārredz sacensību laukumu un prot operatīvi pieņemt pareizus lēmumus, vadot sacensības.”

Plašāka informācija LJF mājaslapā Latvijas Jātnieku Federācija - Jaunumi